Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο δικός μας Ιάκωβος Καμπανέλλης- Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη


Ο δικός μας Ιάκωβος Καμπανέλλης
«Ένας είναι  ο Μανούσος . Ειδικότης τα γαμπρικά ….  Είδες εγώ σε θυμήθηκα …. Θυμάσαι που ‘ρχόμουνα και σου ‘παιρνα κορδονέτο να κάνω καλαμίδι ; . Και σου ‘λεγα ψέματα πως το θέλει η μάνα μου ;Ωραία χρόνια , έ; … ωραία χρόνια…. Λάδι η θάλασσα … ο Παντελής και ο Σάββας βγήκανε στη Στελίδα για λαυράκια …» (Αυτός και το παντελόνι του . «Θέατρο Τέχνης .» 1957)
Πάντα στις αναφορές του η Νάξος ,όπου τον γέννησε και τον γέμισε τις πρώτες ανεξίτηλες παιδικές μνήμες , το 1922 ,  όταν οι τύχες του Ελληνισμού σημαδεύτηκαν  οδυνηρά μέσα στην μεγάλη τρικυμία της Μικρασιατικής Καταστροφής.   

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 108

Συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων – Να κλείσουν οι ΧΑΔΑ στα νησιά, μέχρι 1η Ιουλίου η προθεσμία

    Σε τεχνική συνάντηση με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κω, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Κυπραίου, Γιάννη Καμπανή, Ειρήνη Σβύνου και Αντώνη Χατζηϊωάννου, που είναι και ο αρμόδιος στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.  

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Του Νίκου Α. Δρη (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicodris@gmail.com
        Επίσημη ανάληψη εποχικής ηγεσίας από την Άνοιξη, το προηγούμενο δεκαήμερο από την ισημερία της 21ης Μαρτίου και θέλοντας η νέα αυτοκράτειρα να ευχαριστήσει τους Ναξιώτες αγρότες υπηκόους της, προαναγγέλλει για τις επόμενες ημέρες ένα βροχερό πρώτο τετραήμερο, ακόμη και με καταιγίδες, σύμφωνα με το «Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα χαρά σ’ εκείνο το γεωργό…». Παράλληλα όμως, για να μας δείξει και το αυστηρό της πρόσωπο η Άνοιξη, μας επιφυλάσσει και θυελλώδεις ανέμους των 8Β, έστω και με υψηλές, συνηθισμένες για τις περιόδους κυριαρχίας της, θερμοκρασίες.
      Οι  άνεμοι, βοριάδες στην πλειονότητά τους, θα φτάσουν τα 8Β σχεδόν καθ’ όλες τις ημέρες και μάλιστα για Παρασκευή και Σάββατο θα έχουμε και 9Β δυτικά της Νάξου προς Πειραιά.
      Η θερμοκρασία, σε συνήθη για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 β. η ελάχιστη και μεταξύ 15 και 20 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Σε  αντίθεση με το προηγούμενο επταήμερο, θα έχουμε συννεφιά όλες τις ημέρες και μάλιστα μέχρι την Κυριακή  βροχή και καταιγίδες.

      Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται : 
Πέμπτη 31/3 : Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδες, με ανέμους ΝΑ 6-7 Β και θερμοκρασία 14–17 β.
Παρασκευή 1/4 : Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδες, με ανέμους ΒΑ και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι και στα δυτικάκαι θερμοκρασία 13–16 β.
Σάββατο 2/4 : Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδες, με ανέμους Β και στα δυτικά και θερμοκρασία 12–15 β.
Κυριακή 3/4 : Νεφώσεις με βροχή, με ανέμους Β και σταδιακά μέχρι το βράδυ και θερμοκρασία 11-16 β
Δευτέρα 4/4 : Νεφώσεις με πιθανή βροχή, με ανέμους Β και θερμοκρασία 12–18 β
Τρίτη 5/4 : Λίγες νεφώσεις, με ανέμους Β 7-8Β και θερμοκρασία 13-19 β.
Τετάρτη 6/4 : Νεφώσεις, με ανέμους Β και σταδιακά μέχρι το βράδυ και θερμοκρασία 14–20 β.

Παραμύθι για ενήλικες (Κουκλοθέατρο) απο την κινηματογραφική λέσχη Νάξου


Πειραματικό θέατρο σκιών με τρισδιάστατη εικόνα ζωντανή ηλεκτρονική  μουσική και αφήγηση  από το Κουκλοθέατρο ParaMana

“Το κορίτσι που ήθελε  να αγγίξει το μισοφέγγαρο”

Υπάρχουν πράγματα που μόνο οι στρατιώτες βλέπουν. Μόνο αυτοί ξέρουν πως είναι, αυτοί και οι δικοί τους που τους περιμένουν…
Η ιστορία  είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικο παραμύθι Tsuki no Waguma, – The Crescent Moon Bear. Μέσα από την χρήση πρωτότυπων τεχνικών του Θεάτρου Σκιών, μιας αυτοσχέδιας πρότυπης μηχανής προβολής, της ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής και αφήγησης ταξιδεύουμε πίσω στον Πόλεμο των Χαρακωμάτων και στις Μη αναστρέψιμες συνέπειες του.
“Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο” είναι ένα παραμύθι για ενήλικες, που μιλά για την απώλεια, τη ζωή και τον θάνατο, την αγάπη, τον πόνο αλλά και για το περιπετειώδες ταξίδι ενός μικρού παιδιού που θέλει να σώσει την ψυχή του πατέρα του.
Διάρκεια: 55 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Εμψύχωση φιγούρας – Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία  Παράβα
Σύνθεση-Εκτέλεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΝΑΣ
Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, μαζί με όλη τη Νάξο, με όλη την Ελλάδα, εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Του μεγάλου πνευματικού δημιουργού, του πεζογράφου, του στιχουργού, του δημοσιογράφου, του σεναριογράφου, του σημαντικότερου προ πάντων μεταπολεμικού Έλληνα δραματουργού, σύμφωνα με τους κριτικούς του θεάτρου.
Ο Ιάκωβος  Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922, ενώ το 1934 η οικογένειά του, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ξενιτεύτηκε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Νίκαια. Τη Νάξο όμως, τη γενέθλια γη, ποτέ δεν ξέχασε. «Σάββατο απόγευμα πήραμε το πλοίο της γραμμής/Στο χώρο: προορισμός η Νάξος…», έγραψε

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων Πανναξιακού για τον Αγωνα της Σαντορινης


Ο Σύνδεσμος φιλάθλων του Πανναξιακού θελει να δώσει  συγχαρητήρια στο Προεδρο Βασίλη Φλεριανό στους παίκτες το προπονητή και τη διοίκηση της αγαπημένης μας ομάδας για την τεράστια νίκη που πέτυχε στη Σαντορίνη με την οποία το όνειρο μας για την άνοδο στη Δ εθνική έγινε πραγματικότητα. Απέδειξε περίτρανα ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο!
Εκφράζει επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την  Αστυνομική διεύθυνση Σύρου το Α.Τ Νάξου το Α.Τ Φηρών καθώς και το Λιμεναρχείο Σαντορίνης για την άριστη προστασία της ομάδας μας από εξωαγωνιστικούς παράγοντες καθ όλη τη διάρκεια παραμονής της στη Σαντορίνη.  ...

‘’Άρση δυσλειτουργιών από την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’- Επιστολή προς Γιάννη Ραγκούση απο Γιάννη Δεκαβάλλας

      Επιστολή  προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Γιάννη Ραγκούση, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, με θέμα την ‘’Άρση δυσλειτουργιών από την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’ στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
  Η ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων από πολύ νωρίς (Αύγουστο 2010)  είχε επισημάνει τις δυσλειτουργίες οι οποίες θα προέκυπταν από την  εφαρμογή του προγράμματος ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ ...

Μηνύματα για την απώλεια του Ιάκωβου Καμπανέλλη Το Σάββατο 11.30 η κηδεία

Στην Αγία Ζώνη της Κυψέλης θα ψαλεί το Σάββατο, στις 11.30 π.μ., η νεκρώσιμος ακολουθία για τον μεγάλο Ναξιο θετρικό συγγραφέα και ακαδημαϊκό και θα ακολουθήσει η ταφή του, στο δεύτερο νεκροταφείο της Αθήνας.

Δύο ακόμη μηνύματα Nαξίων για τον θάνατο του Ιάκ. Καμπανέλλη. Απο την ΣΥΜΠΡΑΤΑΞΗ και απο τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Νοτιου Αιγαίου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

Η Νάξος και ιδιαίτερα η Χώρα από σήμερα πενθεί.
Ένα σπουδαίο τέκνο της, ένας γόνος της για τον οποίο ήταν και θα είναι πάντα
υπερήφανη, ο Ακαδημα’ι’κός Ιάκωβος Στεφ. Καμπανέλλης έφυγε πριν λίγες ώρες
για να ταξειδέψει στην «Γειτονιά των Αγγέλων».
Ο πατέρας του νεοελληνικού θεάτρου, ο διεθνώς γνωστός θεατρικός συγγραφέας,
ποιητής, στιχουργός, πνευματικός άνθρωπος, ο ένθερμος Ναξιώτης, πέταξε σήμερα
στις ουράνιες σφαίρες, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αγαπημένης συντρόφου της
ζωής του, Νίκης Καμπανέλλη.
Ο παθιασμένος Χωρα’ί’της δεν θα περάσει το φετεινό καλοκαίρι στο σπίτι του πάνω
από την αγαπημένη του Γρόττα και δεν θ΄ αφήνει το βλέμμα του να πλανάται
στ’ Αυγουστιάτικα ηλιοβασιλέματα προς τη Δήλο…

Η ΝΑΞΟΣ ΠΕΝΘΕΙ - ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΑ

Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 15:46
Τελευταία Ενημέρωση : 29/03/2011 20:02
Εφυγε από τη ζωή ο Ιάκωβος Καμπανέλλης σε ηλικία 89 ετών, μετά από δίμηνη νοσηλεία στην Εντατική.
Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο το 1922. Τέλειωσε το γυμνάσιο και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής έζησε έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Μαουτχάουζεν στην Αυστρία.

Τα δημοσιεύματα του "Βήματος της Νάξου" για τις κατολισθήσεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν

Προβλήματα από  την κατολίσθηση στο Σκαδό
Απέχουν των μαθημάτων  τα παιδιά της Κωμιακής και του Απόλλωνα
Κλειστός παραμένει  από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19-3-2011) ο Επαρχιακός δρόμος μεταξύ των χωριών Σκαδού-Κορώνου, λόγω κατολισθήσεων. Πέντε βράχοι αποκολλήθηκαν από την πλαγιά και έπεσαν από ύψος 100 περίπου μέτρων πάνω από το δρόμο, προκαλώντας ζημιές στο οδόστρωμα, φράζοντας το δρόμο και καταστρέφοντας το προστατευτικό τοιχίο στην άκρη του δρόμου.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος Κορώνου - Σκαδού μέχρι νεωτέρας

Απο την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Νάξου εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος Κορώνου - Σκαδού ύστερα απο την πτώση βράχων στις 19-3-2011. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι  υπάρχει "άμεσος κίνδυνος ολίσθησης και πτώσης επί του οδοστρώματος" απο τους "χαλαρωμένους όγκους", όπως προέκυψε απο την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πρωτοπόρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις καινοτόμες δράσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλους φορείς, θα υποβάλλει αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ζωντανών Εργαστηρίων (ENoLL) για την σύσταση ενός οργανισμού καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης, του Ζωντανού Εργαστηρίου του Νοτίου Αιγαίου (South Aegean Living Lab).
Σκοπός της  συνεργασίας αυτής είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, στοχεύοντας στη αναβάθμιση της νησιωτικής ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
 
Σύρος, 28 Μαρτίου 2011 
    Στα πλαίσια  πρωτοβουλίας  για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου:
    Ενόψει  της επαναληπτικής  εκλογής του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», κατά την ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30.3.2011, σας καλούμε να συμπορευτείτε στην πρωτοβουλία συναίνεσης και συνεργασίας που αναλαμβάνουμε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή και να στηριχθεί ο νέος θεσμός.
    Πρόθεσή μας είναι η  επιλογή ενός προσώπου με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, πέρα από παραταξιακές σκοπιμότητες. Η διαδικασία εκλογής, σύμφωνα με το  άρθρο 179 Ν. 3852/2010, επιβάλλει την συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων, έτσι ώστε το πρόσωπο που θα υπηρετήσει το θεσμό να λειτουργεί υπεράνω κομμάτων και συνδυασμών, προς όφελος των πολιτών.
    Σας υπενθυμίζουμε ότι  κατά την πρώτη  ψηφοφορία είχαν  θέσει υποψηφιότητα ικανά πρόσωπα με τα οποία δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση, δεν τους δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις σκέψεις τους και δεν αναζητήθηκε η απαιτούμενη συναίνεση για την ανάδειξή τους στο αξίωμα Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
    Λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού  συμβουλίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου και στο θεσμό που υπηρετούμε, παίρνουμε την πρωτοβουλία, πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, να σας καλέσουμε για να αναζητήσουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό πρόσωπο που θα υπηρετήσει το νέο θεσμό.
    Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο  χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς προκαταλήψεις.
      ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
    Χαράλαμπος  Κόκκινος
    Επικεφαλής  μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα:«Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων – Διαλογή στην πηγή, Κομποστοποίηση».

 Η Ημερίδα που  πραγματοποίησαν οι  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου, χθες Κυριακή 27 / 3 με θέμα την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων» και σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τους τοπικούς φορείς :         Των Εμπορο-επαγγελματιών, των Ξενοδόχων και της Μαζικής Εστίασης, χαρακτηρίστηκε από όλους ως εξαιρετικά επιτυχημένη.
Με την καθοριστική παρουσία του Νίκου Χρυσόγελου και των άλλων εισηγητών, των αντιδημάρχων Μανώλη Πολυκρέτη  και Δημήτρη Λιανού, αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, καθώς και των εκπροσώπων από πολλούς φορείς του νησιού, έγινε μια καταγραφή και αξιολόγηση των κυριοτέρων μεθόδων και φάσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ακούστηκαν αξιόλογες απόψεις και παρατηρήσεις από τους παρευρισκόμενους, καταγράφτηκαν οι αναγκαίες δράσεις για μια επιτυχημένη πολιτική στην διαλογή , στην μεταφορά και την τελική διάθεση των υλικών και συγγράφτηκε το σύνολο των συμπερασμάτων, προκειμένου να υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές.
      Οι  Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου υπόσχονται ότι με ανάλογες κινήσεις και στο  μέλλον θα επιδιώκουν την διαμόρφωση πολιτικών με οικολογικό και κοινωνικό  περιεχόμενο.
                                    Από τη συντονιστική Γραμματεία

Γιάννης Μαχαιρίδης για την επίσκεψη Παπανδρέου και τη διαμαρτυρία των μαθητών – «Ηχηρό το μήνυμά τους, ας μην το εκμεταλλεύεται όμως κανείς»

Στη σημασία της επίσκεψης του  Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, τονίζοντας πως στη σύσκεψη των φορέων αναδείχθηκαν σε όλο τους το φάσμα οι ιδιαιτερότητες του νησιωτικού μας χώρου και όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή κάθε μορφής υπηρεσιών και την ποιότητα της καθημερινότητας των νησιωτών.  
«Θα υπάρχει συνέχεια στο διάλογο και στη συνεργασία που εγκαινιάσαμε με τον Πρωθυπουργό, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε μια νέα συνάντηση που θα έχουμε μαζί του» είπε ο κ. Μαχαιρίδης, δίδοντας έμφαση στην υγεία αλλά και στην αξιοποίηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας, με την εφαρμογή της τηλεματικής σε όλες τις μορφές της στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-3-2011:ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Κυριακή 27 Μάρτη 2011 μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν μια απο τις πιο σπουδαίες μέρες του Ναξιώτικου αθλητισμού και του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού σωματείου του, του Πανναξιακού. Στα 50 χρόνια της ιστορίας του, ο Πανναξιακός δεν βρέθηκε να επιτυγχάνει ταυτόχρονα σε μία μέρα τρείς νίκες σε ισάριθμους αγώνες και σαν συνέπεια αυτών να κατακτά και τους αντίστοιχους τίτλους. Μπορεί σήμερα να μιλάμε για δύο σωματεία, για διαφορετικά αθλήματα, για διαφορετικά φύλα και διαφορετικές ηλικίες, όμως το κοινό είναι ένα: η δίψα και η θέληση για διάκριση, η αποφασιστικότητα παικτών-παικτριών, φιλάθλων και παραγόντων για την κατάληψη της πρώτης θέσης στις Κυκλάδες και στη συνέχεια η διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ισως αυτή η μέρα να είναι σημαδιακή και να έχει ήδη ανατείλει μια νέα εποχή για τον Ναξιώτικο αθλητισμό. Ας το γιορτάσουμε όλοι οι Ναξιώτες μαζί με τους άξιους αθλητές μας.
Τα ρεπορτάζ που ακολουθούν είναι απο τις ενημερωμένες αθλητικά ιστοσελίδες www.sportcyclades.grκαι το http://.naxos365.blogspot.com


Ξεκίνησαν μαθήματα Ιστιοπλοΐας απο το νεοσύστατο Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Νάξου


Πραγματοποιήθηκαν αυτo το Σάββατο τα θεωρητικά μαθήματα του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου στο ξενοδοχείο Coronis με την ίδια προσέλευση μαθητών μικρών και μεγάλων.
6-7 το απόγευμα οι Μικροί Ιστιοπλόοι συνέχισαν το μάθημα τους από την προηγούμενη φορά
και 7-8 το απόγευμα οι Μεγάλοι Ιστιοπλόοι έκαναν το πρώτο τους μάθημα με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρων.
Το επόμενο μάθημα η ημερομηνία και το μέρος θα γίνει γνωστό μέσα από τα Blogs.

ΝΙΚΕΣ ΤΙΤΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΫ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ 60+ ΤΗΣ ΣΥΝ+ΑΞΙΑΣ



Μαγικές εικόνες έζησαν όσοι τυχεροί κατέβηκαν στο βιντσι για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν απο κοντά την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι νέοι της συν+Αξίας. Με αναμμένους δαυλούς και φωτιές κατά μήκος της παραλίας απο το RELAX μέχρι την Πορτάρα και όλο το βορινό κυματοθραύστη, τα σκάφη απο το σύλλογο Ερασιτεχνών αλιέων Νάξου που έπλεαν με αναμμένους πυρσούς και δεκάδες πολίτες με φαναράκια,συνέθεταν μια πανέμορφη εικόνα που κράτησε περισσότερο απο μία ώρα κάνοντας πράξη την υπόσχεση να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Ο Δήμος είχε φροντίσει να σβήσουν τα φώτα στο λιμάνι, την παραλία, τους δρόμους και το Δημαρχείο. Το ίδιο έκαναν και πολλοί ιδιώτες οι οποίοι συμμετείχαν στην "Ώρα της Γης" σβήνοντας τα φώτα για πάνω απο μία ώρα από τις 20.30 και μετά.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011





 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Τα μέλη της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Νάξου προσκαλούν τους εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να παραβρεθούν στην
                                      Συνέντευξη Τύπου
που θα παραχωρήσει ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Επικεφαλής του «Οικολογικού Ανέμου»
                                        Νίκος Χρυσόγελος,
την Κυριακή  27 / 3 / 2011 και ώρα 18.30 στο Δημαρχείο Νάξου.

Νάξος 26 / 3 / 2011                   Από τη Συντονιστική Γραμματεία
 

Πανναξιακός- Φοίνικας ντέρμπι ανόδου -Κυριακή 27 Μαρτίου στις 13.00 μ.μ. στο κλειστό του ΔΑΚ

Η γυναίκεια ομάδα βόλεϋ του Πανναξιακού υποδέχεται, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 13.00 μ.μ. στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου, τον Φοίνικα Σύρου σε ένα ματς χωρίς αύριο.
Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού καθώς οι δυο αυτές ομάδες είναι από την αρχή της σεζόν οι κύριοι διεκδικητές του πρωταθλήματος Κυκλάδων και κατά συνέπεια και της εισόδου στα μπαράζ που οδηγούν στην Α2
Ο Πανναξιακός που βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από τον Φοίνικα θέλει οπωσδήποτε νίκη με 3 - 0 ή 3 -1 σετ ώστε να ισοφαρίσει το 1-3 του πρώτου γύρου, να πιάσει τον Φοίνικα στην κορυφή και να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ της ισοβαθμίας λόγω του ότι στο σύνολο των αγώνων έχει καλύτερη διαφορά στα κερδισμένα σετ.
Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού, στις 15.00 μ.μ. θα ...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ


Του Νίκου Α. Δρη (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicodris@gmail.com
        Πέρασε λοιπόν και η εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου), μπήκαμε πια και επίσημα στην άνοιξη και καθώς η ημέρα συνεχίζει να μεγαλώνει, «κλέβοντας» ώρες από τη νύχτα, παρακολουθούμε και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, αφού τις προηγούμενες ημέρες μας ανάγκασε με τις χαμηλές τιμές της να κάψουμε και τα τελευταία ξύλα «παλούκια» ή το λιγοστό πετρέλαιο, αν θέλετε, που μας είχε απομείνει. Με ηλιοφάνεια, χωρίς φαινόμενα, ευχάριστη θερμοκρασία και το πολύ μέχρι 7Β ανέμους, μάλλον είναι ότι πρέπει για μια βόλτα μέχρι τη Νάξο μας, στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου, μιας και το Πάσχα εφέτος πέφτει αργά. Ίσως έτσι ανέβει και η ψυχική μας διάθεση, έστω και για λίγο, μακριά από αυτά που ακούμε, βλέπουμε και βιώνουμε στην πολύβουη πόλη μας.
            Η θερμοκρασία, σε αρκετά υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 14 β. η ελάχιστη και μεταξύ 16 και 20 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Μόνο κάποιες παρέες από σύννεφα, άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες, θα περιδιαβαίνουν ανενόχλητα το Ναξιώτικο ουρανό. 
Πιο αναλυτικα για τις επόμενες μέρες:
Σάββατο 26/3 : Σχεδόν αίθριος, με ανέμους ΝΔ 6Β και από το μεσημέρι και θερμοκρασία 12–18 β.
Κυριακή 27/3 : Λίγες νεφώσεις, με ανέμους ΝΔ 7Β και από το βράδυ και θερμοκρασία 14-20β
Δευτέρα 28/3 : Σχεδόν αίθριος, με ανέμους ΝΔ 5-6Β και θερμοκρασία 14–20 β
Τρίτη 29/3 : Σχεδόν αίθριος, με ανέμους ΝΑ και από το μεσημέρι και θερμοκρασία 13-19 β.
Τετάρτη 30/3 : Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με ανέμους ΝΑ 6-7Β και θερμοκρασία 12–18β.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

1η στεφάνωση του νέου Δημάρχου
Νέα σύνθεση στις πρώτες σειρές των επισήμων
 Με την καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Νάξου στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος,  ξεκίνησε ο εορτασμός της 190ης επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χώρα της Νάξου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτειακών φορέων, στρατιωτικών-αστυνομικών-λιμενικών κ.λ.π. υπηρεσιών, Σώματος Ελλήνων Οδηγών κ.ά. καθώς και από τους εναπομείναντες παλαίμαχους αγωνιστές του πολέμου και της εθνικής αντίστασης. Ο εορτασμός κορυφώθηκε με παρέλαση των μαθητών των 4 δημοτικών σχολείων, των 2 Γυμνασίων και του Λυκείου. Στο τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος δεξιώθηκε στο δημαρχείο τους επισήμους και παρευρισκόμενους πολίτες. Οι περισσότεροι βέβαια προτίμησαν, όπως πάντα να κατακλύσουν τις παραλιακές καφετέριες κάτι που επέτρεπαν και οι άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
 Ακολουθεί φωτορεπορτάζ ...

Να ήμαστε εις το ΕΜΕΙΣ (του Γιώργη Προμπονά - Κότε)

Να  ήμαστε εις το ΕΜΕΙΣ
                       Θα πρέπει να θυμόμαστε  πάντα τον Μακρυγιάννη,
                      να ήμαστε εις το ΕΜΕΙΣ ο τόπος μας να γιάνει.
                       Ν’ αφίσομενε το ΕΓΩ να ανασκουμπωθούμε,
                      τη λύση στα προβλήματα μαζί να την προωθούμε.
      Πράσινοι και πορτοκαλί, Κόκκινοι και Γαλάζιοι,
        για πρόοδο στον τόπο μας όλους να μασε νοιάζει.
        Όποιος θα πει ότι  οι μεν δεν φταίνε, αλλά άλλοι,
γκάφα μεγάλη σαν αυτή δεν έχει κάνει άλλη.
  Δεν είναι επιλήψιμο να’ σαι με κάποιο Κόμμα,
στραβό όμως μη λες ποτέ δεν έχεις δει ακόμα.
     Τα σειραδάκια βλέπομε στων αλλωνών τα μάτια,
                στα μάτια μας δεν βλέπομε ολάκερα κομμάτια.
               Όποιος θαρρεί το Κόμμα του ότι δεν κάνει λάθη,
               μοιάζει σαν να’ ναι μια οχιά μέσα σ’ ένα καλάθι.
              Αυτοί που κάνανε λεφτά  χωρίς να τα δουλέψουν,
              να ψάξουν οι εισαγγελείς απίσω να τα στρέψουν.
               Το Πόθεν Έσχες θά’ πρεπε να έχουν εφαρμόσει,
                για να βρεθούνε τα λεφτά που κλέψανε καμπόσοι.
                 Τα Κόμματα στον τόπο μας θα πρέπει να υπάρχουν,
                όμως ποτέ πολιτικούς κλέφτες δεν πρέπει να’ χουν.
            (Υστερόγραφο): Αγαπώ το Κόμμα μου και τη Δημοκρατία,
            όχι όμως τα λαμόγια.
                                          Γιώργης Προμπονάς-Κότες

Το παραπάνω ποίημα έγραψε πρόσφατα ο γνωστός ναξιώτης λογοτέχνης Γιώργης Προμπονάς-Κότες, οικοδόμος το επάγγελμα απ' το Κεραμί της Τραγαίας. Είναι ανέκδοτο και όπως θα διαπιστώσατε ΕΠΙΚΑΙΡΟ.
Δημοσιεύεται στο "Βήμα της Νάξου" φύλλο 107/24-3-2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

  ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ (1797-1864)
Του Θανάση Γρυλλάκη:
  "Στους καιρούς μας όπου λείπει η εντιμότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια, η προσφορά χωρίς ανταμοιβή, το μέτρο, η ολιγάρκεια, με τους πολίτες να ζητάνε κάτι το καθαρό, το στέρεο, πρέπει να δώσουμε στους νέους πρότυπα. Ανθρώπους που πιστεύουν σε αξίες και αρχές, έχουν ιδανικά, έχουν πνευματική καλλιέργεια. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Στρατηγός Μακρυγιάννη." 
    Αγωνιστής της Ελληνικής  επανάστασης, ένας μεγάλος  Έλληνας, ένας μεγάλος  Δημοκράτης. Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό του Λιδορικίου, το Αβορίτι. Γιος του Δημήτριου Τριανταφύλλου, ονομάστηκε Μακρυγιάννης λόγω ...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παρέα με τα…ποντίκια τα Παιδιά στο ΚΔΑΠ - Μεταστεγάζονται άμεσα στην Παιδική Βιβλιοθήκη… ;;


 Τριτοκοσμικές είναι  οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που υλοποιείται το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, στο ΚΕΓΕ. Η κατάσταση αυτή οδήγησε αρκετούς γονείς να διακόψουν  τη συμμετοχή των παιδιών τους στις δράσεις του ΚΔΑΠ(ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ)ΝΑΞΟΥ.
 Από τον Ιανουάριο  και επειδή τα σημάδια εγκατάλειψης και επικινδυνότητας του κτιρίου  ήταν εμφανέστατα, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, με έγγραφό του στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ζητούσε τον έλεγχο στατικότητας του κτιρίου. «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης, εκτός των άλλων, διαπιστώσαμε και τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών του 
ΚΔΑΠ. Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι ...

60+ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΗ 2011 ΩΡΑ 20.00 ΚΑΙ Η ΝΑΞΟΣ ΜΑΖΙ

 Την παγκόσμια ενέργεια εναντίον της  κλιματικής αλλαγής, την «Ώρα της  Γης», που αποτελεί πρωτοβουλία της  WWF, στηρίζει φέτος ενεργά η ομάδα εθελοντών «Συν+Αξία», που σας καλεί να συμμετέχετε αυτό το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο «Βίντσι». Πάρτε ένα κερί και ελάτε να φτιάξουμε την μεγαλύτερη αλυσίδα από φως μέσα στο σκοτάδι. O  Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχοντας στην παγκόσμια «Ώρα της Γης», θα σβήσει το δημοτικό φωτισμό από τις 20:00 έως τις 21:15.
      Το  μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι  ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης  για τον καθένα από εμάς. Μιας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά, αλλά θα πρέπει να διατρέχει  την καθημερινότητά μας και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά  στην προστασία του πλανήτη.
Ομάδα εθελοντών Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων «Συν+Αξία» με την  υποστήριξη του Δήμου  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Δυνατότητα ένταξης σε εξαίρεση από κατεδάφιση αυθαίρετων κτηνοτροφικών κτισμάτων

         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  


Μέχρι  31 Δεκεμβρίου 2011 η δυνατότητα ένταξης σε εξαίρεση από κατεδάφιση   
                             αυθαίρετων κτηνοτροφικών κτισμάτων

    Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι :  σύμφωνα με την αριθμ. 306657/23.12.2010 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 2191/Β/31.12.2010 όπως διορθώθηκε από το ΦΕΚ 91/Β/1.2.2011) οι  κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να εξαιρέσουν από την κατεδάφιση αυθαίρετα κτηνοτροφικά κτίσματα της εκμετάλλευσής τους, μπορούν να καταθέσουν μέχρι 31.12.2011 αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης ότι τα κτίσματα αυτά ανεγέρθηκαν  πριν την 20.3.2003. 
    Για περισσότερες πληροφορίες 

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 
Προς  τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 30 Μαρτίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα: 19.00  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
  1. Συζήτηση επί του θέματος «διαχείριση απορριμμάτων  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» κατόπιν αιτήσεων: α) ¨Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Νάξου Οικολόγων Πράσινων¨, β) Δημοτικής Παράταξης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  ¨Πολίτες για τα νησιά μας¨ και γ) Συλλόγου Εγγαριτών – Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου.
  2. Ορισμός Ορκωτού Λογιστή για τον έλεγχο του οικονομικού έτους 2010 Δήμου Νάξου ( Ισολογισμός – Αποτελέσματα Χρήσης).
  3. Αιτήσεις – Τρέχοντα.
                Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου         Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Καβγάς για τις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, στο Δήμο Νάξου

Καβγάς έχει ξεσπάσει για τις τουριστικές εκθέσεις.Με δελτίο τύπου της η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ καταγγέλλει οτι στις εκθέσεις που συμμετείχε πρόσφατα ο Δήμος, ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ Ι. Μαργαρίτης διένειμε διαφημιστικά έντυπα των ξενοδοχείων του. Ανταπατώντας ο κ. Μαργαρίτης κάνει λόγο για άγνοια του κ. Μαράκη απο τουριστικά θέματα και για "ανεπάρκεια που έδειξε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας". Ακολουθούν το Δελτίο Τύπου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ καθώς και η απάντηση του κ. Μαργαρίτη

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 107





Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Περιφερειάρχες - Τους συναδέλφους του ενημέρωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο

 Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που τον ενημέρωσαν για την πορεία του θεσμού, τρεις περίπου μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους.  Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε πως «ο διάλογος με τον Πρόεδρο ήταν ουσιαστικός και είχαμε την ευκαιρία, όλοι οι Περιφερειάρχες, να εκθέσουμε τους προβληματισμούς, τις προτεραιότητες αλλά και τις ελπίδες που επενδύουμε στους νέους θεσμούς».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΗΓΕ (στη Σύρο)ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ

Απών απο τη συνάντηση ο Δήμαρχος Νάξου και Μ.Κ.
Σύμφωνα με το παρακάτω δελτίο τύπου, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάνει λόγο για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σύρο με τη συνοδεία δύο αντιδημάρχων με σκοπό να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό παρά το γεγονός ότι δεν ειχε προσκληθεί. Αυτο στάθηκε βέβαια αδύνατο, λόγω και της έντασης που υπήρχε με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα. Τελικά κατάφερε να συναντηθεί με την Υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Χριστοφυλλοπούλου απο την οποία απέσπασαν υπόσχεση για επανεξέταση του θέματος των συγχωνεύσεων σχολέιων στη Νάξο. Ερωτηματικό πάντως παραμένει αν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έπρεπε να μείνει εκτος νυμφώνος σε ενα τόσο σημαντικό γεγονός και να παρουσιάσει τελικά ως μείζων πρόβλημά του τις συγχωνεύσεις σχολείων!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
                              Το μέτρο  και το μέγεθος της κρατικής - αστυνομικής καταστολής πάντοτε  πρέπει να ελέγχεται , να  στηλιτεύεται και να καταδικάζεται όταν εκφεύγει του προσήκοντος μέτρου, το ίδιο όμως πρέπει να γίνεται και στην αντίθετη περίπτωση.                                                  Σε μια  ευνομούμενη πολιτεία , η δημοκρατική διαμαρτυρία αποτελεί δικαίωμα. Δικαίωμα  όμως  και συνάμα υποχρέωση όλων μας αποτελεί η διασφάλιση και τήρηση της συνταγματικής έννομης τάξης. Πρακτικές εκφοβισμού, υποκινούμενες μετακινήσεις ταραχοποιών στοιχείων , καταστροφή δημόσιας περιουσίας, βανδαλισμός του ιστορικού μας κέντρου και λεηλάτηση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι πρακτικές κατακριτέες , έξω από εμάς τους Συριανούς και αποτελούν "....

ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Κορφή Ξύδη;


Αρθρο του Θαν. Καραβία
 Μέγα θέμα έχει προκύψει αν ο χώρος υγειονομικής ταφής θα είναι απορριμμάτων ή υπολειμμάτων. Αν θα είναι δηλαδή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Η μελέτη μιλάει για ΧΥΤΑ, όσοι όμως αντιδρούν δίνουν μεγάλη έμφαση στο να γίνει ΧΥΤΥ. Ας δούμε όμως μερικά βασικά πράγματα, που θα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι των Εγγαρών και της Γαλήνης, καθώς και οι Δημότες του νέου Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων.
Ένας χώρος υγειονομικής ταφής δεν γίνεται όπου εμείς θέλουμε, αλλά όπου πρέπει. Πρέπει λοιπόν να εδράζεται πάνω σε μη περατά πετρώματα ή τουλάχιστον στα λιγότερο περατά που υπάρχουν στο νησί μας, ώστε σε περίπτωση αστοχίας, π.χ. διάρρηξη της μεμβράνης, να μη διαφύγουν τα ιζήματα (κατακάθια) προς το υπέδαφος και να επηρεάσουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Τέτοια πετρώματα γρανοδιορίτες υπάρχουν μόνο στο βόρειο τμήμα του νησιού μας και εκτείνονται  ...

Προτάσεις των Οικολόγνω Πράσινων Νάξου προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την διαχείριση των υδάτινων πόρων

Τρίτη 22 Μαρτίου, Παγκόσμια  Ημέρα Νερού
Από τις Προτάσεις  των Οικολόγνω  Πράσινων Νάξου προς τον Δήμο Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων

Το θέμα της  εξοικονόμησης και συνολικής  διαχείρισης των υδάτινων πόρων  είναι από  τα σημαντικότερα για  τα νησιά μας, με δεδομένο ότι οι κλιματικές αλλαγές αναμένεται να μειώσουν τις βροχοπτώσεις στο άμεσο μέλλον, οπότε επιβάλλεται η απόλυτη διασφάλιση αυτού του πολύτιμου αγαθού, με τη σύσταση ειδικών μονάδων διαχείρισής του, ανά υδρολογική λεκάνη. 
Στη Νάξο, τουλάχιστον  το 80% της κατανάλωσης γλυκού νερού οφείλεται στη γεωργία, συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατ’ αρχήν το ζήτημα της εξοικονόμησης του νερού. Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι οι παράνομες γεωτρήσεις με τα μεγάλα βάθη και την ανεξέλεγκτη χρήση τους, καθώς και τα σπάταλα και παρωχημένα αρδευτικά συστήματα,  ...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Το  νερό είναι κοινωνικό  αγαθό και όχι  εμπόρευμα 
Ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου  της ΚΕ του ΚΚΕ
Για την Παγκόσμια  Μέρα Νερού, το Γραφείο  Τύπου της ΚΕ του  ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: 
«Οι κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με γνώμονα  τα συμφέροντα του κεφαλαίου, προωθούν συστηματικά την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων, της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επισπεύδει την ολοκληρωτική παράδοση στα διεθνικά μονοπώλια της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσω του "Καλλικράτη" η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται και για τις "Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης". Παράλληλα η διαχείριση της άρδευσης χρησιμοποιείται σαν μέσο για την προώθηση της ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς ενώ, από την άλλη πλευρά, οι ρυπαίνουσες βιομηχανίες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν με τα υγρά τους απόβλητα τα υδάτινα αποθέματα, μαζί και το πόσιμο νερό. Και όλα αυτά, για να απομυζήσει το κεφάλαιο όσο γίνεται μεγαλύτερα κέρδη. ....

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΑΣ - ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου  διαμαρτυρόμενη για όσα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνέβησαν  τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στη Σύρο, δεν  θα συμμετάσχει στην Δοξολογία και  Στεφάνωση την 25η Μαρτίου 2011 για  πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Θεωρούμε  ότι η παρουσία κάθε δημοκρατικού πολίτη μαζί με όσους δεν αντέδρασαν στην επίθεση των ΜΑΤ στον ειρηνικό Συριανό Λαό, μάλλον προσβάλλει παρά τιμά την μνήμη των Ηρώων του 1821.
Οι κατάπτυστες  δηλώσεις Δημάρχου αλλά και άλλων παραγόντων σχετικά με τα γεγονότα μάς οργίζουν ακόμη περισσότερο. Δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, όσο θα συνεχίζουν να προτιμούν την κλακαδόρικη συμπεριφορά από το να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τα δίκαια του Λαού.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνάντηση του υφυπουργού υγείας κ Μιχ. Τιμοσίδη με εκπροσώπους υγείας των Κυκλάδων - Ουτε λόγος για το Νοσοκομείο Νάξου

Σε δελτίοτύπου του αντπεριφερειάρχη Τζ. Μακρυωνίτη αναφερεται ότι υπήρξε συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη   με εκπροσώπους υγείας των Κυκλάδων για " ζητήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Σύρου, τα Κέντρα Υγείας αλλά και τα Πολυδύναμα Ιατρεία Κυκλάδων με έμφαση στα θέματα των περιορισμένων πόρων και  την υποστελέχωση" Αναφέρεται επίσης η συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου και δεν γίνεται πουθενά λόγος για το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Ναξου. Τι να υποθέσουμε ότι υπάρχουν αποκλεισμοί ή μηπως δεν υπάρχει δεύτερο Νοσοκομείο στις Κυκλάδες!!!                            ακολουθεί το δελτίο τύπου....

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τοπικούς Συλλόγους διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 27 / 3 / 2011 στις 11.30 π.μ. στο «Ιάκωβος Καμπανέλλης Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α με θέμα : «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων – Διαλογή στην πηγή, Κομποστοποίηση».


Γ.Παπανδρέου στους προέδρους επιμελητηρίων Νοτίου Αιγαίου: "Εχετε δημιουργήσει πολλές δυνατότητες που είναι πρωτοπόρες για όλη την Ελλάδα."

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο στην Σύρο και αφού συνομίλησε με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συζήτηση με Προέδρους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  Στην  αρχή της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:
Το έργο που κάνετε πολύ σημαντικό και πρωτοπόρο. Και αυτό δείχνει ότι, εκεί που υπάρχουν μειονεκτήματα, διότι θεωρείται ότι η νησιωτικότητα έχει πολλά μειονεκτήματα, για να τα ξεπεράσετε, έχετε πρωτοπορήσει. Άρα, έχετε κάνει το μειονέκτημα, προτέρημα. ...

Μαχαιρίδις:«Θύλακες, γραφειοκρατικοί και πολιτικοί, αρνούνται να εξοικειωθούν με την ιδέα της αποκέντρωσης»


    ΘΕΜΑ: Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στη σύσκεψη
    των φορέων υπό τον Πρωθυπουργό στη  Σύρο:
    «Θύλακες, γραφειοκρατικοί και πολιτικοί, αρνούνται να εξοικειωθούν με την ιδέα της αποκέντρωσης»
ΣΤΑ μεγάλα, διαρθρωτικά προβλήματα των νησιών μας, στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν και στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.