Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα δημοσιεύματα του "Βήματος της Νάξου" για τις κατολισθήσεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν

Προβλήματα από  την κατολίσθηση στο Σκαδό
Απέχουν των μαθημάτων  τα παιδιά της Κωμιακής και του Απόλλωνα
Κλειστός παραμένει  από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19-3-2011) ο Επαρχιακός δρόμος μεταξύ των χωριών Σκαδού-Κορώνου, λόγω κατολισθήσεων. Πέντε βράχοι αποκολλήθηκαν από την πλαγιά και έπεσαν από ύψος 100 περίπου μέτρων πάνω από το δρόμο, προκαλώντας ζημιές στο οδόστρωμα, φράζοντας το δρόμο και καταστρέφοντας το προστατευτικό τοιχίο στην άκρη του δρόμου. Το σημείο της κατολίσθησης έλεγξε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θανάσης Γρυλλάκης, ενώ σήμερα αναμένεται η άφιξη από τη Σύρο, γεωλόγου της Περιφέρειας , προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να δρομολογηθούν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Περιφέρεια προτείνεται η ανάθεση γεωλογικής μελέτης στην περιοχή της κατολίσθησης,  για τη διαπίστωση της κατάστασης και προτείνεται ως λύση η τοποθέτηση πλεγμάτων, που θα συγκρατούν τους ογκόλιθους που αποκολλούνται.
Διακοπή της Κυκλοφορίας  και αλλαγή δρομολογίων
Η πτώση των βράχων και η διακοπή της κυκλοφορίας, έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις, κυρίως των μαθητών. Οι γονείς των παιδιών από την Κωμιακή και τον Απόλλωνα, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο Λύκειο Τραγαίας και το ΕΠΑΛ Φιλωτίου, αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά από τα μαθήματα, όλη την εβδομάδα. Σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αντώνη Μανιού, εκπροσώπων του ΚΤΕΛ και των προέδρων Κωμιακής και Σκαδού, επρόκειτο να γίνει τροποποίηση του σχολικού δρομολογίου. Έτσι, τα παιδιά θα έπρεπε να πηγαίνουν στο σχολείο, στην Τραγαία μέσω του δρόμου Κωμιακής- Εγγαρών, γεγονός που βρήκε αντίθετους τους γονείς, λόγω της ταλαιπωρίας που θα έπρεπε να υποστούν τα παιδιά και του χρόνου παραμονής μέσα στο λεωφορείο. Έτσι αποφάσισαν χθες να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο και αναμένουν την άφιξη του γεωλόγου της Περιφέρειας και της εισήγησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: