Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Περιφερειάρχες - Τους συναδέλφους του ενημέρωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο

 Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που τον ενημέρωσαν για την πορεία του θεσμού, τρεις περίπου μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους.  Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε πως «ο διάλογος με τον Πρόεδρο ήταν ουσιαστικός και είχαμε την ευκαιρία, όλοι οι Περιφερειάρχες, να εκθέσουμε τους προβληματισμούς, τις προτεραιότητες αλλά και τις ελπίδες που επενδύουμε στους νέους θεσμούς». Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου διαπίστωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακόμα και την διάθεσή του να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται όλο αυτό το διάστημα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.  
Νωρίτερα, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής  της ΕΝΠΕ, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο,  ενημερώνοντας τους συναδέλφους του για τα ζητήματα και τις προτάσεις που τέθηκαν υπόψη του, και αφορούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, με σκοπό την ουσιαστική θωράκιση της αιρετής Περιφέρειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: