Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-3-2011:ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Κυριακή 27 Μάρτη 2011 μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν μια απο τις πιο σπουδαίες μέρες του Ναξιώτικου αθλητισμού και του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού σωματείου του, του Πανναξιακού. Στα 50 χρόνια της ιστορίας του, ο Πανναξιακός δεν βρέθηκε να επιτυγχάνει ταυτόχρονα σε μία μέρα τρείς νίκες σε ισάριθμους αγώνες και σαν συνέπεια αυτών να κατακτά και τους αντίστοιχους τίτλους. Μπορεί σήμερα να μιλάμε για δύο σωματεία, για διαφορετικά αθλήματα, για διαφορετικά φύλα και διαφορετικές ηλικίες, όμως το κοινό είναι ένα: η δίψα και η θέληση για διάκριση, η αποφασιστικότητα παικτών-παικτριών, φιλάθλων και παραγόντων για την κατάληψη της πρώτης θέσης στις Κυκλάδες και στη συνέχεια η διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ισως αυτή η μέρα να είναι σημαδιακή και να έχει ήδη ανατείλει μια νέα εποχή για τον Ναξιώτικο αθλητισμό. Ας το γιορτάσουμε όλοι οι Ναξιώτες μαζί με τους άξιους αθλητές μας.
Τα ρεπορτάζ που ακολουθούν είναι απο τις ενημερωμένες αθλητικά ιστοσελίδες www.sportcyclades.grκαι το http://.naxos365.blogspot.com




PANTHIRAIKOS-PANAXIAKOS2

PANTHIRAIKOS-PANAXIAKOS1 ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 1-2, πάτησαν κορυφή οι Ναξιώτες...


PANTHIRAIKOS-PANAXIAKOS
Στο ντέρμπι της χρονιάς που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου η ομάδα του Πανναξιακού επικράτησε με σκορ 1-2 του Πανθηραϊκού και στέφθηκε έτσι πρωταθλήτρια Κυκλάδων, κερδίζοντας και την άνοδο στην τέταρτη εθνική κατηγορία.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν πάνω από 1500 άτομα, τα οποία δημιούργησαν μια ιδιαίτερα καυτή ατμόσφαιρα στο Γήπεδο Καμαρίου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτη καλή στιγμή για τον Πανθηραϊκό στο 3', όταν το απευθείας κτύπημα κόρνερ του Μηνδρινού κτύπησε στο δοκάρι, με τον Γιαννακόπουλο να μην προλαβαίνει να παρέμβει. Μετά το πέρασμα του πρώτου δεκαλέπτου ο Πανναξιακός άρχισε να ελέγχει καλύτερα το ρυθμό του παιχνιδιού και να γίνεται πιο απειλητικός. Στο 23ο λεπτό της συνάντησης ο Σουσούνης μετά από σέντρα από τα δεξιά κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα και με σουτ να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Στο 33' ο Σουσούνης έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε αφού καταλογίσθηκε επιθετικό φάουλ. Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης και μετά από λάθος της άμυνας του Πανθηραϊκού έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λυγνού. Από το σημείο αυτό και έπειτα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Πανθηραϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς να πετύχει όμως κάτι αξιόλογο, αφού ο Δαμίγος ήταν απομονωμένος.
Στο ημίχρονο ο προπονητής του Πανθηραϊκού Φουστέρης έκανε δύο αλλαγές  και προσπάθησε να ενισχύσει κάπως την μεσσαία γραμμή της ομάδας. Κάτι που φάνηκε να δουλεύει μιας και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανθηραϊκός πίεσε αρκετά τον Πανναξιακό, ο οποίος προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Και σε μία από αυτές στο 57' ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Σουσούνης με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Μουμπάρακ, έκανε το 0-2. Από το σημείο αυτό και έπειτα ο Πανθηραϊκός αύξησε την πίεσή του. Στο 75΄ το σουτ του Παναγιωτίδη εξουδετέρωσε ο νεοεισελθών Βασιλάκης, ενώ 5 λεπτά αργότερα οι αμυντικοί του Πανναξιακού κατάφεραν να απομακρύνουν μετά τις διαδοχικές προσπάθειες για γκολ από τους παίκτες του Πανθηραϊκού. Αυτό που έψαχνε ο Πανθηραϊκός το βρήκε στο 86' όταν το φαλτσαριστό σουτ του Πέκα από 30 περίπου μέτρα αιφνιδίασε τον εξαιρετικό κατά τ' άλλα Βασιλάκης και κατέληξε στα δίκτυα. Το γκολ αυτό αναθέρμανε τις ελπίδες των παικτών αλλά και του κόσμου του Πανθηραϊκού για κάτι καλύτερο. Έτσι ο Πανθηραϊκός στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες αλλά πότε η ατυχία και πότε ο εντυπωσιακός Βασιλάκης στέρησαν την ισοφάριση. Σημαντικότερες ευκαρίες ήταν οι κεφαλιές του Ρενιέρη, δύο από τις οποίες πέρασαν ελάχιστα άουτ, και αυτή του 95ου λεπτού την οποία εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Πανναξιακού.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ανθρώπους του Πανναξιακού να πανηγυρίζουν για την επίτευξη του στόχου τους, αυτούς του Πανθηραϊκού φανερά απογοητευμένους, και τέλος τον κόσμο που κατέκλυσε το Γήπεδο να χειροκροτά για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Πανθηραϊκού για να γυρίσουν ένα πολύ δύσκολο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γ. ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ): ΛΥΓΝΟΣ (c), ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, ΜΠΕΚΡΗΣ (72' ΚΕΛΙΔΗΣ), ΤΑΡΤΑΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (46' ΡΕΝΙΕΡΗΣ), ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ, ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ (46' ΣΟΡΩΤΟΣ), ΝΟΜΙΚΟΣ, ΔΑΜΙΓΟΣ, ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ, ΠΕΚΑ

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ(Σ.ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ):
ΤΖΙΩΛΟΣ (46' ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ), Γ. ΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΜΠΕΛΕΓΚΟΥ (67' ΚΡΗΤΙΚΟΣ), ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ, ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ (90' ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ), ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ, ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΗΣ(c), ZAΦΕΙΡΗΣ


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ, ΡΟΥΣΣΟΣ, ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ

 Ολα τα παρακάτω είναι απο το naxos365

Πρωταθλήτριες Κυκλάδων στο βόλλεϋ

Τίτλων συνέχεια ... αφού και η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού, έκανε ότι ακριβώς έπρεπε, για να κατακτήσει τον τίτλο. Χρειαζόταν νίκη με 3-0 ή έστω 3-1 σετ απέναντι στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου, για να στεφθεί πρωταθλήτρια, κέρδισε με 3-0 και πλέον παει στα μπαράζ για να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις την άνοδο στην Α2 ! Οι παίκτριες του Μπάμπη Καλογιαννίδη, με κορυφαία την Αναστασία Ξερικού ''πήραν'' το ντέρμπι, μαζί και τον τίτλο, και αλλάζουν επίπεδο, αφού τις περιμένουν οι πρωταθλήτριες ομάδες Χίου, Σάμου, Λέσβου, και Δωδεκανήσων. 7ος παίκτης του Πανναξιακού ... ο κόσμος ! που γέμισε το κλειστό του ΔΑΚ, (φτιαγμένος από το μεγάλο διπλό λίγο πριν στη Σαντορίνη) και ''έσπρωξε'' τις ''Ναξιώτησες'' προς τη νίκη ! Τα σετ 25-19, 25-23, 25-17.

Κούπας ... συνέχεια !

Άλλη μια κούπα  (η τρίτη σημερινή), προστίθεται στην πλούσια τροπαιοθήκη του Πανναξιακού, καθώς και οι κορασίδες της ομάδας βόλεϋ αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Κυκλάδων. Οι παίκτριες του Μπάμπη Καλογιαννίδη επανέλαβαν τον προ ημερών θρίαμβο στην Σύρο με 0-3, κερδίζοντας τον Φοίνικα  με 3-2 σετ μετά από συγκλονιστικό αγώνα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ονειρεμένο Σαββατοκύριακο για τις ομάδες της Νάξου.

Ο Πανναξιακός πρωταθλητής Κυκλάδων !!!

Ο Πανναξιακός πήγε χθες στην Σαντορίνη με ένα και μοναδικό στόχο. Να επιστρέψει πρωταθλητής ! Και επιστρέφει ! Παίζοντας για μια ακόμα φορά σε εχθρική ατμόσφαιρα, έδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στις Κυκλάδες, κερδίζοντας για δεύτερη φορά φέτος τον Πανθηραϊκό, και κατά 99% στέφεται πρωταθλητής Κυκλάδων !
 Όπως πέρσι στο Κόρθι, ο Στέφανος Μεϊμάρογλου και οι παίχτες του δείχνουν ότι δεν αρκεί να έχεις απλά μια καλή ομάδα για να πας μπροστά, αλλά χρειάζονται και @ρ..δι@ ! Και η Παννάξα διαθέτει ΤΕΡΑΣΤΙΑ !
Μπροστά σε 1000 φανατισμένους οπαδούς του Πανθηραϊκού, σε ένα γήπεδο κόλαση και χωρίς τον κόσμο του (αφού το παρασκήνιο για να μην πάνε οι Πανναξιακοί στην Σαντορίνη ήταν τεράστιο), ο Λευτέρης Σουσούνης με δυο γκολ στο 25' και στο 60' χάλασε το πάρτι που είχαν ετοιμάσει στην Σαντορίνη, τους άφησε με τα μπαλόνια αμανάτι, στέλνοντας τον Πανναξιακό στην Δ' Εθνική κατηγορία. Μεγάλο ματς από όλους τους παίχτες των φιλοξενούμενων, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πραγματικά παλληκάρια ... και τους περιμένει υποδοχή ηρώων κατά την επιστροφή τους το απόγευμα στη Νάξο (17.30 Blue Star).

Ημέρα αφιερωμένη σε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες ... (φωτο)Η υποδοχή του πρωταθλητή Κυκλάδων Παναξιακού !










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: