Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

"ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ" ΜΥΝΗΜΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

Η Φετινή¨ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ¨ αντί να εορταστεί πανηγυρικά όπως γινόταν μέχρι σήμερα από το 2005 που καθιερώθηκε μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και την υιοθέτηση της πρότασης από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκδηλώνοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου, στην συνεχιζόμενη τακτική αποδυνάμωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που βρίσκονται πλέον στα όρια της αντοχής τους, με κίνδυνο την επιβίωση τους, με κεντρικό σύνθημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ .
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κάλεσε τους προέδρους , τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους ,στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, με σκοπό, την κατάθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σε όλες τις περιοχές, όπως και την καταγραφή προτάσεων εξόδου από την κρίση . Η μεγάλη αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τα μέλη της Ομοσπονδίας , γεγονός που αποδεικνύει την δυσμενή εξέλιξη που περνά το τελευταίο διάστημα το εμπόριο. Παρόντα και τα νησιά των Κυκλάδων: Σύρος, Πάρος, Νάξος με τους αντιπροσώπους τους.
Το σύνθημα της εκδήλωσης ¨ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ¨ ακούστηκε από όλους τους παρευρισκομένους, τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημ. Αρμενάκη ,τον Πρόεδρος της συνομοσπονδίας κ. Βασ. Κορκίδη , τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεω. Ζησιμάτο, καθώς και από όλους τους ομιλητές, που περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο με τρόπο ανησυχητικό για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κλείσιμο καταστημάτων , υποκατανάλωση, ρευστότητα στην αγορά, προβλήματα με τις τράπεζες, πολυκαταστήματα, περαίωση, συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, έκτακτη εισφορά, αυξήσεις Φ.Π.Α. , μεταφορικό ισοδύναμο, ακτοπλοΐα, αναξιοπιστία της Ελλάδας και των τραπεζών στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση των εισαγωγών. Απεργίες αγροτών, φορτηγατζήδων , ναυτεργατών , τουρισμός και πολλά άλλα προβλήματα που οι ομιλητές μετέφεραν προς το προεδρείο και την γραμματεία, προβλήματα που μαζί με αυτά που έχουν σταλεί από τους συλλόγους, θα επεξεργαστούν, θα κωδικοποιηθούν και θα σταλούν προς πάσα κατάθεση. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις και από άλλες Ομοσπονδίες και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
Παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου που εκπροσωπήθηκε από τον πρώην πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. κ. Κώσ. Παγώνη. Στην τοποθέτηση του επισήμανε προς το προεδρείο και στους παρόντες στην εκδήλωση υποψηφίους για την περιφέρεια της Αθήνας Βουλευτή κ. Α. Γεωργιάδη και κ. Κίκιλια την έντονη ανησυχία του για την φημολογούμενη απελευθέρωση στους περιορισμούς που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα για την ίδρυση και λειτουργία των πολυκαταστημάτων. Επίσης έκανε λόγο για την ιδιαιτερότητα των νησιών μας και ότι πρέπει στην πράξη να εφαρμοστεί η νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο. Θετική αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους η πρόταση του κ. Παγώνη για έντονη αντίδραση για όλα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Να υπάρξει συντονισμός από την συνομοσπονδία και να μην κατατεθεί, πληρωθεί, ο Φ.Π.Α. του τριμήνου, αυτό βέβαια, αφού εξασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσουμε στο μέλλον. Πρέπει να αντιδράσουμε δεν φτάνει να συνομιλούμε και να καταθέτουμε προτάσεις, πρέπει να υπάρξει μέριμνα, γιατί η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση θα περάσει από την δική μας δράση και επιχειρηματικότητα.
Το σύνθημα ¨ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ¨ θα το συμπληρώσουμε και με το ¨ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: