Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τα "πάνω-κάτω" φέρνει το «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Aύξηση των αμοιβών τους ζητούν οι Δήμαρχοι


Συμμετοχή στο ΕΣΠΑ και το «Πράσινο Ταμείο» ζητούν οι Δήμαρχοι
Συνάντηση των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του Κινήματος, Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, του υποψήφιου για την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος ενόψει των αρχαιρεσιών για την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και την Κ.Ε.Δ.Ε.

Στη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν πολλά ζητήματα, που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και αναπτύχθηκε το μανιφέστο του Κινήματος, θέτοντας ως προτεραιότητες:

1. Την διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.

2. Τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις, που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά και στους πόρους του «Πράσινου Ταμείου».

3. Την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

4. Την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Επίσης, συστήθηκε «Επιτροπή Διεκδίκησης του Κινήματος», με κύριο αντικείμενο την πραγματοποίηση σειράς επαφών με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για τα επείγοντα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση.

Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματισθεί συνάντηση της Επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.




Παράλληλα, αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος για την Προεδρεία της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του, εξέφρασε την εκτίμηση και τη στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Πατούλη, ως επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» και υποψήφιος για την Προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε., υπογραμμίζοντας: «Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την Αυτοδιοικητική Ανατροπή και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νίκη, τόσο στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στην Κ.Ε.Δ.Ε.».

Ο επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του, τόνισε:

«Οργώνουμε όλη την Ελλάδα, ώστε να πετύχουμε πέρα από Κόμματα την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών που την υπηρετούν μέσα από το "Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση".

Ευχαριστώ τον κ. Λάζαρο Κυρίζογλου για τη δημόσια στήριξη του και μαζί θα προχωρήσουμε να κάνουμε τα οράματα της Αυτοδιοίκησης το επόμενο διάστημα πραγματικότητα, μέσα από την διεκδίκηση των Π.Ε.Δ. και της Κ.Ε.Δ.Ε. στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:

Αμφίπολης: Κωνσταντίνος Μελίτος

Αλμωπίας: Δημήτριος Μπίνος

Δέλτα: Ευθύμιος Φωτόπουλος

Έδεσσας: Δημήτριος Γιάννου

Κασσάνδρας: Βασίλειος Κυρίτσης

Κατερίνης: Σάββας Χιονίδης

Κορδελιού - Ευόσμου: Πέτρος Σούλας

Λαγκαδά: Ιωάννης Καραγιάννης

Παιονίας: Χρήστος Γκουντενούδης

Παύλου Μελά: Δημήτριος Δεμουρτζίδης

Πέλλας: Γρηγόριος Στάμκος

Πολυγύρου: Αστέριος Ζωγράφος

Πυλαίας Χορτιάτη: Ιγνάτιος Καιτετζίδης

Σιθωνίας: Ιωάννης Τζίτζιος.


Το θέμα της αποζημίωσης των αιρετών θέτουν οι Δήμαρχοι

Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον υποψήφιο για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε, σήμερα, στα Ιωάννινα, με τους Δημάρχους από την Περιφέρεια της Ηπείρου, που στηρίζουν το Κίνημα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος για τις επικείμενες Εκλογές της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και της ΚΕΔΕ, καθώς και τα προβλήματα της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε το σοβαρό ζήτημα της ανεργίας που πλήττει την περιοχή και η απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοι των ορεινών και δύσβατων περιοχών και σημειώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν τα οδικά έργα και τα έργα υποδομών.

Αναφέρθηκε, επίσης, η ανάγκη για μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τους Δήμους.

Τέλος, αποφασίστηκε η κατάθεση αιτήματος στον Υπουργό Εσωτερικών για την παράταση της "ενδοδιαδημοτικής κινητικότητας".

Ο επικεφαλής του «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε:

«Σήμερα εδώ στην Ήπειρο κλείνει μία τριήμερη περιοδεία, που ξεκίνησε τη Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία.

Διαπιστώσαμε τα μεγάλα και πολύπλοκα προβλήματα, που παρουσιάζονται σε όλους τους Δήμους της Χώρας μας, αλλά και την ανυπαρξία των Συνδικαλιστικών μας Οργάνων.

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την "ατμομηχανή" επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

Επιπλέον, πρέπει να ανοίξει ένας
σοβαρός διάλογος για την απαξίωση της Δημαρχιακής αμοιβής, που καθιστά τους Δημάρχους επαίτες, όπως βέβαια και της αμοιβής των Αντιδημάρχων μας, αλλά και τις αποζημιώσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Τέλος, με χαρά διακρίναμε τη συναντίληψη που μας διέπει με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Δημάρχων των Περιφερειών που επισκεφθήκαμε, η οποία διαμορφώνει σαφή πλειοψηφία στις επερχόμενες Εκλογές των Π.Ε.Δ., αλλά και της ΚΕΔΕ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:

Άρτας: Χρήστος Τσιρογιάννης   
Δωδώνης: Χρήστος Ντακαλέτσης
Ζήρου: Νικόλαος Καλαντζής
Ζίτσας: Μιχαήλ Πλιάκος
Ηγουμενίτσας: Ιωάννης Λώλος
Κόνιτσας: Ανδρέας Παπασπύρου
Νικόλαου Σκουφά: Ευστάθιος Γιαννούλης
Πάργας: Αντώνιος Νάστας
Φιλιατών: Σπυρίδων Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: