Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση - απάντηση του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας για την καταγγελία του κ. Αντώνη Χωριανόπουλου

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορωνίδας εκλεγμένος με την Δημοτική Παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που κακώς έχει ταυτίσει το έμβλημα της παράταξης με την ιδιότητά του ως προέδρου, έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την παρακάτω ανακοίνωση - απάντηση σε όσα προ ημερών είχε καταγγείλει  ο εκλεγμένος με τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ σύμβουλος κ. Αντώνης Χωριανόπουλος
Με αφορμή την ανακοίνωση καταγγελία του Τοπικού Συμβούλου εκλεγμένου με τη Νησιώτικη πολιτεία Αντώνη Χωριανόπουλου και προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και παραπληροφόρηση αναφέρουμε τα εξής:
  1. Η διαφωνία μου με την πρόταση του τοπικού συμβούλου δε σημαίνει μη τήρηση της συγκεκριμένης απόφασης.
  2. Όσο αφορά τη διαδικασία και τη στάση του προέδρου και των συμβούλων στα Τοπικά Συμβούλια, εμείς από την αρχή καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε τον κόσμο να παρακολουθεί τα συμβούλια και να συμμετέχει στις αποφάσεις, κρίνοντας και τη στάση και τις θέσεις του καθενός μας.
  3. Το ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα και τη διεκδίκηση λύσεων , φαίνεται από την απουσία των τοπικών συμβούλων σε κάθε συλλογική δράση, όπως στην πρόσφατη συνάντηση για τις καταστροφές στον Απόλλωνα με τη δημοτική αρχή και στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που συνδιοργανώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη τους, από το Τοπικό Συμβούλιο και τους Συλλόγους Γυναικών Κωμιακής και Απόλλωνα.
Τέλος εμείς βλέπουμε σαν αρχή της Δημοκρατίας τη θέληση και τις αποφάσεις της κοινωνίας μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως Λαϊκές Συνελεύσεις και δεν θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με ανούσιες αντιπαραθέσεις, οι οποίες λειτουργούν διασπαστικά και βάζουν εμπόδια στη διεκδίκηση λύσης στα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο τόπος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας

Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ τοπικού συμβούλου εκλεγμένου με τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
"Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα. Αυτή τη τακτική ακολουθεί κατά κόρον ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας .
Πριν ξεκινήσει το τελευταίο συμβούλιο της κοινότητας, επισήμανα στον πρόεδρο και στο γραμματέα, ότι δεν περιλαμβάνονται οι προτάσεις μου στα πρακτικά, και ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά, πριν ανακοινωθούν, απαιτώ να τις διαβάζω και να κοινοποιούνται υπογεγραμμένες και από εμένα. Παρ όλα αυτά, ούτε αυτή τη φορά τηρήθηκε το τυπικό.
Την απόφαση του συμβουλίου την πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο μετά από τηλεφώνημα φιλικού προσώπου. Η συγκεκριμένη απόφαση με δικαίωσε στην απαίτηση μου για την τήρηση των πρακτικών.
Η θέση μου ήταν ¨εφ όσον δεν συμφωνώ με την διαδικασία που πάρθηκαν οι αποφάσεις των συλλόγων και επιπλέον δεν γνωρίζουμε τι συζητήθηκε με τον δήμαρχο δεν τη ψηφίζω. Πρότεινα να επισκεφτούν τα μέλη του Τ. Σ. τον δήμαρχο και ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, να αποφασίσουμε πως θα δράσουμε". Πρόταση που την δέχθηκε και ο τοπικός σύμβουλος Ιωάννης Κορρές.
Ο πρόεδρος αρνήθηκε την πρότασή μας, επειδή εκείνος έχει ήδη πάει με τους φορείς όπως μας είπε.
Ο επίσης παρών εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας στη συνεδρίαση Ευάγγελος Κορρές, είπε στο πρόεδρο "βγάλε μια ανακοίνωση ότι οι σύμβουλοι δεν δέχονται να κάνουν ενημέρωση στον κόσμο και άφησε τους\", πρόταση που υλοποίησε ο πρόεδρος.
Εγώ τότε πρότεινα να ανακοινώσει την απόφαση αλλά υπογεγραμμένη γιατί πίστευα ότι θα γράψει στην ανακοίνωση ότι βολεύει και εξυπηρετεί την κομματική του γραμμή, όπως άλλωστε τον συμβούλεψε και ο παριστάμενος εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου.
Φυσικά ο πρόεδρος εφάρμοσε τη κομματική εντολή και όχι την πρόταση μας. .Ως εκ τούτου η απόφαση όπως κοινοποιείται, καταδεικνύει ότι για ακόμα μια φορά αγνοήθηκαν οι διαδικασίες από τον «δημοκράτη» πρόεδρο.
Όπως φαίνεται από την παραπάνω ανακοίνωση δεν αναφέρεται, επίτηδες, ολοκληρωμένη η πρότασή μου αλλά όπως εξυπηρετεί τη κομματική σκοπιμότητα του. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ουσία αλλά η δημιουργία εντυπώσεων . Εγώ όσο ασχολούμαι με τα κοινά ουδέποτε αναφέρθηκα σε κάποιο κόμμα, αλλά ούτε και σε παράταξη.
Στο πρώτο συμβούλιο είχα πει ότι οι εκλογές τελείωσαν και από τώρα και στο εξής να είμαστε και οι τρεις ενωμένοι με γνώμονα το καλό του χωριού. Ουδέποτε ανάφερα το όνομα του κόμματος που στηρίζω αλλά ούτε καν την παράταξη που ήμουν υποψήφιος. Αυτά, είχα πει, είναι για πριν τις εκλογές. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με ανιδιοτέλεια και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες .Ο πρόεδρος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος και όχι σαν κομματικό εργαλείο.
Εάν φοβάται να ασκήσει διοίκηση χωρίς κομματικές εντολές δεν του φταίει κανείς. Δημοκρατία είναι να σεβόμαστε την γνώμη της πλειοψηφίας ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε και όχι η επιβολή της δικής μας άποψης, υπό την απειλή αστήριχτων καταγγελιών. Δυστυχώς ο πρόεδρος προσπαθεί να υποβαθμίσει κι άλλο ή και να το καταργήσει το υποβαθμισμένο Τοπικό Συμβούλιο από τον Καλλικράτη και να ασκεί διοίκηση μόνο με τους συλλόγους και την Λαϊκή Συσπείρωση.. Αντώνης Χωριανόπουλος Τοπικός Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: