Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μ.Γλέζος : "Δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση από τους βουλευτές. Όλη η υπόθεση είναι στα χέρια του ελληνικού λαού"

Δεν αποκλείεται η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας
γιατί ..
 «οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τώρα εκλογές, γιατί χάνουν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κέρδη και οφέλη, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο γι’ αυτούς ότι θα επανεκλεγούν»,
του Ν.Παπαδημητρίου στο thetoc.gr
Και τούτο γιατί, όπως εξηγεί ο Μανώλης Γλέζος, η εκλογή ή μη, Προέδρου Δημοκρατίας συναρτάται από δύο κατά βάση παράγοντες:
Πρώτον, «εάν το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ελληνικό και ξένο, θέλει ή δεν θέλει τον Σαμαρά. Αν δηλαδή το σύστημα, αυτό, θέλει να τον ξοφλήσει».
Δεύτερον, όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Η Αγορά,

  «οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τώρα εκλογές, γιατί χάνουν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κέρδη και οφέλη, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο γι’ αυτούς ότι θα επανεκλεγούν»,
  θέμα που όπως προσθέτει στη συνέχεια, αφορά και άλλους βουλευτές, συγκεκριμένα, «αφορά όλους τους βουλευτές, εκτός, ασφαλώς, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και όλους εκείνους για τους οποίους το συμφέρον του συνόλου υπέρκειται του ιδίου συμφέροντος».

Το συμπέρασμα για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είναι ότι «δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση από τους βουλευτές. Όλη η υπόθεση είναι στα χέρια του ελληνικού λαού, ο οποίος πρέπει να αγωνιστεί και να προχωρήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να αναγκάσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί».

Ο Μ. Γλέζος επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για επιστροφή του στην Ελλάδα τον Ιούνιο -αν δεν έχουν εν τω μεταξύ προκηρυχθεί εκλογές- ή αμέσως μόλις προκηρυχθούν και δηλώνει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες («για να μην εκλεγεί κανείς από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ») ή εναλλακτικά, αν και δεν το θέλει, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην πρώτη μη εκλόγιμη θέση.

Με το... πείσμα που τον διακρίνει, σημειώνει επίσης ότι «όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα έχω πείσει και τον τελευταίο αντιρρησία στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούμε να είμαστε ανήθικοι, πρέπει άμεσα να καταργηθεί η πριμοδότηση των 50 εδρών», ενώ επισημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.


Λέει τέλος, ότι νιώθει μετανάστης, γι’ αυτό και τον συντροφεύουν τα τραγούδια της ξενιτιάς, του Στέλιου Καζαντζίδη και του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: