Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στην Αίθουσα Παναγούλη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης «Διάχυση των Αποτελεσμάτων του SMILIES: Σύνδεση καινοτομίας και έρευνας»

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων), στο πλαίσιο του έργου «SMILIES (Small Mediterranean Islands Light Industry Enhancement and Support)»
διοργανώνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στην Αίθουσα Παναγούλη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης (Πλατεία Μιαούλη, 84100, Σύρος) ώρα 17:45
ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: 
«Διάχυση  των Αποτελεσμάτων  του SMILIES: Σύνδεση  καινοτομίας και  έρευνας»
 Το έργο SMILIES εγκρίθηκε στο πλαίσιο της  Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «MED» και υλοποιείται από έντεκα εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτοντας συνολικά τέσσερις Μεσογειακές περιοχές (Κρήτη, Σικελία, Κύπρος και τα νησιά του Αιγαίου). Επικεφαλής εταίρος (Lead partner) του έργου είναι το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ενώ από το Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου.
Στο στάδιο της ενίσχυσης πιλοτικών έργων  επιλέχθηκαν τον Ιούλιο του 2010 εκατό  έργα, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα οποία εντάχθηκαν σε έξι προκαθορισμένα σενάρια (τουρισμός, λιανικό εμπόριο, ποτά και τρόφιμα, κατασκευές, αγροτικά προϊόντα και περιβάλλον και εξειδικευμένες αγορές). Οι επιλεγμένες προτάσεις ομαδοποιήθηκαν σε
συστάδες, σχηματίζοντας έτσι τους κόμβους ενός διακρατικού δικτύου.
Στα πιλοτικά έργα προσφέρθηκε υποστήριξη για  δραστηριότητες καινοτομίας, διεθνοποίησης  και δικτύωσης. Επίσης λειτούργησε  μια συνεργατική πλατφόρμα σκοπός της οποίας ήταν η ενθάρρυνση και  υποστήριξη, η επίτευξη συνεργασιών  και η προβολή προϊόντων και  υπηρεσιών.
Σε επιλεγμένα πιλοτικά έργα, για κάθε περιοχή  του SMILIES, θα αποδοθεί Βραβείο Σχεδιασμού που θα αποφασιστεί από διεθνή κριτική επιτροπή, ανάλογα με τη δυναμική της καινοτομίας (προϊόν, υπηρεσία, διαδικασία, κτλ.).
Μέσω  των πιλοτικών έργων θα αναπτυχθούν εργαλεία και πολιτικές για την ανάπτυξη της περιφερειακής βιομηχανικής καινοτομίας στα νησιά της πρωτοβουλίας MED.
Στο SMILIES συμμετέχουν 11 εταίροι από 4 περιοχές:
Εμπορικό  Επιμελητήριο Ρεθύμνου (Ελλάδα)
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής  Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (Ελλάδα)
Ενεργειακό  Κέντρο Περιφέρειας  Κρήτης (Ελλάδα)
Περιφέρεια  της Σικελίας, Τμήμα  Τουρισμού, Αθλητισμού & Ψυχαγωγίας (Ιταλία)
Μεσογειακό  Ινστιτούτο – Εταιρεία Στρατηγικού Διακρατικού  Σχεδιασμού της ΠΑΚΑ(Γαλλία)
ΑΕΕΛ-Αναπτυξιακή  Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας (Κύπρος)
Γνώση Αναπτυξιακή –  Συμβουλευτική Επενδύσεων και Ανάπτυξης (Ελλάδα)
ΕΛΚΕΔΕ  – Κέντρο Τεχνολογίας  και Σχεδιασμού Α.Ε. (Ελλάδα)
ΕΤΑΚΕΙ Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης & Ινών (Ελλάδα)
ARCA – Κοινοπραξία για την Εφαρμογή της Έρευνας και τη Δημιουργία Καινοτόμων Επιχειρήσεων (Ιταλία)
Πανεπιστήμιο  Αιγαίου – Τμήμα  Μηχανικών Σχεδίασης  Προϊόντων και  Συστημάτων (Ελλάδα)

1 σχόλιο:

elvin είπε...

Το ιστολόγιό σας είναι η μεγάλη μου αγάπη. Περιμένω την παρουσία σας στο blog μου http://skrtu.blogspot.com