Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Πανναξιακός είναι ένα όνειρο...»

Τα κορίτσια του Πανναξιακού με φόντο την Πορτάρα της ΝάξουΑφιέρωμα της αθλητικής αφημερίδας "Goal":
Του Κώστα Ασημακόπουλου
ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο νησί που ανέθρεψε τον Δία, που γεννήθηκε ο Διόνυσος κι έζησε η Αριάδνη, ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ελλάδας, δεν είναι μόνο μέσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς αλλά και μέσα στο πιο όμορφο πρωτάθλημα της χώρας.
Ο Πανναξιακός εδώ και 35 χρόνια γράφει τη δική του ιστορία και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ αποτελεί το σήμα κατατεθέν. Γι'
αυτό άλλωστε και η φωτογράφηση για λογαριασμό του «Goal» δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνο μπροστά από τη θρυλική Πορτάρα της Νάξου, το απομεινάρι του ναού του Απόλλωνα που ξεκίνησε το 530 π.Χ. αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Για δεύτερη σεζόν ο Πανναξιακός ετοιμάζεται να αγωνιστεί στην Α1 γυναικών. Η 5η θέση της περσινής σεζόν άνοιξε την όρεξη για 4άδα κι έδωσε το πρώτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Στόχος είναι η καλή πορεία στην Ευρώπη και η είσοδος στα φάιναλ-4 του πρωταθλήματος και του κυπέλλου» λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γιαννάκης.
Η διοίκηση μέρα με τη μέρα ανοίγει τη βάση της και νέοι δραστήριοι παράγοντες βάζουν πλάτη για το μεγάλο όνειρο που δεν είναι μόνο αγωνιστικό...
«Το μυστικό μας είναι η καλή συνεργασία. Δεν έχουμε ταμπέλες στη διοίκηση. Ο πρόεδρος γίνεται και φροντιστής. Ολοι είμαστε εργάτες» συμπληρώνει ο Γιάννης Βαλινδράς που αποτελεί την κινητήριο δύναμη του συλλόγου.
Και λίγη πλακίτσα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης
Και λίγη πλακίτσα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης
«Υπάρχουν πολλοί που βοηθούν, οι μεγάλοι χορηγοί μας Βερώνης - Jakobsen, Blue Star Ferries, η Περιφέρεια Αιγαίου, ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης. Ολη η Νάξος είναι στο πλευρό της ομάδας. Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνεται για τις πολλές δραστηριότητές μας. Ο Πανναξιακός είναι για μας όνειρο» προσθέτει ο Σταμάτης Καπίρης και είπε πως σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι εργασίες για την αναβάθμιση του φωτισμού για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Η Νάξος φιλοξένησε με επιτυχία την κλήρωση του πρωταθλήματος κι όπως λέει ο Βαληνδράς: «Δεν μας αρέσουν τα πυροτεχνήματα. Δεν σταματάμε εδώ, ώστε να ανεβάσουμε πιο ψηλά το γυναικείο βόλεϊ».
«Να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα του νησιού»
Το στήσιμο της νέας ομάδας του Πανναξιακού είναι ευθύνη του Σέρβου προπονητή Ζόραν Κόβαζιτς που συνεχίζει για δεύτερη σεζόν. «Ο Πανναξιακός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Υπάρχει θέληση για πρωταθλητισμό και διάθεση για να γίνει δουλειά στις ακαδημίες κι αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα σε ομάδες εκτός των αστικών κέντρων. Είμαι εντυπωσιασμένος και πολύ ευχαριστημένος που εργάζομαι εδώ. Δεν θέλουμε να κάνουμε μόνο μεταγραφές, αλλά να αξιοποιήσουμε και τα κορίτσια που κατάγονται από το νησί».
Ο Γιώργος Βαλινδράς στηρίζει οικονομικά τον σύλλογο
Ο Γ. Βαλινδράς στηρίζει οικονομικά τον σύλλογο
Ο Πανναξιακός απέκτησε την Αννα Σαλούστρου (κεντρική) από τον Γ.Σ. Χαλανδρίου, τη Σουλτάνα Κιουτσιούκη (ακραία από Ερμή Δράμας), την Ειρήνη Κελεσίδου (λίμπερο από τον Παναθηναϊκό), τις ακραίες Αφροδίτη Λαδένη, Σία Τοτσίδου από την ΑΕΚ και την πασαδόρο Κωνσταντίνα Πασσιά από την ΑΕΚ, την Ελεάνα Πολίτη (λίμπερο από τον ΖΑΟΝ), ενώ έμειναν από πέρυσι οι κεντρικές Ελένη Φάρκωνα, Μελίνα Εμμανουηλίδου και η Σέρβα πασαδόρος Κριστίνα Τσέσλαρ. Επίσης, αποκτήθηκε η Βουλγάρα ακραία Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, ενώ για την παραμονή της Σέρβας διαγώνιας Μίλιτσα Γιόβιτς θα αποφασίσει εντός των ημερών ο Κόβαζιτς.
Οι μεγάλες στιγμές...
Ο Πανναξιακός Α.Ο. ιδρύθηκε το 1960, έχοντας μόνο τμήμα ποδοσφαίρου. Το τμήμα βόλεϊ ενεργοποιήθηκε το 1982 και αρχικά είχε μόνον ομάδα ανδρών, με προπονητή και ιδρυτή τον Δημήτρη Κεσσίνη.
Το γυναικείο τμήμα δημιουργήθηκε λίγα χρόνια αργότερα και αφορμή για αυτό στάθηκε η ηγετική παρουσία της πρώην αρχηγού της ομάδας Αγγελικής Απεραθίτου, η οποία πρωτοστάτησε στην οργάνωση του τμήματος.
Ο Σέρβος προπονητής Ζόραν Κόβαζιτς
Ο Σέρβος προπονητής Ζόραν Κόβαζιτς
Το κλειστό γυμναστήριο της Νάξου «Δημητρίου Περιστεράκη» κατασκευάστηκε το 2000 και μέχρι τότε οι προπονήσεις γίνονταν σε ανοικτά γήπεδα και οι αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» της Σύρου.
Χρονιά-σταθμός για τον σύλλογο ήταν το 2006, οπότε ο Αθλητικός Ομιλος Νάξου 2004 απορρόφησε τα τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ του Πανναξιακού Α.Ο. με την προϋπόθεση (αναφέρεται και στο πρακτικό της Γ.Σ.) πως το πρώτο όνομα του νέου σωματείου θα είναι το «Πανναξιακός».
Αγωνιστικά, η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού έκανε την πρώτη υπέρβαση τη σεζόν 2010-11. Στη Νάξο έγιναν τα μπαράζ ανόδου και ο Πανναξιακός -με προπονητή τον Μπάμπη Καλογιαννίδη και αθλήτριες τις Αγγελική Απεραθίτου, Ελένη Φάρκωνα, Κατερίνα Αξοπούλου, Ελένη Γκόρτσανιουκ, Αννα Ξερικού, Μαρία Βασιλάκη, Χριστίνα Σέργη, Αλεξάνδρα Καπερέλη και Ξένια Σαρρή- πήρε την πρώτη θέση στα μπαράζ ανόδου στον Ζ΄ Ομιλο και για πρώτη φορά πήρε το εισιτήριο για την Εθνική κατηγορία (Α2).
Η... ιερή ώρα του τάιμ άουτ
Η... ιερή ώρα του τάιμ άουτ
Τη σεζόν 2011-12, ο Πανναξιακός πήρε τη 2η θέση στον Β΄ Ομιλο της Α2 με προπονητή τον Σούλη Τουρσούγκα και τον Γιώργο Δερμάτη.
Τη σεζόν 2012-13 η ομάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Α2 γυναικών με πρώτο προπονητή τον Γιώργο Δερμάτη και τεχνικό διευθυντή τον Σούλη Τουρσούγκα και πήρε την άνοδο στην Α1 γυναικών.

Με προπονητή τον Σέρβο Ζόραν Κόβαζιτς, ο Πανναξιακός έκανε εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα 2013-14 κατακτώντας την 5η θέση, ενώ στόχος για τη νέα σεζόν είναι η είσοδος στην τετράδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: