Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΛΥΚΟ: θύμα της μιζέριας και της διαπλοκής στο Δημόσιο- ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος

Γράφει  ο φιλόλογος Ν. Λεβογιάννης, τ. βουλευτής
Τον Νοέμβριο του 1983, δέκα χρόνια μετά την αρχική κατάθεση της αγωγής του δημοσίου, η Δ/νση  Δικαστικού του Υπουργείου Οικονομικών  έδωσε εντολή στο γραφείο της στη Σύρο να επανενεργοποιήσει την αγωγή του 1973 εναντίον των καταπατητών του Αλυκού.Η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια της ανεξάρτητης  και αδέκαστης Δικαιοσύνης και  οι έντιμοι δικαστές που την ανέλαβαν επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αργά και βασανιστικά, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και των αλλεπάλληλων ενστάσεων, προσφυγών και παρεμβάσεων των διεκδικητών, εκδόθηκαν διαδοχικά οι Πρωτόδικες μη οριστικές αποφάσεις: 336/1986, 244/1987, 89/1994,162/1996 και η 160/2001 οριστική, ακολούθησε η 301/7/5/2004 οριστική απόφαση του Εφετείου Αιγαίου και η 1417/2010 απορριπτική της αναίρεσης απόφαση του Αρείου Πάγου, με τις οποίες αποδόθηκαν οριστικά και τελεσίδικα στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου τα χίλια περίπου στρέμματα του Αλυκού ως δημόσια δασική έκταση.
            Ύστερα από 58 χρόνια δικαιώθηκε ο  σεμνός εκείνος δικαστικός Πάρεδρος του Ειρηνοδικείου Τραγαίας Ιω. Βλησίδης, όταν το 1946 με μια εντυπωσιακή σε ύφος και περιγραφή απόφαση, γεμάτη θαυμασμό και αγάπη για το περιβάλλον, πιστοποίησε τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα του Αλυκού. Έγραφε μεταξύ άλλων η ιστορική εκείνη απόφαση του 1946: «…Εκ της γενομένης κατά την συζήτησιν επί τόπου αυτοψίας προέκυψεν ότι η επίδικος έκτασις υπό το όνομα «Αλυκό», εκτάσεως έγγιστα 3-4 χιλιάδων στρεμμάτων, είναι μεν κατάφυτος υπό αγρίων αυτοφυών δένδρων, εις την ανάπτυξιν των οποίων οργιωδώς ειργάσθη η φύσις, πλην αποτελεί επιφάνειαν, ήτις υπό των κυμάτων και του αέρος διεμορφώθη εις μίαν παμμεγίστην αμμώδη έκτασιν, με ελαφράς ή μεγάλας διακυμάνσεις, σχηματιζομένην ούτω μεγάλην αμμοπεδίαν, διακοπτομένη συνεχώς και συστοίχως υπό πολλαπλών και διαφόρου σχήματος αμμολόφων και ούτω παρουσιάζεται μία έκτασις αγρία μεν εις μορφήν, ευχάριστος δε τη όψει, λόγω της απροσδιορίστου και γραφικής διασκευής της και της πλουσίας βλαστήσεώς της …Η έκτασις αύτη ολόκληρος είναι ενιαία, ομοιογενής, ομοιόμορφος και συνεχής, επ’ αυτής δε ουδέν και εις ουδέν σημείον υπάρχει έστω και το ελάχιστον έργον ανθρωπίνης ενεργείας ή κατασκευής.
      Ολόκληρος η έκτασις αύτη, διεκδικουμένη και μη, αποτελεί κοινόχρηστον επιφάνεια εις ήν ξυλεύονται άπαντες οι επιθυμούντες, εγκαθιστώνται εν αυτοίς όλοι οι κυνηγοί μόνοι ή μετά των φορτηγών των ζώων προς θήραν, διέρχεται δι’ αυτής πας τις και οπουδήποτε θελήσει ανεμποδίστως, βόσκουσι τα ζώα των εν αυτοίς άπαντες οι περίοικοι ανεμποδίστως ως επί κοινοχρήστου χώρου…».
      Ο αείμνηστος αγωνιστής δικηγόρος  Αντώνης Κούρτης, που πέθανε προς το τέλος της δεκαετίας του 1990 με το όνομα του Αλυκού στο στόμα του, δεν έζησε να χαρεί το αίσιο αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων του.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ.
ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΣ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

βόσκουσι τα ζώα των εν αυτοίς άπαντες οι περίοικοι ανεμποδίστως ως επί κοινοχρήστου χώρου…».

1) Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ(ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ φυλλόλογο ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ (ΒΕΡΝΙΚΩΝ)ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΩΝ ΟΜΟΙΩΣ(ΤΣΙΤΩΤΩΝ).
Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΠΕΔΟΘΗ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ "ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ" ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΩΣ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ.
κύριε λεβογιάννη ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΩΝ "ΖΑΒΩΝ" ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΩΣ ΕΠΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ" ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΕ ΣΑΣ;

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Έγραφε μεταξύ άλλων η ιστορική εκείνη απόφαση του 1946: «…Εκ της γενομένης κατά την συζήτησιν επί τόπου αυτοψίας προέκυψεν ότι η επίδικος έκτασις υπό το όνομα «Αλυκό», εκτάσεως έγγιστα 3-4 χιλιάδων στρεμμάτων, είναι μεν κατάφυτος υπό αγρίων αυτοφυών δένδρων,κλπ.

κύριε τ.βουλευτά

ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 3-4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΕΚ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ)ΜΕΙΟΝ ΧΙΛΙΑ 1.000 ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ "ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ"(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 2-3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ;

ΕΓΩ ΞΕΡΩ.
ΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ;


ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια της ανεξάρτητης και αδέκαστης Δικαιοσύνης και οι έντιμοι δικαστές που την ανέλαβαν επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αργά και βασανιστικά, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και των αλλεπάλληλων ενστάσεων, προσφυγών και παρεμβάσεων των διεκδικητών,

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΗΡΕ ΑΡΓΑΑΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑΑΑΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ;

ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΠΗΡΑ ΕΓΩ;
KAMMIA!!!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ);

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια της ανεξάρτητης και αδέκαστης Δικαιοσύνης και οι έντιμοι δικαστές που την ανέλαβαν επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.


ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΤΕ ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΛΑ (ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΩΡΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΦΑΣΙΚΟΥΣ );

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ;

ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ κύριε φυλλόλογε ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΝΟΣΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ (ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ) ΤΟ ΑΛΥΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΑΙΑ ΦΤΩΧΑ TIMIA ΝΤΟΠΙΑ ΧΕΡΙΑ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΞΕΡΕΤΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ)ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ) ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ.
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ(ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ)ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΧΝΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΥΝΟΙΚΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ)ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ( π.χ.ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ "ΣΩΜΑ"-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ Η ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ- ΜΗ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ- ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ- "ΤΙΜΩΡΙΕΣ" Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 'ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ") ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ (ΔΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ) ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ "ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.
Η "ΣΥΝΤΑΓΗ" ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ).
ΤΟΤΕ ΚΙΟΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑ ΔΟΚΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:
ΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ "ΠΑΙΓΝΙΩΝ" ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΣΑΣ;

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ

"VETUSTAS RULE"

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ