Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Αίτημα για «Άμεση συγκρότηση και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου»

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κο Κωνσταντίνο Τασούλα, σχετικά με την «Άμεση
συγκρότηση και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, σας εκφράζω την
έντονη διαμαρτυρία για την μη συγκρότηση μέχρι σήμερα του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου.
Η μη λειτουργία του Συμβουλίου έχει ως αποτέλεσμα την μη αδειοδότηση επιχειρήσεων, οι οποίες προτίθενται να λειτουργήσουν σε χαρακτηρισμένους ιστορικούς τόπους, πλησίον αρχαιολογικών χώρων, κλπ. Η οικονομική καταστροφή την οποία θα υποστούν οι επιχειρηματίες και κατ΄ επέκταση οι τοπικές νησιωτικές κοινωνίες μας, θα είναι ανυπολόγιστη λόγω και της θερινής τουριστικής περιόδου. Σήμερα που καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την οικονομική ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας, η οποία πλήττεται βάναυσα από την οικονομική κρίση, είναι αδιανόητο η δημόσια διοίκηση όχι μόνο να μη λειτουργεί, αλλά να αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή.
Η λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου είναι καθοριστική. Όπως πληροφορούμεθα μέχρι να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει θα έχουμε διανύσει όλη την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος σας καλούμε, όπως οι υπηρεσίες του υπουργείου σας, αναλάβουν την υποχρέωση αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων, μέχρι να συγκροτηθεί το προαναφερόμενο συμβούλιο. Ειδικότερα οι Εφορείες του Υπουργείου σας, η Κ.Α. Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων να προχωρήσουν άμεσα στον έλεγχο και στην έγκριση των αδειών, χωρίς να απαιτείται η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, το οποίο άλλωστε δεν υφίσταται με ευθύνη της Πολιτείας.»

Από το Γραφείο Τύπου
του Τ. Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: