Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τιμή στον "Ζορμπά της ζωής" από τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Ιάκωβο Ναυπλιώτη – Σαραντινό

Οι ομάδες βετεράνων Πανναξιακού και Παναθηναϊκού τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του Νίκου Βλησίδη
Νίκη με 4-3 για τον Πανναξιακό – Δύο γκολ σημείωσε ο Βαθρακοκοίλης αλλά τα γκολ των Κεραμιώτη και Παπαπαναγή κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών. Ήταν μία βραδιά γιορτής έστω κι εάν είχε προηγηθεί η ήττα – σοκ (κυρίως λόγω της έκτασης και της κακής απόδοσης των περισσοτέρων παικτών) της Εθνικής Ελλάδας στην πρεμιέρα της στο 20ο Μουντιάλ που διεξάγεται στην Βραζιλία. Οι βετεράνοι παίκτες του Πανναξιακού και του Παναθηναϊκού το βράδυ του Σαββάτου αναμετρήθηκαν σε
φιλικό αγώνα στο ΔΑΚ Νάξου με....
νικητές το θέαμα, την καλή διάθεση και τον Πανναξιακό. Επικράτησε με 4 -3 (προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-1) αποδεικνύοντας ότι οι βετεράνοι παίκτες της νησιωτικής ομάδας είναι σε θέση να σταθούν ανταγωνιστικά απέναντι σε πιο έμπειρους και ντελικάτους αθλητές όπως αυτοί του Παναθηναϊκού.
Όμως, πάνω απ΄’ όλα αυτό το παιχνίδι έγινε για να τιμηθεί ο αδικοχαμένος καθηγητής όλων μας, ο Νίκος Βλησίδης. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Καμπανέλλεια 2014» που διοργανώνεται από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και δυστυχώς δεν είχε την απήχηση που θα περίμεναν όλοι καθότι η εξέδρα του ΔΑΚ δεν γέμισε ούτε η μισή…
Στιγμές
Όμως, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία υπό το …γεμάτο ακόμη φεγγάρι (η πανσέληνος ήταν τη Παρασκευή) να απολαύσουν ένα ωραίο παιχνίδι. Με καλό σχετικά ρυθμό, όμορφες ενέργειες από παίκτες ανεγνωρισμένης αξίας όπως ο Μαραγκός ή ο Λαγωνικάκης για τον Παναθηναϊκό και Αγγελή, Βαθρακοκοίλη, Μαρούλη και Κατσάνη από τον Πανναξιακό, εντυπωσιακά γκολ από τους Κεραμιώτη και Παπαπαναγή που ανάγκασαν τους θεατές να χειροκροτήσουν με την ψυχή τους. Επίσης, είδαν αστέρες του παρελθόντος όπως ο Γονιός ή ο Αθανασόπουλος να αντέχουν στο χρόνο και να αποδεικνύουν ότι παρά την ηλικία τους είναι σε θέση να παίξουν ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια… Από τις στιγμές που κρατάμε είναι το εκπληκτικό σουτ βολ πλανέ του Τσιμπλάκη που έφυγε λίγο άουτ και χειροκροτήθηκε, τον τραυματισμό του Καλλιτζάκη αρκετά νωρίς στον αγώνα όπως και των Κληρονόμου, Αξαόπουλου με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
Καρδιά
Ο κ. Ναυπλιώτης – Σαραντινός με την ιδιότητα του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (στο δεύτερο ημίχρονο κάθισε στο πάγκο του Πανναξιακού και σε συνεργασία με τον Τσιμπλάκη εκτελούσε και χρέη προπονητή) απέδειξε ότι ξέρει από ιστορία ποδοσφαίρου καθώς στο λόγο του ανέφερε ότι «υποδεχόμαστε τον Παναθηναϊκό που έχει στη σύνθεσή του τέσσερα μέλη της χρυσής ομάδας που αγωνίστηκε στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό πρωταθλητριών το 1971» και σημείωσε επίσης «το διετία 1971 – 72 ο Παναθηναϊκός σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του με 17 τίτλους (!!!) στο ενεργητικό του». Αναφερόμενος σε στον αδικοχαμένο Νίκο Βλησίδη, τον χαρακτήρισε ως «ο Ζορμπάς της ζωής, γιατί ενώ γνώριζε, αγωνίζονταν κι ενώ ήξερε, αψηφούσε». Αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη που δεν ήταν άλλη από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. μετά το θάνατό του αναρτήθηκε πανώ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και σε αγώνα του Παναθηναϊκού για την Ευρολίγκα) και τον Αστέρα Τραγαίας λέγοντας ότι είχε δώσει την καρδιά του στις δύο του μεγάλες αγάπες και ολοκλήρωσε το λόγο του με το σύνθημα που υπήρχε στο πανό προς τιμή του «φίλε, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας».
Βραβεύσεις
Στο ημίχρονο λοιπόν είχαμε και την ανταλλαγή αναμνηστικών. Ο Γιώργος Βλησίδης εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου Νίκου, παρέλαβε μία τιμητική πλακέτα από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Παναθηναϊκού (εκπρόσωπος ο Νίκος Μαργαρίτης), και μία φανέλα από τον Παναθηναϊκό (την πρόσφερε ο Νίκος Τζουνάκος, πρώην παίκτης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου βετεράνων των «πρασίνων») με τις υπογραφές όλων των παικτών. Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Παναθηναϊκού της Νάξου τίμησε για την παρουσία τους, τους βετεράνους του «τριφυλλιού», ο κ. Ναυπλιώτης – Σαραντινός πρόσφερε ένα αγγείο στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού ενώ και οι βετεράνοι του Πανναξιακού εκτός από τα προσωπικά δώρα που έδωσαν στους αντιπάλους τους πρόσφεραν και ένα ακόμη αγγείο (σφουνί) στους βετεράνους του Παναθηναϊκού και το οποίο παρέλαβε ο Βονόρτας.
Παρουσίες
Τέλος, να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους θεατές είδαμε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ, Μαργαρίτη, τον υποψήφιο Δήμαρχο και αρχηγό πλέον της αντιπολίτευσης κ. Μαϊτό, τους κ. Γιάννη Μαράκη και Γιάννη Ανδριέλλο και αρκετούς ακόμη επώνυμους Ναξιώτες. Οσο για τους διαιτητές; Οι κ. Ψαρράς και Γαβαλάς (από ένα ημίχρονο αγωνίστηκαν) δεν τα πήγαν άσχημα αν και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού είχαν να λένε για το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους ήταν αρκετά μικρότεροι (μ.ο. 15 χρόνια) απ’ αυτούς. Αλλά όπως είπε ο Γιάννης Καλλιτζάκης «μ’ αυτούς τους όρους παίζουμε. Ξέραμε την διαφορά ηλικίας, οπότε το να γκρινιάζουμε δεν έχει νόημα. Απλά δεν έχουμε μάθει να χάνουμε και γκρινιάζουμε»… Μετά το πέρας του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους οπαδούς των «πρασίνων». Για την ιστορία τα γκολ σημείωσαν για τον Πανναξιακό οι Βαθρακοκοίλης (20ο και 50ο), Τσακωνιάτης (26ο) Κεραμιώτης (45ο) και για τον Παναθηναϊκό οι Παπαπαναγής (34ο), Τομάρας (60ο) και Λαγωνικάκης (65ο)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Πανναξιακός: Περιστεράκης, Αν. Κατσούλης, Βουτσίνος, Παραβατός, Απειρανθίτης, Κληρονόμος, Τσακωνιάτης, Μαρούλης, Αγγελής, Βαθρακοκοίλης, Κατσάνης . Αγωνίστηκαν και οι Αξαόπουλος, Βασαλάκης, Τσιμπλάκης, Κεραμιώτης, Βιντζηλαίος, Ντάσιος, Μαράκης, Φάρκωνας, Σφυρόερας και Ανδριέλλος
Παναθηναϊκός: Μίσσας, Φούκος, Γονιός, Αθανασόπουλος, Καλλιτζάκης, Βονόρτας, Μαραγκός, Πατσιαβούρας, Κατσιάκος, Λαγωνικάκης, Παπαπαναγής. Αγωνίστηκαν και οι Γιακουμής, Παντελής, Τομάρας.
Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική
Φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: