Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Με τρισάγιο που τελέστηκε στο σημείο της δολοφονίας του Υπαρχιφύλακα Αντωνίου - Νεκτάριου Σάββα, στα Άνω Πατήσια, τιμήθηκε η μνήμη του

DSC 0004
Παρών και ο εφημέριος της περιοχής
Ναξιώτης παπάς Χρήστος Λογαράς
Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε στις 17 Ιουνίου 2014 τρισάγιο στην μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικών Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεώργιου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στην οδό Λάμπρου
Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος στις 17 Ιουνίου 2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.
Η αστυνομία τίμησε τους νεκρούς της
Μετά το πέρας της τελετής, η οποία τελέστηκε στο σημείο της δολοφονίας του Υπαρχιφύλακα Αντωνίου - Νεκτάριου Σάββα, στα Άνω Πατήσια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:
«Είμαι εδώ μαζί με τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε δύο Ήρωες για την Ελληνική Αστυνομία και για την κοινωνία μας πιστεύω, τον Αρχιφύλακα Γεώργιο Ανδριτσόπουλο και τον Υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα, που έπεσαν στο καθήκον .
Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι η Ελληνική Αστυνομία και τα παιδιά της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η σύζυγος του Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, όταν εκείνος έπεσε στο καθήκον, ήταν μητέρα δύο παιδιών και έγκυος οκτώ μηνών.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο. Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, στους δρόμους, τις γειτονιές, παντού για να διασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας και ευνομίας .
Έτσι θα ενισχύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ώστε η κοινωνία να αγκαλιάσει την Ελληνική Αστυνομία, την Αστυνομία της».

Από ανακοίνωση των ομοσπονδιών. 
"Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε σήμερα τρισάγιο στην μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεώργιου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος στις 17 Ιουνίου 2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στο χώρο που έχει τοποθετηθεί από τις Ομοσπονδίες μας μαρμάρινη στήλη και ένα προσκηνυματικό εκκλησάκι για να θυμίζουν στους περαστικούς ότι εκεί θυσιάστηκε ένας από τους εκατοντάδες μαχόμενους συνάδελφους μας, υπερασπιζόμενος το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη. Χοροστάτησαν ο τέως Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ο Υποστράτηγος ε.α. πατέρας Ιωάννης Κοκκώνης και ο εφημέριος της ενορίας π. Χρήστος Λογαράς.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Παπασπύρου και πολλοί Ανώτατοι Αξιωματικοί του Αρχηγείου και της ΓΑΔΑ, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Μαυρόπουλος, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Κουρουπάκη, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσιώτης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, τα Προεδρεία της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων.

Οι Ομοσπονδίες μας, εκφράζοντας τον σεβασμό τους στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας, ταγμένες να υπηρετούν το συνάδελφο και την ελληνική κοινωνία, τονίζουν για άλλη μια φορά ότι η Πολιτεία οφείλει να κάνει ακόμα πολλά για να είναι ασφαλής ο Έλληνας Αστυνομικός. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία της νέας Ηγεσίας τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του Υπουργείου μας, με την ευχή να μη θρηνήσουμε ποτέ άλλους νεκρούς.




DSC 0002
DSC 0003

DSC 0005



Δεν υπάρχουν σχόλια: