Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΝΑΞΟΥ
ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Η Φιλοζωική Νάξου θα ήθελε να πληροφορήσει τα μέλη της αλλά και εν γένει τους κατοίκους της Νάξου για τα εξής:
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, κατά την τακτική ετήσια γενική συνέλευση του Διοικητικού συμβουλίου προσήλθαν τα μέλη της Φιλοζωικής προκειμένου να αναδείξουν το νέο Διοικητικό συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι :
Πρόεδρος
Ιωαννίδου Σταματία
Αντιπρόεδρος
Γεωργιάδου Μαρία
Ταμίας
Γαμπάι Ρονίτ
Γραμματέας
Ρόζενστοκ Μόνικα
Αναπληρωματικό Μέλος
Στιούαρτ Λουκρητία
Ελεγκτική Επιτροπή
Πρωτονοτάριος Χρήστος
Ρόζενβίγκε Μέττε


Κατά των απολογισμό των πεπραγμένων διάστημα Ιουλίου 2009- Ιουνίου 2010 διαπιστώθηκε ότι :
1.Η φιλοζωική στείρωσε 145 γάτες και 34 σκύλους
2. Φρόντισε να βρεθούν νέες οικογένειες για 34 σκύλους και 19 γάτες.
3. Έχει στην φροντίδα της, σε διάφορους χώρους τουλάχιστον 13 σκύλους και διατηρεί σταθμούς σίτισης για ομάδες γατών. Κάθε μέρα η Φιλοζωική ταΐζει περίπου 250 γάτες.
4. Έχει μηνυθεί αδίκως από αγρότες οι οποίοι ζητούν αποζημίωση. Τα ζώα που προκαλούν καταστροφές είτε έχουν ιδιοκτήτη που τα αφήνει ανεξέλεγκτα είτε δε γνωρίζουμε κάτι για αυτά. Επιπλέον οι εθελοντές της Φιλοζωικής δέχονται συνεχώς απειλές και παρενοχλούνται από αγρότες γειτονικών περιοχών. Να θυμήσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 κάποιος εισέβαλε σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας και πυροβόλησε δύο σκυλιά, ένα εκ των οποίων τις επόμενες ημέρες αναχωρούσε για το καινούριο σπίτι της! .
5. Διαπιστώθηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η έλλειψη χώρων φιλοξενίας για τα σκυλιά.
Δεδομένων λοιπών των προβλημάτων, της απουσίας του Δήμου αλλά και του αδιέξοδου στο οποίο βρίσκονται οι εθελοντές της Φιλοζωικής, η μόνη, αναγκαστική, λύση είναι να κλείσει ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας που διατηρεί, με ό, τι συνεπάγεται αυτό: την απελευθέρωση των σκύλων που τώρα ζουν εκεί, την αδυναμία περίθαλψης τραυματισμένων ζώων αλλά και σκύλων που έχουν στειρωθεί πρόσφατα αλλά και την μη περισυλλογή αδέσποτων. Η αλήθεια είναι ότι τα αδέσποτα προκύπτουν από την αμέλεια και την ανευθυνότητα των μελών της κοινωνίας- που είτε εγκαταλείπουν τα ζώα τους όταν τους είναι ανεπιθύμητα, είτε δεν στειρώνουν με αποτέλεσμα να έχουμε τόσα κουτάβια, κυριολεκτικά πεταμένα, ενίοτε, και σε κάδους σκουπιδιών. Δεν χωρά αμφιβολία λοιπόν ότι ο μόνος λόγος που δεν παρατηρούνται αδέσποτα στη Χώρα της Νάξου είναι αποκλειστικά οι συνεχείς προσπάθειες της Φιλοζωικής!
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν αλλά και λόγω της αυξανόμενης συχνότητας των ανησυχητικών περιστατικών που προκύπτουν, η Φιλοζωική Νάξου θα ήθελε να γνωστοποιήσει στους κατοίκους της Νάξου πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση της εθελοντικής αυτής οργάνωσης τόσο σε πόρους όσο και στους ακόλουθους τομείς:
1. Η Φιλοζωική Νάξου είναι η μόνη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει έργο καθημερινά στην τοπική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη και οι εθελοντές της αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήματα με μόνο σκοπό την ανακούφιση των ζώων στη Νάξο. Συνεπώς η εθελοντική προσφορά είναι ανεκτίμητη. Για την επίτευξη των στόχων της υπάρχουν επιμέρους εργασίες και χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα τις διεκπεραιώσουν!
2. Επίσης μπορείτε να γίνετε ο αντιπρόσωπος της Φιλοζωικής στην περιοχή σας και να αναλαμβάνετε τα περιστατικά που προκύπτουν κοντά σας.
3. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης χώρου φιλοξενίας σας ζητάμε να διαθέσετε ένα κομμάτι της αυλής σας ή του χωραφιού σας προκειμένου να μπορούμε εκεί να φροντίσουμε ένα σκυλί. Ακόμα κι αν δεν μένετε όλο το χρόνο στη Νάξο, θα αναλάβει κάποιος άλλος εθελοντής τη φροντίδα του σκυλιού..Εννοείται ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε και τα έξοδα.
Η Φιλοζωική Νάξου μετρά 5 χρόνια έργου στο νησί. Για να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε όμως χρειαζόμαστε την έμπρακτη στήριξη όλων.
Νόμος 3170/2003.
Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι Δήμοι και οι κοινότητες. Η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο ή την κοινότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: