Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΟΛΗ Η ΝΑΞΟΣ - 3 μ.μ. Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Στο αποκορύφωμά τους φτάνουν τα γλέντια της αποκριάς στη Νάξο που με εξαίρεση τις αναβληθείσες εκδηλώσεις, λόγω θλιβερών κοινωνικών γεγονότων που επηρεάζουν τις μικρές μας κοινωνίες, συνεχίστηκαν και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο. Οι Κορδελάδες που ξεκίνησαν απο τις Μέλανες την Τυρινή Δευτέρα και συνέχισαν όλη την εβδομάδα με τις ανταλλαγές
ομάδων  "Φουστανελλάδων" στα χωριά των Εγγαρών, της Γαλήνης, του Κυνιδάρου και του Κορωνοχωρίου δίνουν τη σειρά τους στους κουδουνάτους στ΄Απεράθου και στο Φιλώτι και οι χοροί συνεχίζονται σε όλο το νησί, μέχρι τελικής πτώσεως. Σήμερα γλεντούν και οι Τρίποδες στην κεντρική πλατεία του χωριού ενώ την Καθαρή Δευτέρα, έχουν την τιμητική τους η Κόρωνος και η Ποταμιά.
Στη "πολυπολιτισμική" Χώρα που ο σύνθετος πληθυσμός της είναι επηρεασμένος απο την ξενόφερτη Δυτική Κουλτούρα, κυριαρχεί το Καρναβάλι στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες άρματα και ομάδες με εκατοντάδες μασκαρεμένους αλλά  και χιλιάδες θεατές να παίρνουν τη δική τους συμμετοχή στο γεγονός. Οι άλλες εκδηλώσεις (ΜΕΘΥΔΩΤΕΙΑ, ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΕΙΑ) είναι επηρεασμένες απο τις αρχέγονες παραδόσεις και τους μύθους  και η πραγματοποίηση τους έχει ήδη αφήσει την σφραγίδα της επιτυχίας και της υπόσχεσης για συνέχιση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: