Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΡΗΓΑ

Τα ονόματα των φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000€ καθώς και τα ονόματα όσων έχουν καταθέσει ποσά άνω των 100.000€ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και αδυνατούν να τα δικαιολογήσουν βάση των εισοδημάτων που δηλώνουν μέσω των ετήσιων φορολογικών του δηλώσεων." ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας



ΑΘΗΝΑ 17/10/2011
                Προς  τον κ. Υπουργό Οικονομικών
      Η κυβέρνηση με την στήριξη της  κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει αναλάβει, στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συγκεκριμένες και ποσοτικά προσδιορισμένες δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές μας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας με στόχο την σωτηρία της και την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και επερχόμενες γενιές.
      Τα  μέτρα που επιβάλλονται προκειμένου  να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου  είναι σκληρά, επώδυνα και δυσβάστακτα  για την συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
      Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει στηρίξει μέχρι σήμερα, όλες τις  πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αγνοώντας  το προσωπικό, ηθικό, ψυχικό και πολιτικό κόστος που συνεπάγεται για τον  κάθε βουλευτή, η ψήφιση όλων αυτών των μέτρων
      Σήμερα  η κοινοβουλευτική ομάδα του  ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλείται να ψηφίσει ένα  νέο νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας που συνεπάγονται καινούργιες  θυσίες  για τους οικονομικά ασθενέστερους.
      Αντιλαμβανόμαστε  ότι στην παρούσα συγκυρία η λήψη αυτών των μέτρων αποτελεί προαπαιτούμενο για την συνέχιση του δανεισμού  της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε ότι  η επαπειλούμενη κατάρρευση της  Ελληνικής οικονομίας και η ολική  καταστροφή της χώρας που θα ακολουθήσει επιβάλουν την ψήφιση των μέτρων.
      Ταυτόχρονα  όμως εισπράττουμε την εύλογη και  δίκαια αγανάκτηση των συμπολιτών μας, που υφίστανται όλες τις πρόσθετες  φορολογικές επιβαρύνσεις, για την  αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και παραοικονομίας που δυστυχώς “επιβιώνουν” και σε αυτή την περίοδο.
  • Επειδή η Ελληνική βουλή έχει πρόσφατα θεσπίσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας ( π.χ. άρση τραπεζικού απορρήτου, δημοσίευση των επωνύμων και ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, ίδρυση αστυνομίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος κ.λ.π).
  • Επειδή ορισμένοι Έλληνες πολίτες με “ελαστική” πατριωτική συνείδηση εγκληματούν κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της χώρας, αποκρύπτοντας και φυγαδεύοντας στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Επειδή οφείλουμε εκτός από υπεύθυνοι να είμαστε πρωτίστως δίκαιοι απέναντι στους Έλληνες πολίτες που απαιτούν ισονομία, δικαιοσύνη και αναλογικότητα στην κατανομή των βαρών για την σωτηρία της χώρας.
  • Επειδή οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν όλους αυτούς που την ώρα του αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας βάζουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από τον υπέρτατο εθνικό στόχο.


Για όλα τα παραπάνω 
Ζητώ:
Να θέσετε στην διάθεση μου και στην διάθεση του Ελληνικού κοινοβουλίου και να δημοσιοποιήσετε:
  • Τα ονόματα των φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000€.
  • Τα ονόματα όσων έχουν καταθέσει ποσά άνω των 100.000€ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και αδυνατούν να τα δικαιολογήσουν βάση των εισοδημάτων που δηλώνουν μέσω των ετήσιων φορολογικών του δηλώσεων.





              Ο αιτών Βουλευτής
              ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ!!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΗΓΟΥΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ)ΤΕΛΟΣ.

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ»ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΠΡΕΠΗΣ!

Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 28 Αυγούστου του 1956.

Σπουδές: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής της Αθήνας. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (master) στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.
Ξένες γλώσσες: Γαλλική. Διεύθυνση: Γραφείο: Ερμούπολη Σύρου.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2004 και 2007.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Το 1984 διορίσθηκε Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Σύρο. Το 1986 τοποθετήθηκε μετακλητός Νομάρχης Χίου μέχρι τον Ιούλιο του 1989. Το 1993 για δεύτερη φορά ορίσθηκε Νομάρχης Χίου μέχρι τον Αύγουστο του 1994. Τον Οκτώβριο του 1994 εξελέγη Νομάρχης Κυκλάδων. Το 1998 επανεξελέγη στην θέση του Νομάρχη Κυκλάδων. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων που κατέλαβε την θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Δεκέμβριο του 1974. Μέλος της Ν.Ε. Α΄ Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από 1977 μέχρι το 1979. Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών το 1978 και Πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών της Νίκαιας της Γαλλίας το 1982.