Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πανναξιακός - ΑΕΚ 0-5. Την κοίταξε στα μάτια και παρασύρθηκε ...απο την ανωτερότητά της


πλούσιο φωτορεπορτάζ απο το "Βήμα της Νάξου"
O Πανναξιακός μπήκε στο γήπεδο δείχνοντας ότι δεν φοβάται την ισχυρή αντιπαλό του, την κοίταξε στα μάτια και κατάφερε στο Α΄ημίχρονο να λήξη ισόπαλο 0-0. Η επανάληψη όμως του επιφύλασσε με το ξεκίνημα δυσάρεστη συνέχεια γιατί απο το 1΄οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τέρμα τα οποία τριπλασίασαν στα επόμενα 10΄. Απο εκεί και στο εξής το παιχνίδι είχε τυπική διαδικασία και το
τελικό 0-5 μπορεί να αδικεί τα παιδιά του Γ. Βλαστού που δικαιούταν ένα τουλάχιστον τέρμα αλλά ήταν απολύτως φυσιολογικό αφού η ΑΕΚ δείχνει ότι αγώνα με αγώνα παίρνει όλο και πιο εύκολα νίκες απο τους αντιπάλους της και το θέμα ανόδου στη Β΄Εθνική είναι πλέον θέμα χρόνου.
Ας δούμε όμως πως παρουσιάζει το sport24.gr τον αγώνα:
 Πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ διέσυρε τον Πανναξιακό με 5-0 έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπρέσεβιτς και Πλατέλλα.
Μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα προσέθεσε στο ενεργητικό της η ΑΕΚ, η οποία στα τελευταία παιχνίδια έχει βρει ρυθμό και φτάνει στους τρεις βαθμούς χωρίς να πιεστεί.

Η μεγαλύτερη δυσκολία για την Ένωση ήταν να ανταπεξέλθει στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Νάξο, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο να ακολουθήσουν τον ρυθμό που επέβαλλε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Μπρέσεβιτς και Πλατέλλα, η ΑΕΚ έφτασε στη μεγαλύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη της. Ο Κροάτης σημείωσε τρία γκολ, ο Έλληνας άσος άλλα δύο και μαζί προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Γήπεδο: Νάξου
Διαιτητής: Μάλαμας (Ανατολικής Αττικής)
Βοηθοί: Ρούντος (Ανατολικής Αττικής), Γουργιώτης (Ανατολικής Αττικής)
Κίτρινες κάρτες:12' Λίμα / 35' Μπρέσεβιτς
Γκολ: 47', 53' (πεν.), 76' Μπρέσεβιτς, 57', 63' Πλατέλλας,
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Γιουργούσης, Μεσημέρης, Τσαρτσαράς, Ανδρεόπουλος, Λίμα, Καλογέρης, Καρούσης , Βούλγαρης, Ντούκας, Αριανούτσος, Ρόβας.

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Τσιρίλο, Ρόβας, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της με το σουτ του Μπρέσεβιτς στο 3', το οποίο πέρασε άουτ. Αν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη ευκαιρία του Πανναξιακού με τον Βούλγαρη στο 9' η ομάδα της Νάξου ήταν εντελώς ακίνδυνη σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του ημιχρόνου.

Αντιθέτως, η Ένωση δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά τις περισσότερες φορές με μακρινά σουτ, τα οποία δε βρήκαν στόχο. Εκτός αυτού, όμως, όσες φορές χρειάστηκε ο Γιουργούσης αντέδρασε εξαιρετικά. Τόσο στη φάση του 40ου λεπτού, όταν απέκρουσε σουτ του Ανάκογλου όσο και στο σουτ του Πλατέλλα στο 44'.

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη ο Μπρέσεβιτς χρίστηκε σκόρερ. Ο Κροάτης με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Γιουργούση και έλυσε τον γόρδιο δεσμό ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη νίκη.

Πέντε λεπτά μετά ο Πλατέλλας κέρδισε πέναλτι, ο Μπρέσεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ωστόσο, οι παίκτες της Ένωσης δε σταμάτησαν εκεί αφού στο 57' ο Πλατέλλας πήρε τη σκυτάλη από τον Μπρέσεβιτς και με εντυπωσιακή ενέργεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.


Ο Πλατέλλας ήταν ο παίκτης που έκανε και το 0-4 στο 63' με ωραίο πλασέ. Μοναδική απάντηση του Πανναξιακού σε αυτό το ξέσπασμα της ΑΕΚ ήρθε λίγο μετά. Ένα φάουλ του Βούλγαρη στο 66' κι ένα σουτ του Ρόβα στο 69' ήταν οι δύο φάσεις των γηπεδούχων στις οποίες χρειάστηκε να επέμβει ο Καραγκολίδης.

Τα λεπτά περνούσαν, όμως, η Ένωση δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 76' ο Μπρέσεβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα πραγματοποιώντας χατ τρικ. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άφησαν το πόδι από το γκάζι και το μόνο που έγινε μέχρι το τέλος ήταν να μείνει ο Πανναξιακός με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λίμα































Δεν υπάρχουν σχόλια: