Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συριανές συναντήσεις του Γιάννη Βλασερού


Στη Σύρο βρίσκεται  από το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής  Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ, καρδιολόγος Γιάννης  Βλασερός. Δείχνοντας  πόσο σοβαρό ζήτημα θεωρεί την περίθαλψη  και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις Κυκλάδες, η πρώτη κίνηση του Γιάννη Βλασερού ήταν να επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου προκειμένου να συζητήσει σχετικά με τους συναδέλφους του γιατρούς. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον υποδέχτηκαν με χαρά και πέρασαν αρκετή ώρα συνομιλώντας μαζί του για αυτό το φλέγον ζήτημα των νησιών. Εν συνεχεία ο κος. Βλασερός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία για τα Κυκλαδικά θέματα. Η ημέρα του κου. Βλασερού στη Σύρο ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο. Σημειώνουμε ότι ο Γιάννης Βλασερός είναι προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με τη Μαρία Σαράφογλου την Τετάρτη 2/5/2012 (ώρα 10-12πμ.), για να εκθέσει τις απόψεις του για τις Κυκλάδες.

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΙΟΥ στο OceanMojo


Με νέο ανανεωμένο πρόγραμμα η Μελίνα Ασλανίδου απογειώνει αυτό που ξεκίνησε πέρυσι: ένα εκρηκτικό live! ..Στις 4 Μαίου στο Ocean Mojo ….
Τρεις καταπληκτικοί μουσικοί επί σκηνής, πιο λαϊκότροπα μουσικά μονοπάτια και η δυνατή συμμετοχή του κόσμου κάνουν μοναδική την κάθε της παράσταση!
Η φετινή παράσταση ξεκινάει με ένα νέο τραγούδι από την νέα της δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. «Το κρύο και η μοναξιά» σε μουσική Jimmy Καρυστινού και Σάννυς Μπαλτζή, περνάει σε ροκ διασκευές και ισπανικές συχνότητες, συνεχίζει με δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το «Ναι θα πω», «Άλλη μια φορά», «Το λάθος», «Συνθήματα» και απογειώνεται με γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.
Κλασικά τραγούδια από όλο το φάσμα της Ελληνικής λαϊκής σκηνής δημιουργούν μια δυνατή, ζωντανή ατμόσφαιρα όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαράμιλλη αξέχαστων εποχών.
Δεν λείπει η αναφορά στους δύο μεγάλους Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου με τραγούδια που συγκινούν και ξεσηκώνουν ερμηνευμένα με τη σπάνια χροιά και το προσωπικό στοιχείο που δίνει η Μελίνα στις παραστάσεις της.

Ώρα έναρξης : 22 :00
Τηλεφωνο κρατήσεων : 6947933683
info@oceanmojo.com
www.oceanmojo.com

Γιάννης Βλασερός απο το Γαλάτσι: «Προτεραιότητα η Υγεία των Κυκλαδιτών»


Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, με μεγάλη προσέλευση και έντονο κυκλαδίτικο  «παλμό» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η προγραμματισμένη ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ, ναξιώτη καρδιολόγου, Γιάννη Βλασερού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ετεροδημότες Κυκλαδίτες, οι οποίοι έφτασαν από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Γαλατσίου για να ακούσουν τα λόγια του Γιάννη Βλασερού, να συζητήσουν μαζί του και να του δώσουν την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του.
Ο Γιάννη Βλασερός εξήγησε, αρχικά, τους λόγους που τον έσπρωξαν να «κατέβει» στον στίβο της πολιτικής και να προσφέρει όχι μόνο τις γνώσεις και την αγάπη για τον τόπο του, αλλά και νέες ιδέες, μεράκι και όρεξη για ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτό το δύσκολο καθήκον.
Μίλησε κατά βάση εκτός  κειμένου, εκθέτοντας τους προβληματισμούς  του για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας και, συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες. Στάθηκε λίγο περισσότερο, όπως είναι φυσικό, στο θέμα της  Δημόσιας Υγείας και εξέφρασε τις  απόψεις του για τις προοπτικές του ΕΣΥ στις Κυκλάδες και τις  κινήσεις που θα πρέπει άμεσα να γίνουν για να λυθούν τα πιο επείγοντα 
ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789
Απεργία 1η Μάη 2012
«Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι. Να περιμένετε το τέλος. Αν δεν το περιμένετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ΄ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα»
Απολογία Σπαις, Σικάγο 1886
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 11π.μ.
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Νίκη παραμονής του Πανναξιακού με 3-1 επι της Ρόδου

«Τρίποντο» παραμονής πήρε ο Πανναξιακός, που επικράτησε 3-1 της Ρόδου και ανέβηκε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, καθώς στο 18’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πατούχου και ο Στάμος με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 1-0. Στο 20’ ο τερματοφύλακας της Ρόδου, ο Ροδανάκης τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να...... κάνουν λόγο για κάταγμα. Τη θέση του πήρε Φράγκος, ενώ ελλείψει άλλου τερματοφύλακα στην αποστολή, κάτω από τα δοκάρια θέση πήρε ο Καλημέρης. Παρόλα αυτά, στο 36’ ο Καταπόδης ισοφάρισε για τα «ελάφια» σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανναξιακός αύξησε την πίεσή του και τελικά στο 73’ κατάφερε να σκοράρει. Ο Πολυκρέτης με κοντινό σουτ σημείωσε το 2-1, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 76’ ο Στάμος πέτυχε και τρίτο γκολ για τους Ναξιώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Στο 90’ ο Καρούσης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Θέμελης, Καζάνας, Τόσκας, Καρατέλιος (55' Πολυκρέτης), Δήμας, Παπαδόπουλος, Καρούσης, Κουτελιέρης, Σταματίου, Στάμος (79' Κολιούσης), Σουσούνης (85' Κωτάκης) ΡΟΔΟΣ: Ροδανάκης (20' Φράγκος), Πατούχος, Καντιμοίρης, Παπαδόπουλος, Πελέκης, Δανάς, Θαμνόπουλος, Καλημέρης, Γκινής (65' Γιορμπαλίδης), Καταπόδης, Ορφανίδης www.onsports.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΗΣ GREENPEACE ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ


           
29.4.2012
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε την σύλληψη και την κράτηση ακτιβιστών της Greenpeace στο λιμεναρχείο της Πάρου. Οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν ειρηνική δράση ενάντια στην καταστροφική αλιεία με μηχανότρατα στα ανοιχτά μεταξύ Μυκόνου και Δήλου και συνελήφθηκαν μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους καπετάνιος μηχανότρατας.
Για ακόμα μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους της απούσας πολιτείας για την προστασία των αλιευμάτων στην περιοχή των Β. Κυκλάδων, οι οποίες θα προβούν ευεργετικές και για τους επαγγελματίες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε λοιπόν την πολιτεία να εξετάσει εκ νέου την δημιουργία καταφύγιου στην περιοχή, ώστε να σταματήσει η καταστροφική υπεραλίευση.
Από το Γραφείο Τύπου

Αυτή είναι η 22χρονη Ρωσίδα που σκορπούσε τον ιό του AIDS και κατοικεί στο Γαλάτσι


- Με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της
- Έκκληση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε όσους επισκέφθηκαν τον οίκο ανοχής να εξεταστούν
- Της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος
Μετά απο εντολή εισαγγελέα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της 22χρονης που εντοπίστηκε σε οίκο ανοχής να είναι φορέας του ιού HIV.
Η 22χρονη Tatiana Bukhtoyarova εντοπίστηκε σε οίκο ανοχής επι της οδού Φωκαίας 22 στην Αθήνα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας κατοικεί στο Γαλάτσι.
Στην 22χρονη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας που

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΕΡΟΣ: Σήμερα Σαντορίνη και αύριο στο Γαλάτσι


Επόμενη στάση: Σαντορίνη!
Στην πανέμορφη Σαντορίνη βρίσκεται από χθες ο καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την άφιξή του συναντήθηκε με φίλους και γνωστούς στο νησί και εν συνεχεία επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Θήρας. Εκεί συνομίλησε για πολλή ώρα με τους γιατρούς και άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν –ο ίδιος, άλλωστε, όπως τους επεσήμανε, έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο Κ.Υ. και γνωρίζει... από πρώτο χέρι τα προβλήματα που, διαχρονικά, υπάρχουν.
Ζήτησε, στη συνέχεια, να επισκεφθεί το Νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο είναι κτιριακά έτοιμο και βρίσκεται στη φάση της επάνδρωσης. Η στάση του Γιάννη Βλασερού για το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι σταθερή: «Είναι αναγκαιότητα να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά και με προοπτική το νέο νοσοκομείο του νησιού. Κατά τη θερινή περίοδο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤ’ ΑΠΕΡΑΘΟΥ



Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στην αυλή της Παναγίας Απεραθίτισσας τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 (παραμονή Πρωτομαγιάς) στις 6 το απόγευμα.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των χορευτικών και μουσικών τμημάτων του συλλόγου μας από τους Μανώλη Πρωτονοτάριο (χορευτικό ενηλίκων), Γεωργία Κώτσου (χορευτικό παίδων) και Φλώριο Π. Κρητικό (τμήμα τζαμπουνοντούμπακων). 
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά υπό τους ήχους του Γιώργου Πρωτονοτάριου (Καλυμιού) – βιολί, Νίκου Παντελιά – λαούτο και Γιάννη Ελευθερίου – τραγούδι.  Θα υπάρχει μπουφές και λαχειοφόρος αγορά. 
  Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια»

Προεκλογική περιοδεία Μάριου Βουτσίνου

Στη Νάξο περιόδευσε την Παρασκευή 27 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», Μάριος Βουτσίνος.
Κατά την παραμονή του στο νησί συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, με επιχειρηματίες -κυρίως της Χώρας Νάξου- και με κατοίκους του νησιού. Επίσης, περιόδευσε σε χωριά της πεδινής και ορεινής Νάξου. Ακόμη, είχε συνάντηση με πολίτες που έχουν ενταχθεί στο Κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», οι οποίοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν πολιτικό γραφείο στο νησί.
Η αισιοδοξία για ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό Κυκλάδων είναι έκδηλη, αφού το Κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», καθημερινά μεγαλώνει.
Μάριος Βουτσίνος (υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες)

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΚΟ ΚΑΙ ΝΑΞΟ

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στην χώρα.
Προσθήκη λεζάντας
Χθες το απόγευμα στην Νάξο, ύστερα από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου διαπιστώθηκε ότι 32χρονος υπήκοος Πακιστάν διέμενε παράνομα στην χώρα και είχε στην κατοχή τους πλάστη βεβαίωση κατάθεσης αίτησης χορήγησης ασύλου. Τα πλαστογραφημένα έγγραφα κατασχέθηκαν.
Συνελήφθησαν χθες (27.04.2012) στην Μύκονο και την Νάξο, στο πλαίσιο στοχευμένων έλεγχων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε δυο περιπτώσεις συνολικά τρεις αλλοδαποί από τους οποίους δυο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 26, 30 ετών και ένας 32χρονος υπήκοος Πακιστάν για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στην χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Την Παρασκευή 27 Απρίλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Νάξου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κυκλάδων έδωσαν συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα της εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση και της αριστερής κυβερνητικής πρότασης. Τη συνέντευξη άνοιξε ο Δήμαρχος της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ.Εμ.Μαργαρίτης, ενώ πέραν των εκπροσώπων των ΜΜΕ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Ψαράς, Πρωτονοτάριος, Ανευβλαβής, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και δημότες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των ερωτήσεων ήταν τα ζητήματα της ενότητας των αριστερών δυνάμεων, το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και οι συγκεκριμένες προτάσεις για την ανεργία, η αντιμετώπιση του χρέους, η διατήρηση των μισθών και συντάξεων και η ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα εξορμήσεων ΣΥΡΙΖΑ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με τον υποψήφιο Ναξιώτη βουλευτή Γιάννη Πρωτονοτάριο έχει ως εξής:
1. Παρασκευή βράδυ 27/04 επίσκεψη στο Γαλανάδο και Τρίποδες
2. Σάββατο πρωί στα καταστήματα της αγοράς στη Χώρα
3. Σάββατο 19:00 στη βιβλιοπαρουσίαση του συμπολίτη μας Πέτρου Μανδηλαρά στο Σύλλογο Κορωνιδιατών και 21:00 επίσκεψη σε Σαγκρί και Δαμαριώνα
4. Κυριακή βράδυ επίσκεψη σε Γλινάδο και Αγερσανί.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ


ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΜΟΡΓΟ.

Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΌΠΩΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΆΛΛΩΝ, ΟΙ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ (Ο,ΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΙ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΈΞΟΔΑ), ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΙ Ο, ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ.... , ΌΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΗ, ΌΠΩΣ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΗΣ, ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΪΚΙΩΝ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ, ΌΠΩΣ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΈΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, ΌΠΩΣ Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ (ΣΦΑΓΕΙΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ

Σε Νάξο Σαντορίνη και Άνδρο ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π. ΡΗΓΑ: 
Οι πολίτες των Κυκλάδων – όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές- επαναπροσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ, γιατί κατανοούν ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη πολιτική δύναμη για να μπορέσει η πατρίδα μας να κρατηθεί όρθια και να κατορθώσει με ασφάλεια και σταθερότητα να μπει πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση αυτή την δύσκολη για την χώρα στιγμή. Αυτή την πεποίθηση διαμορφώνει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, όσο πυκνώνει τις επαφές του με τους κατοίκους των νησιών στα οποία περιοδεύει .
Από την Νάξο στην Σαντορίνη και στην συνέχεια στην Άνδρο, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Σύρο, πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες.
Στην Νάξο συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Παναγιά την Αργοκοιλιώτισσα και στην συνέχεια επισκέφτηκε την ΚόρωνοΚατά την παραμονή του στο νησί πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τα χωριά της Νάξου και παρεχώρησε

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείςΒουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
 Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
 Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μαρία Κ. Αλιμπέρτη Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με τη Δημοκρατική Αριστερά - Συνέντευξη στο “Lay Out Radio”


"Δεν έχουν χρήματα για να έλθουν στις Κυκλάδες να ψηφίσουν"
Δηλώνει η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων Μ.Αλιμπέρτη-HXHTIKO
«Είναι ένας δύσκολος αγώνας.. δεν μπορώ καν να μετακινηθώ από το ένα νησί στο άλλο αφού δεν υπάρχουν καράβια που να ενώνουν τα Κυκλαδίτικα νησιά μεταξύ τους» δήλωσε στην εκπομπή “Πάμε Κάλπη” του Lay Out Radio η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με τη ΔΗΜΑΡ Μαρία Αλιμπέρτη, αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια και οι συμπατριώτες της στις Κυκλάδες.
Μιλώντας στην Άννα Σταματιάδου και τον Νίκο Ζιώζα, η κ. Αλιμπέρτη αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, εκτιμώντας παράλληλα πως θα υπάρχει μεγάλη αποχή στις εκλογές «Δεν έχουν χρήματα να έρθουν στα νησιά, δεν υπάρχει περίπτωση να έλθουν από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας στα νησιά» . «Οι νησιώτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι.. Η Νάξος έχει μεγάλη ανεργία, η Σύρος έχει το

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων

Ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα οργανώσουν διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, 16:00, στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου.

Αγωνίσματα:
Παίδων: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. - 1.500μ. – 3.000μ. – 2.000μ. Φ.Ε – 110μ. ΕΜΠ – 400μ. ΕΜΠ – 4Χ100μ. – 4Χ400μ. – ΜΗΚΟΣ – ΥΨΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 10.000μ. ΒΑΔΗΝ
Κορασίδων: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. - 1.500μ. – 3.000μ. – 2.000μ. Φ.Ε – 100μ. ΕΜΠ – 400μ. ΕΜΠ – 4Χ100μ. – 4Χ400μ. – ΜΗΚΟΣ – ΥΨΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 5.000μ. ΒΑΔΗΝ
Ηλικίες:
Παίδες: οι γεννηθέντες το 1995 – 96
Κορασίδες: οι γεννηθείσες το 1995 - 96

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 159


Πρωτομαγιά στις Μέλανες απο τον ΚΟΥΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ του Ν. Δρυ


ΠΕΜΠΤΗ 26/4
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.      Β 5-6
1521
Αίθριος, με Β ανέμους 5-6 Β και θερμοκρασία 1521 β
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.      Β 6-7

1521
Αίθριος, με Β ανέμους 6-7 Β και θερμοκρασία  1521 β
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
   ΒΔ 5-6
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.    

1419
Λίγες νεφώσεις, με ΒΔ ανέμους 5-6 Β και θερμοκρασία  1419 β.
ΚΥΡΙΑΚΗ  29/4
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.  Β-ΒΔ 6
1419
Σχεδόν αίθριος, με Β-ΒΔ ανέμους 6 Β και θερμοκρασία  1419 β.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.      Β 6-7

1520
Σχεδόν αίθριος, με Β ανέμους 6-7 Β και θερμοκρασία 1520 β.
ΤΡΙΤΗ       1/5
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.  ΒΔ 6-7
1520
Σχεδόν αίθριος, με ΒΔ ανέμους 6-7 Β και θερμοκρασία 1520 β.
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/5
 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.      Β 7-8

1520
Σχεδόν αίθριος, με Β ανέμους 7-8 Β και θερμοκρασία 1520 β


Η Π.Ν.Ο. για την 4ωρη στάση εργασίας την Πρωτομαγιά



Η Διοίκηση της ΠΝΟ στην σημερινή της συνεδρίαση απεφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την 1η Μαΐου 2012 από ώρα 08.00 μέχρι 12.00 στο λιμάνι του Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η Ομοσπονδία αποτίει έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων που με επίπονες προσπάθειες, θυσίες και αγώνες πάλεψαν για την καθιέρωση, κατοχύρωση και διεύρυνση θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία σήμερα αποδομούνται, συνθλίβονται και ισοπεδώνονται λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής με τις ευλογίες και τις εντολές της Τρόικας. Συγχρόνως, αναδεικνύει, προβάλει και διεκδικεί λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, θέτοντας σαν πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα την άρση του επαίσχυντου και αντιδημοκρατικού μέτρου της επιστράτευσης, ενός μέτρου που παραπέμπει σε άλλες εποχές και νοοτροπίες που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών όλων των χωρών του πολιτισμένου και δημοκρατικού κόσμου. Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ, εκτός των άλλων, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η άμεση απορρόφηση των προσφερομένων για εργασία ναυτεργατών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων καθώς και η άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

25 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας:Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγράφουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες, όπως το Κονγκό. Αύξηση περιστατικών ελονοσίας στην Ελλάδα


   25 Απριλίου 2012-Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας       
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγράφουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές χώρες, όπως το Κονγκό.
Αύξηση περιστατικών ελονοσίας στην Ελλάδα. 
Κινσάσα, Βρυξέλλες, Αθήνα 25 Απριλίου 2012- Η έξαρση της νόσου αποτελεί μια πραγματική απειλή για πολλούς ανθρώπους στην υποσαχάρια Αφρική και σε πολλές ασιατικές χώρες, όπως Ταϊλάνδη, Μιανμάρ και Καμπότζη, όπου οι συνεχείς αναφορές νέων περιστατικών ανθεκτικής στα φάρμακα ελονοσίας γεννούν έντονη ανησυχία. Σε αυτό το γεωγραφικό χάρτη προστέθηκε η Ελλάδα μετά την επανεμφάνιση της νόσου μετά από 40 σχεδόν χρόνια, όταν πέρυσι το καλοκαίρι εντοπίστηκαν κάποια σποραδικά περιστατικά στη Λακωνία και σε τέσσερις ακόμα γεωγραφικές περιοχές της χώρας.Η μαζική αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας στη Λαïκή

26 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπυλ


Στις 26 Απριλίου συμπληρώνονται 26 χρόνια από το τραγικό πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπυλ στην Ουκρανία. Στη φετινή επέτειο προστέθηκε, η τρομακτική εμπειρία ενός ακόμη πυρηνικού δυστυχήματος, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας (11Μαρτίου 2011).
Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ), από το 2005 που ιδρύθηκε, αγωνίζεται για την πλήρη εξάλειψη της πυρηνικής ενέργειας ως τρόπου παραγωγής ηλεκτρισμού. Ήδη οι επιπτώσεις της καταστροφής στο Τσερνόμπυλ έχουν γίνει ορατές. Οι αυξημένες μετρήσεις ραδιενέργειας σε πολλές περιοχές της Ευρώπης πολύ μακριά από την Ουκρανία, η σοβαρή αύξηση κρουσμάτων καρκίνου και η διατήρηση κινδύνου διαρροής ραδιενέργειας από τον κατεστραμμένο σταθμό που έχει καλυφθεί με μπετόν, δείχνουν πόσο σοβαρές, εκτεταμένες και μακροπρόθεσμες είναι οι επιπτώσεις ενός πυρηνικού δυστυχήματος. Η περίοδος που ο καρκίνος βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή είναι 25-30 χρόνια και αυτό με αυστηρά επιστημονικούς όρους σημαίνει ότι μόλις τώρα μπορούμε να παρατηρήσουμε με βεβαιότητα τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας. Σύμφωνα με έρευνες Γερμανών γιατρών της Διεθνούς

Ο Σπύρος Χαλβατζής στη Νάξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στα πλαίσια της προεκλογικής δράσης της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ  θα βρίσκεται στο νησί μας  από  την Παρασκευή το μέλος της  ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής  στη Β΄ Αθηνών  Σπύρος  Χαλβατζής.
Ο Σπύρος Χαλβατζής και  η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ  στις Κυκλάδες Ψαρρά Ευδοκία θα περιοδεύσουν στην πόλη, στα χωριά της Νάξου, σε τόπους δουλειάς .
Το Σάββατο θα δοθεί  συνέντευξη από το Σπύρο Χαλβατζή σε τοπικά ΜΜΕ.

Κοινωνική Συμφωνία: ένα κόμμα με ..πράσινη απόχρωση

Πρώτος απο δεξιά ο Λεον. Χατζηανδρεόυ

O Ναξιώτης π. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρώην βουλευτής Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου βρίσκεται στη 11η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας στο οποίο ηγείται η Λούκα Κατσέλη. Ο κύριος Χατζηανδρεόυ που ήταν σε όλα τα χρόνια της πολιτικής του θητείας μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό στέλεχος απο το 1974 αποφάσισε τελικά να ενισχύσει τον συνδυασμό της κας Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη και άλλων που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το πράσινο στρατόπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν εφυγαν αυτοί αλλά ότι το ΠΑΣΟΚ έφυγε απο τις αρχές και τις ιδέες του. Επικεφαλής η Σταυρούλα Αντωνάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Πόλο
2. Κυριακή Σταθοπούλου, επίτιμος πρόεδρος Εφετών
3. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, πρόεδρος του πανευρωπαϊκού σωματείου αναπήρων «Συνεργασία-Δημιουργία»
4. Χρήστος Πιτέλης, οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου


 Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασε σήμερα, Τρίτη η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την εθνική ομάδα πόλο, Σταυρούλα Αντωνάκου, για την οποία η κα Κατσέλη τόνισε ότι εκπροσωπεί τα νιάτα, τον πρωταθλητισμό, τη συλλογικότητα και σκληρή δουλειά, «στοιχεία με τα οποία επιτυγχάνονται θαύματα». «Πλέον είμαι μέλος και μιας πολύ μεγάλης ομάδας, της Κοινωνικής Συμφωνίας», δήλωσε από την πλευρά της η Σταυρούλα Αντωνάκου.
Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας, αποτελείται από τους:
1. Σταυρούλα Αντωνάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Πόλο
2. Κυριακή Σταθοπούλου, επίτιμος πρόεδρος Εφετών
3. Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη, πρόεδρο του πανευρωπαϊκού σωματείου αναπήρων «Συνεργασία-Δημιουργία»
4. Χρήστο Πιτέλη, οικονομολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
5. Ευρυπίδη Καφαντάρη, γεωπόνο και πρώην βουλευτής Καρδίτσας
6. Σταμάτη Μπερή, τενόρο, σολίστ της Λυρικής Σκηνής
7. Ασημίνα Γιαννουσιάδου, επιχειρηματία, πρώην αντιπρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος
8. Ιωάννη Γκούτση, αντιπρόεδρο Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Γεωργικών Οργανώσεων και υπάλληλο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθου
9. Ελένη Καρκασίνα, γεωπόνο μέλος του Δικτύου Βορειοηπειρωτών
10. Δημήτηρη Λυρίτση γενικό γραμματέα ασκούμενων και νέων δικηγόρων Αθήνας
11. Λεονάρδο Χατζηανδρέου, πρώην δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και πρώην βουλευτής Κυκλάδων
12. Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου»

ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ STAR TV- ΜΕ ΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΑΚΑΚΗ


Η Μαρία Αλιμπέρτη, Υποψήφια βουλευτής  Κυκλάδων με την Δημοκρατική Αριστερά στο Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων  του Star Tv με τον Θοδωρή Δρακάκη. 24/04/2012 – 12,30 .

Παρακολουθήστε όλη τη συζήτηση ακλουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες

Νίκος Συρμαλένιος
  1. Ισιγώνης Εμμανουήλ – Αρχιτέκτων, Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου
  2. Μαυρουδή Άννα - Καθηγήτρια Β/θμιας Εκπαίδευσης
  3. Πρωτονοτάριος Ιωάννης - Καθηγητής Ε.Μ.Π.
  4. Συρμαλένιος Νικόλαος - Οικονομολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου
  5. Χρυσαφίδης Παύλος - Δικαστικός Επιμελητής, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου

Γιάννης Πρωτονοτάριος
Μανώλης Ισιγώνης

Ελληνικό πρωινό στη Νάξο


Ο Ναξιώτης Νίκος Μαϊτός, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τα τρία σκάνδαλα του Άκη

Οπως γράφει στο http://www.tovima.gr η Γιάννα Παπαδάκου
Αυτή η έκθεση του κ. Μαϊτού άλλωστε ήταν και η βάση για την άσκηση δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής σε βάρος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά και παθητική δωροδοκία.
Τρία σκάνδαλα και ένα ακίνητο... Tο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σημερινή κατοικία του Ακη Τσοχατζόπουλου, και οι αγοραπωλησίες γύρω από αυτό οδηγούν σε στενούς φίλους ή συγγενείς του πρώην υπουργού και έχουν σχέση με τρία σκάνδαλα που απασχόλησαν τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη αλλά και την κοινή γνώμη. Η πολυτελής μονοκατοικία, η οποία έγινε η αιτία να προφυλακιστεί ο πρώην υπουργός, είναι η άκρη του νήματος, όπως δείχνει απόρρητο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που οδηγεί στα σκάνδαλα των υποβρυχίων, του Βατοπαιδίου και λίγο της Siemens, μέσω ενός επιχειρηματία, επίσης πρώην συνεργάτη του άλλοτε πανίσχυρου στελέχους του ΠαΣοΚ... Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Εκλογικές δραστηριοτήτες Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μ.Κ.

Στα πλαίσια των επαφών στη διάρκεια της προ-εκλογικής καμπάνιας που έχουν προγραμματίσει οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, χθες Δευτέρα, ξεκίνησε ο κύκλος επαφών με φορείς και πολίτες, με μιά πρώτη συνάντηση / συζήτηση για ζητήματα ψυχικής υγείας στις Κυκλάδες με τον υπεύθυνο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Κλίμακα», κο Κώστα Σκαρβέλλη, ενώ σήμερα Τρίτη, 24 Απριλίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου και Δημήτρης Πολιτόπουλος, θα επισκεφθούν το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Νάξου. Θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση με την υπεύθυνη στη Νάξο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Το βράδυ στις 7.30 μ.μ., θα γίνει συνάντηση με φορείς και κατοίκους στην Κόρωνο, με θέμα

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση αναβολής των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Μαΐου 2012.

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αναβολή διεξαγωγής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2012 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής, οι οποίες είχαν ορισθεί για τις 5 και 6 Μαΐου 2012. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση.

“Queen Elisabeth” και “QueenMary” στον Πειραιά

Με την έναρξη της νέας περιόδου κρουαζιέρας, η οποία και για το 2012 θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας πλοίων και επιβατών, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε., στο λιμάνι μεταξύ άλλων κατέφθασαν και τα πλοία “Queen Elisabeth” και “QueenMary”.
Το “Queen Mary”, το οποίο κατέπλευσε με 3.000 επιβάτες το Σάββατο, προσορμίσθηκε λόγω μεγέθους στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Το πλοίο επισκέφθηκαν και εξυπηρέτησαν στελέχη του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ενώ πλήθος κόσμου το παρατηρούσε με θαυμασμό.
Το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο η Επιτροπή Αισθητικής Αναβάθμισης αυτές τις ημέρες εξωραΐζει, αναμένεται να επισκεφθούν περισσότερα από 850 μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία 53χρονη μικροβιολόγος που επιχείρησε να αποφύγει φορολογικό έλεγχο στο ιατρείο της


Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν παραποιημένα στοιχεία στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.
Συνελήφθη χθες (21-4-2012) το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 53χρονη μικροβιολόγος, η οποία επιχείρησε να αποφύγει φορολογικό έλεγχο.
Η μικροβιολόγος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας και από τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν παραποιημένα στοιχεία στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες φορολογικές παραβάσεις. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης ανώνυμης καταγγελίας, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας,μετέβη προχθές (20-4-2012) στο ιατρείο της 53χρονης στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο. Ωστόσο η 53χρονη μικροβιολόγος,για να αποφύγει τον έλεγχο, δεν επέτρεψε την είσοδο των αστυνομικών, παρά τις συνεχείς

Πάμε καθαριότητα!!..στις Μέλανες



Την Κυριακή 22-04 στις 11:30π.μ προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στον βυζαντινό ναό αγίου Γεωργίου Μελάνων, για τον καθαρισμό και το ασβέστωμα του μονοπατιού και του περιβάλλοντα χώρου του ναού .Για όσους δεν έχετε επισκεφτεί την περιοχή είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους καταρράκτες και την ρεματιά με τις πεταλούδες .