Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Oι γονείς της Κορώνου αντίθετοι στο κλείσιμο των σχολείων


Η Κόρωνος χιονισμένη και αποκλεισμένη
Με επιστολή που έστειλαν γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού  Σχολείου της Κορώνου, την οποία κοινωποιούν σε "κάθε υπεύθυνο", δηλώνουν την αντίθεση τους με το κλείσιμο των σχολείων του χωριού τους και ζητούν την εξαίρεση τους απο την Υπουργική απόφαση για τους λόγους που τεκμηριώνουν.
"Κόρωνος 21/2/2011
Κατόπιν συμβουλίου που πραγματοποίησαν  οι γονείς των μαθητών  του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού  Σχολείου της Τοπικής  Κοινότητας Κορώνου , κοινοποιούν προς κάθε υπεύθυνο......ότι  αντιστεκόμαστε και  διαφωνούμε πλήρως σε αυτήν την αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική  αλλαγή που επιδιώκει  να εφαρμόσει το Υπουργείο  Παιδείας για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων  και τη συγχώνευση τους με άλλες .
Σας γνωστοποιούμε ότι  :
-Το  κακό οδικό δίκτυο  καθώς και οι  κακές καιρικές  συνθήκες που ως  γνωστόν επικρατούν  στην Ορεινή Νάξο  τους περισσότερους  μήνες (ομίχλη , έντονες  βροχοπτώσεις , χιονοπτώσεις ) αποτέλεσμα των  οποίων είναι οι  κατολισθήσεις στο  μεγαλύτερο μέρος  του οδικού δικτύου  , καθιστούν δύσκολη  και αρκετά επικίνδυνη τη μεταφορά των μαθητών .
-Οι  μαθητές από τη  προσχολική ηλικία  των 5 ετών θα  υπόκεινται σε  μεγάλη ταλαιπωρία  αφού θα αναγκάζονται  σε καθημερινή  βάση να διανύουν  μεγάλες αποστάσεις  χιλιομετρικές αποστάσεις  για να πηγαίνουν  σε σχολείο άλλου  χωριού και να  επιστέφουν στο  τόπο διαμονής  τους .
-Με  τις συγχωνεύσεως των σχολείων θα εγκαταλειφτούν τα ορεινά χωριά της Νάξου αφού τα παιδιά κάθε οικογένειας θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα , προκειμένου να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του βασικότερου αγαθού , της ΠΑΙΔΕΙΑΣ
-Η  παραμονή και η  λειτουργία των  σχολικών μονάδων  στα χωριά μας  κρατάει ζωντανή τόσο την πνευματική όσο και την πολιτιστική αλλά την οικονομική ζωή των χωριών μας .
Λόγω  των παραπάνω θέσεων προτείνουμε και απαιτούμε το σχολείο μας να αποτελέσει εξαίρεση της Υπουργικής αυτής απόφασης .
Οι  γονείς
Δημήτριος Μαγγιώρος
Καλλιόπη  Μανωλά
Κατερίνα  Παρτσινεβέλου
Στέλλα  Παρτσινεβέλλου
Μαργαρίτα Μαγγιώρου
Αντώνιος  Κουφόπουλος
Ιωάννης Μανωλάς
Ελένη Μαγκανάρη
Μαρία Χουζούρη – Δρακοπούλου
Μαρία Κουφοπούλου
Σοφία Βιτζηλαίου – Κορρέ
Λαμπρινή  Καραμούτσιου
Νικόλαος  Χουζούρης "

Δεν υπάρχουν σχόλια: