Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΔΡΙΑΣΕ Η ΤΕΔΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

  Συνεδρίασε  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων στην Αθήνα και  ασχολήθηκε με τα τρέχοντα προβλήματα της ΤΕΔΚ Κυκλάδων εν αναμονή της  έκδοσης του Π.Δ. για την σύσταση  των Νέων Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων και την κατάργησή της ως θεσμού ο οποίος ιστορικά προσέφερε ποικίλη βοήθεια ιδιαίτερα στους μικρούς ΟΤΑ του Νομού μας.
      Μεταξύ  των θεμάτων τα οποία απασχόλησαν  το Δ.Σ. ήταν και αυτό της σύστασης διαδημοτικών επιχειρήσεων και αποφασίστηκε να ζητηθεί η τροποποίηση του Νόμου ο οποίος δεν επιτρέπει πλέον την ύπαρξη τους. Θέληση των μελών του Δ.Σ. είναι η συνέχιση της λειτουργίας των τυχόν υφιστάμενων διαδημοτικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα σύστασης νέων στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης πλέον νησιωτικότητας. ...Η ένωση των δυνάμεων των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού θα είναι αυτή η οποία θα καταστήσει αυτές τις επιχειρήσεις εύρωστες και οικονομικά υγιείς, οι οποίες κάτω από μια προσεγμένη οικονομική διαχείριση θα γίνουν μοχλοί ανάπτυξης σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική περίοδο. Είναι μια ευκαιρία που δίνεται στο ΥΠΕΣΑΗΔ ώστε η  ιδιαιτερότητα των νησιών μας να μην μείνει μια απλή συνταγματική διατύπωση αλλά να έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα στην εφαρμογή των νομοθετημάτων.
      Άλλο  θέμα συζήτησης, ήταν η έγκριση απολογισμού της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων για το οικονομικό έτος 2010 ο οποίος έκλεισε με θετικό πρόσημο, χωρίς να υπάρχει καμία παρατήρηση εκ μέρους της εξελεγκτικής  επιτροπής κατά την διενέργεια του ελέγχου του.
      Τέλος αποφασίστηκε όπως σε συνέχεια του εγγράφου που υπογράφουν οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και οι Δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου  σχετικά με την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. κατά 30% στα νησιά μας αποσταλεί έγγραφο τόσο στον Υπουργό Οικονομικών όσο και στον Υπουργό ΥΘΥΝΑΛ με το οποίο να ζητείται η επέκταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α και στα εισιτήρια των πλοίων, πράγμα το οποίο εφαρμόζεται όσον αφορά την διαμονή στα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: