Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το νέο Δ.Σ. της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών

Στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας κατά την οποία έγινε απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Ήμελο και οικονομικός απολογισμός από τον ταμία κ. Εμμανουήλ Λιγνό, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης.
 Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έκδοση του 20ου τόμου της Επετηρίδας της Έταιρίας, ενός έργου 520 σελίδων που επιμελήθηκε συντακτική επιτροπή υπό την προεδρία του, στην οποία συμμετείχαν οι κ. κ. Νικόλαος Αλιπράντης, Χαραλ. Μπαμπούνης και Στέφανος Ψαράς....
Επίσης ευχαρίστησε την χορηγό της έκδοσης κα Χρυσή Κοσκόρου, χάρη στην προσφορά της οποίας πραγματοποιήθηκε η έκδοση της Επετηρίδας. Τέλος δήλωσε ότι μετά από 20ετή θητεία στην προεδρία της Εταιρίας, αποχωρεί από τη διοίκησή της.
Ακολούθησαν αρχαιρεσίες κατά τις οποίες εξελέγησαν κατά αλφαβητική σειρά οι εξής:
Α. Διοικητικό Συμβούλιο
Αλιπράντης Νικόλαος (Πάρος)
Δαρδανός Γεώργιος (Άνδρος)
Κόμης Κων/νος (Σίφνος)
Κορρές Δημήτριος (Νάξος)
Κουτρουμπής Νικόλαος (Ίος)
Λιγνός Εμμανουήλ (Θήρα)
Μαρμαράς Εμμανουήλ (Πάρος)
Μπαμπούνης Χαραλ. (Μήλος)
Ναυπλιώτης Ιάκωβος (Νάξος)
Νομικός Στέφανος (Αμοργός)
Ξυπνητός Νικόλαος (Κέα)
Παλαιοκρασσά Λυδία (Άνδρος)
Φλωράκης Αλέκος (Τήνος)
Χρυσού-Καράντζα Κούλα (Θήρα)
Ψαρράς Στέφανος (Νάξος)
Β. Εξελεγκτική Επιτροπή
Ζαμάνου-Χιόνη Χαρίκλεια (Ίος)
Λέπουρας Στέφανος (Κέα)
Φραγκουλόπουλος Βασίλειος (Νάξος)

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της Επετηρίδος της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών, Τόμος 20, 2006-2010 ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑΕΤΗΡΟΣ από 3 ομιλητές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους κ.κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη, Αλέκο Φλωράκη και Στέφανο Ψαρρά. Στη συνέχεια το Δ.Σ. αποφάσισε να συστήσει επιτροπή, η οποία θα προσκομίσει αντίτυπο της Επετηρίδος υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη του στην κα Χρυσή Κοσκόρου, που λόγω ασθένειας δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Ακολούθησε αναγόρευση του κ. Στέφανου Ήμελου σε Επίτιμο πρόεδρο της Εταιρίας και επίδοση αναμνηστικής πλάκας από τον αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Ξυπνητό.
Στέφανος Λέπουρας
Πηγή: www.cycladesnews.gr/politismos

Δεν υπάρχουν σχόλια: