Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» μέσα από τη Δικτυακή Πύλη www.e-kyklades.gr

      Έμφαση  στον ανθρώπινο παράγοντα  με τη λειτουργία της υπηρεσίας
      «ΑΓΟΡΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Στο πλαίσιο  των δράσεων που έχει σχεδιάσει  και υλοποιεί για τη στήριξη της  τοπικής οικονομίας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έθεσε σε λειτουργία μία νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ αυτών που προσφέρουν και αυτών που ζητούν εργασία στον επιχειρηματικό χώρο των Κυκλάδων.  
Η νέα υπηρεσία «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται, αφενός στις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και αφετέρου σε ανέργους ή και εργαζόμενους, που αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης.  
Η πρόσβαση στην «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» γίνεται μέσω της Δικτυακής Πύλης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr.  
Βάσει της  νέας αυτής υπηρεσίας δίνεται  η δυνατότητα σε: 
  • ανέργους ή/και  εργαζομένους να καταχωρούν το βιογραφικό τους σημείωμα και στη συνέχεια να το αναθεωρούν, καθώς επίσης και να ανατρέχουν στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που έχουν καταχωρηθεί από τους εργοδότες
  • επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας για τις οποίες αναζητούν υποψηφίους, να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των καταχωρημένων βιογραφικών και να έρχονται σε απευθείας επαφή με τους αναζητούντες εργασία.

Οι θέσεις εργασίας και τα βιογραφικά που καταχωρούνται, διασταυρώνονται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται άμεσα αν βρεθούν κοινά σημεία προσφοράς/ζήτησης.
Με γνώμονα  τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των δεδομένων, η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση προσωπικών κωδικών, που οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με την εγγραφή τους στο Portal, τους οποίους και χρησιμοποιούν κάθε φορά για αναζήτηση ή καταχώρηση πληροφοριών. 
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με επιχειρήσεις-μέλη του, γνωστοποιώντας τη νέα αυτή υπηρεσία, η ενεργοποίηση της οποίας αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την τόνωση της αγοράς εργασίας και τη δημιουργία ενός κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης ενάντια στη δυσμενή οικονομική συγκυρία. 
Για περισσότερες πληροφορίες  ακολουθήστε τον  σύνδεσμο: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1790&articleid=16272

Δεν υπάρχουν σχόλια: