Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ PHILOXENIA 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
Ερμούπολη, 24-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ : PHILOXENIA 2010
      Παρά  την οικονομική κρίση η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ν. Κυκλάδων έκρινε αναγκαία τη συμμετοχή του νομού στην Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2010 η οποία έγινε στην Θεσσαλονίκη από 18 έως 21/11/2010 μια διοργάνωση της HELEXPO. Την 26η PHILOXENIA σαφώς επισκέφτηκε μικρότερος αριθμός επισκεπτών και με μικρότερο ενδιαφέρον λαμβάνοντας υπόψη ότι στην εποχή μας είναι δύσκολο να προγραμματίζει κανείς από τον Νοέμβριο, τι διακοπές θα κάνει, στο εσωτερικό ή εξωτερικό, καθώς και τι ποσό θα διαθέσει.
      Με  την συνεχή παρουσία του Αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Δ. Ρούσσου και της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, το περίπτερο των Κυκλάδων κέρδισε την προσοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι οποίοι απολάμβαναν την μουσική και χορευτική παράδοση των νησιών μας και πολύ περισσότερο τα τοπικά προϊόντα.
      Το περίπτερο των Κυκλάδων επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ Νικητιάδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ρήγας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO κ. Πάρις Μαυρίδης καθώς Έπαρχοι και Δήμαρχοι του νομού.
      Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αναφέρθηκε από τους επισκέπτες αλλά και από πολλά τηλεοπτικά κανάλια ήταν αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Βόρειας Ελλάδος  με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
      ‘’Η προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος διασύνδεσης των νησιών μας με τη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζεται’’, δήλωσε ο κ. Ρούσσος ‘’και ευελπιστούμε ότι την κατάλληλη στιγμή οι πλοιοκτήτες θα δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον’’.
      Αξίζει  να σημειωθεί ότι τα νησιά των Κυκλάδων προβλήθηκαν από το ραδιοφωνικό σταθμό 102, 9 της Θεσσαλονίκης καθώς και από έξι τηλεοπτικά κανάλια ενώ εκείνο που τράβηξε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Έκθεσης ήταν η από κοινού παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου και σπουδαστών του Τμήματος Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που το καλοκαίρι που πέρασε βρέθηκε στη Σύρο. 
WORLD TRAVEL MARKET 
      Επιπλέον  η Νομαρχιακή Επιτροπή  Τουριστικής Προβολής υλοποιώντας το πρόγραμμα προβολής του 2010 συμμετείχε στην Έκθεση WORLD TRAVEL MARKET που έγινε στο Λονδίνο από 8 έως 11 Νοεμβρίου. Στο περίπτερο των Κυκλάδων συμμετείχαν τα νησιά Σύρος, Μήλος, Σαντορίνη, Πάρος, Αντίπαρος και Νάξος με έντυπα και DVD. Επιπροσθέτως στο περίπτερο της Νομαρχίας βρίσκονταν αντιπρόσωποι από τους δήμους Πάρου και Νάξου.
      Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος η Έκθεση ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένη δημιουργώντας ευοίωνες προβλέψεις για μία καλή τουριστική σεζόν από Άγγλους τουρίστες που θα επισκεφτούν τα νησιά μας.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια: