Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Kρίσιμη συνεδρίαση της ΠΝΟ για τη συνέχιση ή μη της απεργίας


Πειραιάς
Συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της απεργίας, η οποία λήγει το πρωί της Κυριακής.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από παραγωγούς και νησιώτες που ζητούν τη λήξη της απεργίας.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

«Η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας για ακόμη 48 ώρες αποδεικνύει ότι η εμμονή της ΠΝΟ να μην δέχεται την πρότασή μας για συζήτηση των προβλημάτων που θα βγάλουν αμφοτέρους από την κρίση είναι επικίνδυνη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Από το Λονδίνο όπου βρέθηκε, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση της απεργίας, αποκλείοντας  το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ: in.gr
--------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ν.Ο. ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: