Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μαθήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από Γαλλικό Πολυτεχνείο

Στις 22 Οκτωβρίου έγινε μια προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Νάξου, του κ. Πιτταρά, με τον Γάλλο καθηγητή  H. Boileau και τον καθηγητή Πέτρο Αξαόπουλο.
Σκοπός  της συνάντησης ήταν η συζήτηση για την διαθεσιμότητα μιας αίθουσας της Σχολής Ουρσουλινών Νάξου για την οργάνωση ενός δεκαήμερου μαθημάτων σε Γάλλους φοιτητές. Τα μαθήματα αυτά εντάσσονται σ΄ένα πρόγραμμα του Πολυτεχνείου του Chambery της Γαλλίας που αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Παράλληλα, ο Γάλλος καθηγητής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την διαχείριση των σκουπιδιών στο νησί και πρότεινε να βοηθήσει στον τομέα αυτό δεδομένου ότι είναι μέλος ομάδας καθηγητών για την διαχείριση στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.
Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Γάλλος καθηγητής επισκέφθηκε  τα δυο αιολικά πάρκα, τους δυο  φωτοβολταϊκούς σταθμούς καθώς και το τυροκομείο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών.
Επίσης, σχετικά με τη διαχείριση των υγρών  αποβλήτων του τυροκομείου και έπειτα από την επίσκεψή του σ΄ αυτό, ανέφερε ότι στην τουριστική περιοχή των Άλπεων όπου βρίσκεται το Πολυτεχνείο,  υπάρχουν  αρκετά τυροκομεία τα οποία έχουν λύσει το θέμα των υγρών αποβλήτων τους και θα μπορούσε να βοηθήσει και σ΄ αυτό τον τομέα.
Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την επίσκεψη στο νησί κάθε έτος των Γάλλων καθηγητών και φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: