Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

     Νάξος, 4-11-2020
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Την Τετάρτη 3-11-2010 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα προγραμματισμένη συνάντηση του απερχόμενου Δημάρχου Νάξου και αντιπροσωπείας φορέων του νησιού με τον κ. Γιάννη Διαμαντίδη, Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας για το ακτοπλοϊκό. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δρυμαλίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Συνδυασμού μας, κ. Αικατερίνη Πρωτονοταρίου – Ζευγώλη, ως εκπρόσωπος του Δήμου Δρυμαλίας και του Συνδυασμού μας, στην οποία, ωστόσο, δεν επετράπη η είσοδος στο γραφείο του Υπουργού από τον ίδιο, τον απερχόμενο Δήμαρχο Νάξου, κ. Νίκο Μαράκη.
     Καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός της εκδίωξης της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Δρυμαλίας και της φίμωσης της φωνής της Δρυμαλιάς, σε μια τόσο σημαντική συνάντηση.
     Υπενθυμίζουμε  ότι στη συνάντηση των φορέων, που είχε προηγηθεί στη Χώρα  της Νάξου και στην οποία είχαν προσκληθεί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο κ. Μανόλης Μαργαρίτης κατέθεσε την πρόταση να συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από φορείς και τους τρεις παρευρισκόμενους υποψηφίους Δημάρχους, με σκοπό να συναντηθούν, πριν τις εκλογές, με τον Υπουργό, κ. Γιάννη Διαμαντίδη, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
     Η  πρόταση του κ. Μανόλη Μαργαρίτη  έτυχε ευρείας αποδοχής και ορίστηκε η συνάντηση. Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μαράκης, καταπατώντας το δικαίωμα της Δρυμαλιάς από τη μια και του κ. Μαργαρίτη από την άλλη να συμμετέχουν στη συνάντηση, απέκλεισε την εκπρόσωπό τους, αγνοώντας προκλητικά την πρόταση τού κ. Μαργαρίτη και την αποδοχή της από τους φορείς.

     Ο  απερχόμενος Δήμαρχος Νάξου, εδώ  και τέσσερα χρόνια, μάς έχει  συνηθίσει σε αλαζονικές συμπεριφορές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι ο Δήμος Δρυμαλίας ανήκει στη Νάξο. Όλα δείχνουν ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή χάνει την ψυχραιμία της, βλέποντας την ήττα να πλησιάζει και το λαό της Νάξου να γυρίζει την πλάτη στη μισαλλοδοξία, στην αλαζονεία, και στον πολιτικό εκβιασμό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: