Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΝΗΓΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι επικεφαλής των δύο Δημοτικών παρατάξεων Μανόλης Μαργαρίτης και Δημήτρης Λιανός έδωσαν τα χέρια και συνεχίζουν πλέον από κοινού στην προεκλογική αρένα. Η συνεργασία των δύο πλευρών ήρθε μετά το «ναυάγιο» των συζητήσεων του Δ. Λιανού με το Θανάση Γρυλλάκη, καθώς βασική προϋπόθεση που έθετε ο Δ. Λιανός ήταν να ηγηθεί του συνδυασμού ή να τεθεί επικεφαλής άλλο πρόσωπο, προερχόμενο από το χώρο της «Κεντροδεξιάς»Ν.Δ., προϋποθέσεις που δεν έγιναν αποδεκτές από τα στελέχη του συνδυασμού «Συμπολιτεία» και το Θ. Γρυλλάκη.
Οι διεργασίες συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά με συζητήσεις μεταξύ του Μανόλη Μαργαρίτη και του Δημήτρη Λιανού, όπου τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή» και οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια, την περασμένη Δευτέρα. Επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο Μανόλης Μαργαρίτης, με αρκετά στελέχη που στήριζαν το Δ. Λιανό να «μετακομίζουν» υπό την αρχηγία του Μ.Μαργαρίτη Το νέο όνομα του συνδυασμού που προκύπτει από τη συνεργασία αυτή θα είναι «Στροφή στο μέλλον-Δημοτική Δράση», ενώ ως έμβλημα θα χρησιμοποιείται αυτό του Μ. Μαργαρίτη.
Πληροφορίες θέλουν εν τω μεταξύ τον κ. Λιανό να είχε προσεγγίσει και οκ. Μαράκης.
Κατά συνέπεια, ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων θα συνεχιστεί με τέσσερις Δημοτικές παρατάξεις.. Αν και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και σχεδόν 40 ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων των συνδυασμών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί στο σύνολό τους, είτε λόγω αδυναμίας συγκρότησης ψηφοδελτίου, είτε ως τακτική. Ωστόσο, ο Θανάσης Γρυλλάκης ανακοίνωσε 30μελή ομάδα στήριξης του συνδυασμού, μέλη της οποίας θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Ο Μανόλης Μαργαρίτης κατέχει τα πρωτεία στις επίσημες υποψηφιότητες, αφού έχει ανακοινώσει τους περισσότερες υποψηφίους, ενώ ο νυν Δήμαρχος Νίκος Μαράκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, έχοντας όμως δώσει επίσημα στη δημοσιότητα δύο ονόματα υποψηφίων, αυτά του Νικηφόρου Χωριανόπουλου από την Κωμιακή και του Ιάκωβου Γιακουμή από την Απείρανθο.
Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Συμπαράταξη» του Νίκου Μαράκη
Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υποψήφιοι με το Νίκο Μαράκη θα είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καραμανής, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του και η Ελένη Λεγάκη. Επίσης, το ψηφοδέλτιο θα στελεχώσουν –εκτός απροόπτου- οι Αντιδήμαρχοι Χαρ. Τσαγκλής και Στάθης Πιτταράς, οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νάξου Αρτέμης Μαργαρίτης και Νίκος Βερνίκος, οι Δημ. Σύμβουλοι από τη Δρυμαλία Νίκος Βλησίδης (Τραγαία), Στέφανος Μανιός (Φιλώτι), Μανώλης Μανωλάς (Κόρωνος), ο Πρόεδρος της Ένωσης Δ. Καπούνης, ο Σωτήρης Μελισσουργός, ο Γιώργος Αντωνίου (εξόρυξη γεωτρήσεων), ο Στάθης Αγγελής, η Κατερίνα Ψαρρά (Φιλώτι), ο Βαγγέλης Κατσαράς, ο Γιώργος Κάβουρας, ο Αντώνης Σοφικίτης (Τρίποδες), ο Γιάννης Γεωργιλάκης (Γαλήνη), η Βούλα Βιτζηλαίου (Κωμιακή), ο Δημήτρης Μανδηλαράς και ο Γιώργος Φωστιέρης. Επίσης, οι νυν πρόεδροι Κώστας Τσαμπουνάρης (Κυνίδαρος), ο Στέλιος Σκορδιαλός (Σαγκρί), Σταύρος Κουτελιέρης (Μέλανες), ο Βασίλης Μετζουβής (Αγερσανί) και ο Στέλιος Ξενάκης (Ποταμιά).
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Στροφή στο μέλλον-Δημοτική Δράση» του Μανόλη Μαργαρίτη
Από την παράταξη του Μανόλη Μαργαρίτη, εκτός από το Δημήτρη Λιανό αναμένεται να δούμε και άλλα πρόσωπα της παράταξης Λιανού, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί επίσημα ο Φώτης Μαυρομάτης, ο Μανόλης Λυκουρόπουλος, ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος και ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος. Όπως όλα δείχνουν στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανόλης Πολυκρέτης και Αργύρης Ανεβλαβής, από την Απείρανθο η Κατερίνα Πρωτονοταρίου, από το Φιλώτι οι Βασίλης Κρασσάς, Αντώνης Μανιός και ο Απόστολος Ψαρράς. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι και ο Μανόλης Μπουγιούκας και ο Γιάννης Δρυμαλίτης.
Ομάδα στήριξης του συνδυασμού «Συμπολιτεία» του Θανάση Γρυλλάκη
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Γρυλλάκης ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες την ομάδα στήριξης του συνδυασμού, η οποία πλαισιώνεται από τριάντα άτομα και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν και νέα πρόσωπα. Πρόκειταο για τους Νικόλα Βασιλάκη του Γεωργίου, πρ.Δήμαρχος Δρυμαλίας, Βενιέρη Ιάκωβο του Στυλιανού (Καθ. Εθν. Μετσόβειου Πολυτεχνείου), Βερνίκο Βασίλη του Μάρκου (Συνταξιούχος), Βιτζηλαίο Γιάννη του Βασιλείου(Δημόσιος Υπάλληλος), Λητώ Γουρζή του Κωνσταντίνου (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Βασίλη Γρυλλάκη του Αθανασίου (πρ.Πρόεδρος Ποταμιάς), Έλλη Δρύλλη του Ιωάννη (Δικηγόρος), Νικος Κάβουρας του Κωνσταντίνου (Επιχειρηματίας, πρ. Αντιδήμαρχος), Μιχάλης Καλαιτζής του Ιουλ. (πρ. Πρόεδρος Δαμαριώνα), Δημ΄τρης Καλογείτονας του Γεωργίου (πρ. Πρόεδρος Αγερσανίου), Γερμανός Καπίρης του Ματθαίου (Ιατρός), Κυριακή Καπούνη του Ιακώβου (Ιδ. Υπάλληλος), Σταματία Καπούνη του Στυλιανού (Συνταξιούχος), Θανάσης Καραβίας του Δημητρίου (μηχ. Μηχανικός), Απόστολος Κλουβάτος του Δημητρίου (Επιχειρηματίας), Βαγγέλης Κουκουζής του Ιωάννη (Γεωπόνος), Στάθης Κρητικός του Αριστ. (χρηματοοικονομικός Σύμβουλος), Ιωάννα Λαγογιάννη (Επιχειρηματίας), Γιώργος Λεόντιος του Στεφάνου (πρόεδρος Φιλωτίου), Γιάννης Μαγκανάρης (Επιχειρηματίας), Γιάννης Μαράκης του Πέτρου (Γεωπόνος), Κυριακή Μαρινάκη του Νικολάου (Τοπογράφος Μηχανικής), Ωνάσογλου Έλλη του Ιωακείμ (Οικιακά), Αντώνης Πρωτονοτάριος του Οθωνα ( τ. Πρόεδρος Κορώνου), Γιάννης Σκουλούδης του Νικολάου (πληροφορικός), Γιώργος Σουλής του Δημητρίου (πρ. Αντιδήμαρχος Δρυμαλίας), Λάμπρος Σφυρόερας του Γεωργίου (αυτικινητιστής), Ματθούλα Τριανταφύλλου του Νικολάου (Πολ/κος Μηχανικός), Στράτος Φουτάκογλου (καθηγητής) και Στάθης Χελιώτης του Γερασίμου (επιχειρηματίας).
Να σημειώσουμε ότι τα ονόματα υποστηρικτών από τις Μικρές Κυκλάδες δεν ανακοινώθηκαν από την παράταξη του κ. Γρυλλάκη, σεβόμενοι την μέχρι τώρα θέση τους να μη συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη των νησιών τους στον ενιαίο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι πληροφορίες πάντα θέλουν τον κ. Γρυλλάκη να έχει κλείσει υποψήφιους σε όλα τα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: