Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Ο Ν. ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
23 Σεπτεμβρίου 2010
Γιατί ναυάγησε η συνεργασία με τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
Δόθηκε χθες το οριστικό και επίσημο τέλος στη συνεργασία των δύο περιφερειακών συνδυασμών ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, μια συνεργασία στην οποία είχαμε επενδύσει χρονικά και συναισθηματικά πιστεύοντας ότι έτσι θα συσπειρώσουμε τις φωνές των πολιτών που έχουν μια άλλη οπτική για την ανάπτυξη στη νησιωτική περιφέρειά μας.
Για το σκοπό αυτό ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή στη διαμόρφωση ενός ψηφοδελτίου με υποψήφιους ανεξάρτητους πολίτες και όχι κομματικά στελέχη στην πλειονότητά τους, σύνθεση που αποτελεί τη βάση του εγχειρήματος για την εναλλακτική αυτοδιοίκηση και τη ρήξη των κομματικών στεγανών. Η προοπτική αυτή είχε συμφωνηθεί προ πολλού, καθώς ήταν από μας – μαζί με τη συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις – προαπαιτούμενο και απαράβατος όρος για τη συνεργασία μας με τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Μάλιστα, η σύνθεση των τριών επικεφαλής θα συμβόλιζε και θα εξέφραζε ακριβώς αυτή τη συμφωνία. Δηλαδή, Νίκος Χρυσόγελος – επικεφαλής – υποψήφιος περιφερειάρχης, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, Νίκος Συρμαλένιος – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, προερχόμενος από το χώρο του ΣΥΝασπισμού και ανεξάρτητος πολίτης – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων.
Η επιμονή των ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσων που θα προέρχεται από το χώρο του ΣΥΝ Δωδεκανήσων μπορεί να ληφθεί από μας μόνο ως δόλια και εκβιαστική, αφού ξαναμπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά από την κοινή μας διακήρυξη που βασίστηκε στη συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις και μετά από την κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Σύρο στις 10.09.2010. Και, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχουν γίνει επαφές με ανεξάρτητους πολίτες στα Δωδεκάνησα και εξετάζονται οι περιπτώσεις για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των ενεργών πολιτών.
Η επιστολή του Νίκου Συρμαλένιου στην οποία εξηγεί τη δική του άποψη για τους λόγους λήξης της συνεργασίας μας, μας προκαλεί θλίψη καθώς εμφανίζει ανυπόστατα αίτια διαφωνίας (ανωριμότητα, κινήσεις τακτικής από μέρους μας, επιδίωξη αποκλεισμού της παράταξής τους), υπαινίσεται φανταστικά σενάρια («...Εκτός και αν ο Ν. Χρυσόγελος έχει χαράξει άλλες στοχεύσεις που δεν μας έχει εξηγήσει») και προσπαθεί να παραπλανήσει τους αποδέκτες όταν γράφει: Έναντι της αμφίβολης εκπροσώπησης μας από τις Κυκλάδες, είχε συμφωνηθεί ο χώρος μας να εκφραστεί μέσα από την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με πρόσωπο δικής μας επιλογής. Ο Ν. Χρυσόγελος και οι συνεργάτες του, υπαναχώρησαν, απορρίπτοντας με αστήρικτα επιχειρήματα στελέχη της παράταξής μας από τα Δωδεκάνησα.
Προφανώς, όπως φαίνεται από την επίκκληση του εκλογικού νόμου στην επιστολή, η ανασφάλεια που ένιωσε ο Ν. Συρμαλένιος στην πιθανότητα μη εκλογής του, οδήγησε τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ στην επίμονη διεκδίκηση κομματικού υποψηφίου στα Δωδεκάνησα. Μόνο που αυτό δεν μας έγινε ποτέ σαφές, αντιθέτως καλύφθηκε πίσω από τη συνεχή απόρριψη των προτεινόμενων από μας ενεργών πολιτών…
Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ θα συνεχίσει να πλέει στο Ν. Αιγαίο πιστός στη ρότα που χάραξε, παρέα με τους νησιώτες που πίστεψαν στο όραμά του και συνεισφέρουν ενεργά στην προσπάθειά του.
Ελπιδοφόρα η ανταπόκριση των νησιωτών στην περιοδεία του Ν. Χρυσόγελου
Στα Δωδεκάνησα βρίσκεται από την Παρασκευή 17/9 ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε μικρά και μεγάλα νησιά τους, συναντήσεις με φορείς της περιοχής και επαφές με πολίτες που δηλώνουν το ενδιαφέρον και τη διάθεση να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής, πράσινης πρότασης για την αυτοδιοίκηση και την οικονομία στο Νότιο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18/9 και την Κυριακή 19/9 συμμετείχε σε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο και στην Κω αντίστοιχα με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων Δωδεκανήσου και της Θεματικής Ομάδας για το Περιβάλλον των Οικολόγων Πράσινων, προτείνοντας μια άλλη οπτική για το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό στο Ν. Αιγαίο. Στις ημερίδες συμμετείχε και ο Χρήστος Δουλκερίδης, Ροδιακής καταγωγής βουλευτής των βέλγων Οικολόγων Πράσινων, υφυπουργός Στέγασης και Υπουργός-Πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.
Τις επόμενες ημέρες ταξίδεψε μαζί με άλλα στελέχη του Οικολογικού Ανέμου στη Λέρο και στην Πάτμο, όπου συναντήθηκε με ανθρώπους της περιοχής με σκοπό την κοινή προσπάθεια για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην περιφέρεια του Ν. Αιγαίου και τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.
Σήμερα ο Ν. Χρυσόγελος βρίσκεται στην Κάσο και αύριο θα ταξιδέψει ως την Κάρπαθο, όπου επίσης θα συναντηθεί με πολίτες για τον ίδιο σκοπό και θα «κλείσει» οριστικά τις υποψηφιότητες στα νησιά αυτά. Ελπίδα στο ταξίδι του δίνει η θετική ανταπόκριση των νησιωτών, η διάθεσή τους για συμμετοχή σε κάτι νέο και διαφορετικό από τα όσα μέχρι σήμερα γνώριζαν και είχαν να επιλέξουν, η ανάγκη των νησιωτών για την άλλη πρόταση που διαμορφώνεται με τη συμμετοχή τους. Ελπίδα που δίνουν οι ίδιοι οι νησιώτες και στον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ για να πλεύσει πια μόνος του στο Νότιο Αιγαίο, ως τις εκλογές και μετά από αυτές.-- Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίουecoanemos@gmail.comhttp://ecoanemos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: