Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ναξιώτικο... άρωμα γυναίκας

στην Καλλιθέα
Ασφαλώς και θα είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος η Ειρήνη Μουστάκη, να απαντήσουμε σε φίλες του kallitheaonline που μας ρωτούν στα emails*
Ας τολμήσει να μην είναι! Και από την Καλλιθέα θα αρχίσει ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος!
Θα είναι λοιπόν εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη. Το παράδειγμα της να μπει σε ένα καθαρά αντρικό παιχνίδι, αυτό της πολιτικής, έχει εμπνεύσει πολλές ακόμα γυναίκες της Καλλιθέας να ασχοληθούν με τα κοινά. Σε συλλόγους, σε επιτροπές, κτλ.
Εκλέχθηκε πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος το 2002 και είναι γεγονός ότι μια μερίδα του
αντρικού πληθυσμού του δημοτικού συμβουλίου δεν την πολυσυμπαθούσε. Όχι από πρόθεση, ούτε από κακία. Οι άντρες όσο να 'ναι δεν θέλουν τις γυναίκες μέσ' τα πόδια τους.
Όταν όμως απέναντι υπάρχει μια γυναίκα η οποία κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι έχει ικανότητες, ταλέντα, μόρφωση, αγωγή, είναι ήρεμη, πάντα χαμογελαστή, αυτή τη γυναίκα
είναι αμαρτία να της δείχνεις ως μόνη διέξοδο την κοινωνική απομόνωση. Και πρέπει να την
αφήνουμε να προχωρά μπροστά. Τα στοιχεία αυτά προφανώς - δεν άργησε - είδε και συνεκτίμησε ο αντρικός πληθυσμός του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας [μπράβο, ωρέ παλικάρια, μας βγάλατε ασπροπρόσωπους] και την εξέλεξαν ως την ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και τεράστια ευθύνη σε έναν από τους δέκα μεγαλύτερους δήμους της χώρας, όπως η Καλλιθέα, να συντονίζει κανείς συζητήσεις που τραβάνε πολλές φορές μέχρι τις 3 το πρωί, να μοιράζει το λόγο στους ομιλητές χωρίς να αδικεί τα επιχειρήματα τους, να ελέγχει για τη νομιμότητα και το τυπικό σε πολύ σοβαρές ψηφοφορίες, να ξέρει που να μαλώσει γλυκά ή αυστηρά έναν ομιλητή σε έξαλλη κατάσταση και να τον βάλει στη θέση του χωρίς να τον προσβάλλει. Ενώ, ταυτόχρονα να παρακολουθεί αν συντάσσονται σωστά τα πρακτικά και χίλιες δυό άλλες λεπτομέρειες. Δηλαδή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να προεδρεύεις συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας με ομιλητές που στον πόλεμο των επιχειρημάτων μπορούν να μεταμορφωθούν ακαριαία σε λιοντάρια, όπως ο Ασκούνης, ο Χατζόπουλος, ο Δημόπουλος, ο Χελάκης. Όταν ανάβει το γλέντι εκεί μέσα... Δεν εννοούμε ότι παίζουν και ξύλο, αλλά ότι οι συζητήσεις πολλές φορές είναι πολύ ενδιαφέρουσες και οι θερμοκρασίες λίγο υψηλές... Αυτή την δουλειά της... θηριοδαμάστριας [ας μας επιτραπεί ο όρος από τα λιοντάρια της παρέας] έχει αναλάβει με εντολή της πλειοψηφίας των δημο-τικών συμβούλων από τον Ιανουάριο του 2009 η Ειρήνη Μουστάκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Και ούτε μια ένσταση σε βάρος της σε ότι αφορά τα καθήκοντα της, αυτό που το βάζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: