Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ


H μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχει αρχίσει επιτέλους να αποδίδει καρπούς. Ο Ελληνικός λαός έχει κληθεί να καταβάλλει θυσίες. Η Κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να πάρει δύσκολα μέτρα. Αυτό που ζητάμε όλοι οι Έλληνες είναι να μην πάνε οι θυσίες μας χαμένες αλλά και να πληρώσουν αυτοί που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα. Αυτοί που φοροδιέφευγαν προκλητικά τόσα χρόνια.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο υπάρχουν τεκμαρτά κριτήρια διαβίωσης για να μπορέσουν να πιαστούν αυτοί που διαθέτουν τον προκλητικό πλούτο.
Αναδιοργανώθηκε το Σ.Δ.Ο.Ε., ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει πιο αποτελεσματικά τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Στο Υπουργείο Οικονομικών, σε όλα τα τμήματά του, υπάρχει πρόσβαση σε πληροφορίες που μέχρι τώρα δεν είχαν, προκειμένου να κάνουν διασταυρώσεις, για να μπορούν να εκμεταλλεύονται ένα πλούσιο υλικό, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν αυτοί που φοροδιαφεύγουν.
Έγινε το λαθρεμπόριο κακούργημα. Δόθηκε η δυνατότητα στο Σ.Δ.Ο.Ε. να επιβάλλει ποινές επιτόπου. Αυξήθηκαν τα πρόστιμα. Μειώθηκε ο χρόνος και απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες. έτσι ώστε να μη μπορεί να κρύβεται ο φοροφυγάς πίσω από δαιδαλώδεις δικαστικές διαδικασίες. Δόθηκε η δυνατότητα στη φορολογική Αρχή να κυνηγήσει τις offshore πιο αποτελεσματικά.

Το σημαντικότερο είναι ότι όλα τα παραπάνω αρχίζουν να αποδίδουν:
Στο πρώτο πεντάμηνο του 2010 υπήρξαν 6.000 καταγγελίες στο Σ.Δ.Ο.Ε., όταν όλο το 2009 υπήρχαν 4.000, επίσης βεβαιώθηκαν πρόστιμα 1,5 δισ. ευρώ, όταν την ίδια περίοδο πέρσι ήταν γύρω στα 600 εκατ. Βλέπουμε τα όργανα του κράτους να ελέγχουν πισίνες, σκάφη, αυτοκίνητα πολυτελή «επιφανών» ανθρώπων, γιατί κάθε Έλληνας πρέπει να έχει την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση απέναντι στο νόμο. Η αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των φτωχότερων εισοδηματικά τάξεων και η επιστροφή σε μια εύρωστη οικονομία αλλά με δίκαιη διανομή του πλούτου πρέπει να είναι ο στόχος.

Αυτό ζητάμε, αυτό απαιτούμε όλοι οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: