Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Οπτικές ίνες στη Νάξο

Οι οπτικές ίνες «εξαπλώνονται» σε όλη τη Νάξο, μέσω του Ο.ΤΕ. Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει στην ορεινή Νάξο. Πρόκειται για ένα «έργο πνοής», όπως το χαρακτήρισε ο Προϊστάμενος στον ΟΤΕ Νάξου κ. Γιάννης Μανιός, καθώς συμβάλει στην εξυγίανση της επικοινωνίας, στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και υψηλών ταχυτήτων. Διευκρινίζει μάλιστα ο κ. Μανιός ότι «δεν πρόκειται για έργο που σχετίζεται με τη «φωνή», αλλά για έργο ηλεκτρονικής διεύρυνσης των επικοινωνιών».
Εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει συνεργεία, κάνοντας «μικροτάφρους» στο οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου, τοποθετώντας σωλήνες και προετοιμάζοντας ουσιαστικά την υποδομή για να υποδεχθούν τις οπτικές ίνες, σε επόμενο στάδιο εργασιών. Η οπτική ίνα αναμένεται από το κέντρο στο Ανέφαμα να επεκταθεί προς Κωμιακή, Κόρωνο, Σκαδό, Μέση και Κεραμωτή, να συνδέσει το Δανακό με το κέντρο στην Απείρανθο και να καταλήξει στα υπάρχοντα κέντρα στη Χώρα και στο Χαλκί. Με ένα νέο έργο, αναμένεται να δημιουργηθεί δίκτυο που θα συνδέσει πια υποθαλάσσια τη Νάξο με την Αμοργό και από εκεί να επεκταθεί στην Ικαρία, Χίο, Μυτιλήνη και Αλεξανδρούπολη.
Μετά τη δοκιμαστική εφαρμογή του έργου, μακροπρόθεσμα, αναμένεται να καταργηθούν και οι κεραίες που έχει τοποθετήσει ο ΟΤΕ σε τρία σημεία, στην Ανεμοχορεύτρα, στο Ανέφαμα και στο Δανακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: