Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Αμπελοφιλοσοφίες φύλλο 25

Βρουτσίσματα

Μεσάνυκτα και κάτι παρέα νεαρών απολαμβάνει τη βραδιά κάτω από τον πλάτανο του χωριού. Στην παρέα μπαίνει και αράζει δίπλα τους το μηχανάκι του, ένας άλλος νεαρός που πριν λίγη ώρα είχε κάνει την καθιερωμένη του εκκωφαντική περασάδα, από τα μαγαζιά του αμαξωτού.

Από το παρακείμενο Αστυνομικό Τμήμα ξεμυτίζει με το μπλοκάκι στο χέρι αστυνομικός, προφανώς από τα τηλεφωνήματα αγανακτισμένων και στέκει σε απόσταση. Στη παρέα κάτω από τον πλάτανο γίνεται ο εξής διάλογος μεταξύ των νεαρών.

-Τι θέλει πάλι αυτός εκεί πέρα.

-Εσένα ρε βγήκε να γράψει με τις μα… που κάνεις.

-Μα και εγώ τον έχω γραμμένο. Τρείς φορές μ’έχει γράψει και ώσπου να πάει μέσα τις είχα σβησμένες.

- Και εμένα, λέει ο άλλος, είχανε δυο φορές γραμμένο τον αφέντη μου και του τις καθαρίσανε.

- Γράψανε και τον αφέντη μου, λέει ο τρίτος αλλά πήγε και την πλήρωσε.

-Και γιατί δεν πήγε να του τη σβήσουνε;

-Του το είπανε, αλλά εκείνος είπε πως δεν τα θέλει τα «βρουτσίσματα».

-Τι είναι πάλι αυτά τα βρουτσίσματα;

-Τον ρώτησα και εγώ και μου είπε πως είναι τα καθαρίσματα, τα σβησίματα δηλαδή.

- ………………

ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΕΣ

Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι η εποχικότητα απαιτεί πολιτικές δύο επιπέδων, ποτέ δεν θα προωθήσουν και επιλύσουν τα θέματα της καθημερινότητας.

Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το κυκλοφοριακό. Ένα επίσης θέμα δύο επιπέδων: αυτό της περιόδου Οκτωβρίου – Μαΐου και αυτό της περιόδου Ιουνίου - Σεπτεμβρίου. Γι αυτό απαιτούνται δυο διαφορετικά σχέδια κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σοβαρά και εφαρμόσιμα.

Το φετινό χάλι, να βλέπει κανείς ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων, έλλειψη χώρων στάθμευσης, αδιέξοδα στις διασταυρώσεις κ.λ.π. δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ας πάψει επιτέλους η περιφέρεια να αντιπολιτεύεται τη ζωή μας και τα συμφέροντα του νησιού μας.

ΤΟ ΚΕΓΕ

Είχαμε γράψει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΓΕ. Δυστυχώς δεν είδαμε καμία αντίδραση. Καθαρίσανε πριν από μήνες τον περιβάλλοντα χώρο, βάψανε και τα κάγκελα, αλλά θα μπορούσαν να φυτέψουν και μερικά λουλούδια, να τοποθετήσουν ίσως και μερικά παγκάκια και να βάλουν επιτέλους τάξη στο χώρο που χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα για παρκινγκ. Οψόμεθα.

Όταν σε προηγούμενο φύλλο μας φιλοξενούσαμε άρθρο του Γιώργου Ανωμερίτη με θέμα το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης κάποιοι μας λοιδόρησαν ότι κινδυνολογούμε και κομματικοποιούμε την οικονομική κρίση.

Βουλιάζουν στην αναξιοπιστία

Πλήρης όμως η δικαίωση και μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της Κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα ανήλθε σε 18,6 δις ευρώ το εξάμηνο του 2009, όταν ολόκληρο το 2008 ήταν 17,5 δις ευρώ.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός προκάλεσε το 2007 εθνικές εκλογές, προκειμένου να καταρτίσει «αξιόπιστο προϋπολογισμό». Τόσο αξιόπιστο, ώστε το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ από 2,7% πέρυσι, να φθάσει φέτος το 7,5%, με ευρωπαϊκό όριο ως γνωστό το 3%. Πλήρης η αναξιοπιστία των αναξιόπιστων που βουλιάζουν στα φράγματα που εξαγγέλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: