Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γενική συνέλευση ΓΕΛ Νάξου από τις 8 έως τις 12 !!! για συνέχιση της κατάληψης

φωτογραφίες απο την περσινή κατάληψη
που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα
του σχολέιου
Θεσμική η κατάληψη στο ΓΕΛ Νάξου στο ενδιάμεσο μεταξύ διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα
Σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση του, το 15μελές του Γενικού Λυκειου Νάξου, καλεί τους μαθητές να προσέλθουν την Δευτέρα (9-3-2015) το πρωϊ στο σχολείο για να αποφασίσουν την συνέχιση ή μη της κατάληψης του σχολείου (οι ψίθυροι λένε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί για μία ακόμη εβδομάδα.
Πρωτοφανή δεδομένα πλέον για το μαθητικό συνδικαλιστικό κίνημα αφού όπως φαίνεται και απο την ανακοίνωση οι μαθητές που ψηφίζουν υπέρ της κατάληψης δεν προσέρχονται στο σχολείο αλλά χρειάζονται την ενημέρωση απο τα ΜΜΕ για να το μάθουν, ενώ και οι ώρες που θα διαρκέσει η διαδικασία αναδεικνύουν ένα ακόμη διαδικαστικό θέμα - πρόβλημα, αυτό της
απαρτίας της γενικής συνέλευσης.
 Άποψη μας, όπως άλλωστε και κάθε ενεργού και δημοκρατικού πολίτη, είναι να γίνεται διάλογος ανοικτός και δημοκρατικός στα πλαίσια των διεκδικήσεων κάθε συλλογικού φορέα και αφού αποφασισθεί η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων να φθάνουμε στις έσχατες μορφές.
 Καλό θα ήταν και στο Λύκειο Νάξου οι μαθητές να ξεκινούν τις προσπάθειές τους πολύ νωρίτερα και όχι να υπόσχονται ότι δεν θα γίνει κατάληψη, για να εξασφαλίσουν την πραγματοποίηση της 7ημερης εκδρομής τους νωρίτερα και εκ των υστέρων χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάτι νέο να αναγγέλλουν κατάληψη που έχει αποφασισθεί αλλού και όχι σε ανοικτές διαδικασίες στο σχολείο. Επίσης δε θεωρούμε σωστό να εμφανίζονται κάθε χρόνο την ίδια εποχή (θεσμός) να θέλουν να κλείσουν το σχολείο, με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο που γίνεται και να εκθέτουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους για όσα λαμβάνουν χώρα μέσα στο κτίριο κατα τη διάρκεια των ημερώνς της κατάληψης, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ
Το πρωί της Δευτέρας (9/3) θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μαθητών του ΓΕΛ Νάξου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία με εξεταζόμενο ζήτημα την συνέχιση η μη της καταλήψεως. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 08:00 και θα τελειώσει στις 12:00. Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές του ΓΕΛ Νάξου να παρευρίσκονται στην συνέλευση.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι απο την περυσινή κατάληψη και έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Λυκείου Νάξου







Δεν υπάρχουν σχόλια: