Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Περιοδείες υποψήφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες από 17/1 έως 19/1

Το Σάββατο 17/01 οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος μίλησαν με κατοίκους της Κωμιακής για τα ζητήματα της υγείας, της ισόρροπης ανάπτυξης της ορεινής Νάξου καθώς και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Στην Αντίπαρο βρέθηκε την Κυριακή 18/1 το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες Ηλία Γουρδούκη, όπου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αντιπάρου, κ. Αναστάσιο Φαρούπο, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αντιπάρου. Βασικότερο όλων, το γεγονός ότι οι δύο υπάλληλοι που στελέχωναν την Οικονομική και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετατέθηκαν σε άλλους Δήμους και το κενό που άφησαν δεν μπορεί να καλυφθεί από τους δύο διοικητικούς υπαλλήλους που διαθέτει ο Δήμος. H έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει ακόμη και την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Οι προσλήψεις “απαγορεύονται”, όπως σημείωσε, αν και ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να αναλάβει το απαιτούμενο κόστος για την πρόσληψη των υπαλλήλων, που είναι απολύτως απαραίτητοι. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να φύγουμε από την ετεροδιοίκηση και να πάμε στην Αυτο – διοίκηση, όπου ο Δήμος, ως κοινωνία, θα αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο της. Είναι αναγκαίο, τόνισε, να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για να μπορέσει να ανταποκριθεί δημιουργικά στο έργο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δώσει ουσιαστικό λόγο και ρόλο στην Αυτοδιοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μετατρέπεται σε “μακρύ χέρι” της εκάστοτε κυβέρνησης, να είναι επαίτης προς τη κεντρική εξουσία. Η έννοια της “νησιωτικότητας” πρέπει να πάρει ουσιαστικό περιεχόμενο σε όλες τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, και όχι να υπονομεύεται με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, κλπ.
Το βράδυ της Κυριακής 18/1 οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και Άννα Μαυρουδή παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στ'Απεράθου Νάξου, όπου συζήτησαν για την έλλειψη γιατρών, για την υπόθεση του σμυριγλιού και για τους αναπτυξιακούς άξονες της 
περιοχής.
Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Κυριακή 18/1 ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Το απόγευμα συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ένωσης Λεμβούχων. Σε μια ζωντανή ανοιχτή συζήτηση, παρουσία και του προέδρου της Ένωσης κ. Μ. Κανακάρη, ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα που δεσμεύτηκε να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των φορολογουμένων, εστιάζοντας στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στη θέσπιση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος. Στον τομέα της ακτοπλοΐας ανέπτυξε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση δημόσιου φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλαδονήσων. Σχετικά με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση λειτουργία του με δημόσιο χαρακτήρα στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου ΕΣΥ. Τέλος, δεσμεύτηκε για την δρομολόγηση της ανέλκυσης του “Sea Diamond”. Στο Γηροκομείο της Σαντορίνης, ο υποψήφιος βουλευτής συζήτησε με τη διοίκηση και τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, του οποίου η λειτουργία τίθεται σε κίνδυνο μετά την κατάσχεση των καταθέσεών του λόγω υπέρογκης φορολόγησης μέσω ΕΝΦΙΑ.
Τη Δευτέρα 19/1 το πρωί συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων. Τα θέματα στα οποία εστιάστηκε η συζήτηση ήταν η θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την παραμονή και επιστροφή των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το νέο μοντέλο ανάπτυξης που δοκιμάζεται με επιτυχία στη Σαντορίνη, συνδυάζοντας την τουριστική δραστηριότητα με την παραγωγή, μεταποίηση και προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και το χωροταξικό.
Τη Δευτέρα 19/1 ο Ηλίας Γουρδούκης συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα στην Πάρο, ο Νίκος Μανιός θα βρίσκεται στην Αμοργό, η Άννα Μαυρουδή στην Ίο, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος στη Μήλο (όπου θα παραμείνει και την επόμενη μέρα), ο Αντώνης Συρίγος στην Κύθνο και ο Νίκος Συρμαλένιος στη Σέριφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: