Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αναγνώριση της συμβολής του Δ. Μπάϊλα στο έργο διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ

Ακόμη και μετά 10 ολόκληρα χρόνια αναγνωρίζεται το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων.
Πρόσκληση προς τον πρώην Νομάρχη Κυκλάδων να παραβρεθεί στην υπογραφή των συμβάσεων του έργου, διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ μέσω υποβρυχίων καλωδίων απηύθυνε η ΔΕΣΜΗΕ αναγνωρίζοντας όπως ειπώθηκε τηλεφωνικά στον πρώην Νομάρχη την καθοριστική συμβολή του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο έργο την περίοδο 2003-2004-2005.
Στην εκδήλωση που αναπόφευκτα λόγω των ημερών έλαβε προεκλογική χρειά, η πρώην Ν.Α. εκπροσωπήθηκε μετά από συννενόηση με τον πρώην Νομάρχη από τον τότε Αντινομάρχη κο Λάζαρο Θεόφιλο, που παρακολούθησε όλες τις εργασίες της εκδήλωσης ‘ελαβε και θα αποστείλει στον πρώην Νομάρχη ολα τα σχετικά έγγραφα για να υπάρξει σύντομα μία περαιτέρω ενημέρωση των Κυκλαδιτών, αφού το νέο σχέδιο διασύνδεσης είναι διαφοροποιημένο από αυτό που είχε καταρτίσει και είχε εγκρίνει το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Πάντως ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, ο οποίος ήταν και ο μόνος από τους Κυβερνητικούς παράγοντες που είχε ασχοληθεί επί της ουσίας με το έργο, έκανε μιά ολοκληρωμένη εισήγηση, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της Ν.Α. στη σύνταξη και έγκριση ολοκληρωμένης και υπεύθυνης πρότασης που ξεπέρασε τις αντιδράσεις που υπήρχαν από τις τοπικές κοινωνίες .
Η υπευθυνότητα, η εργατικότητα, η συλλογικότητα και η εντιμότητα με την οποία λειτούργησαν τα στελέχη του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου καθορίζουν την ανάπτυξη του Νομού ακόμα και μετά από δέκα χρόνια.
Αυτό αποτελεί ηθική ικανοποίηση και μοναδική αναμειβή σε όσους το αποτελούσαν.
Εάν άλλοι φορείς αδιαφόρησαν για το τι έπρατε η κεντρική εξουσία για εμάς χωρίς εμάς τα στελέχη της πρώην Ν.Α. είναι ακόμη παρόντα για να παρακολουθούν και να προασπίζονται τα συμφέροντα των νησιών μας.
Δημήτρης Μπάιλας
πρώην Νομάρχης Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: