Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

http://www.deltiokairou.gr/gr/weather/nisia/kyklades/
KΥKΛΑΔΕΣ
Σαβ 27Σεπ Αύριο 22°C
Βροχή όλη την ημέρα και ανεμώδης από το απόγευμα.72% νεφοκάλυψης1.51 mm Βροχή
Βορειοδυτικός μέτριος - BF 5
Κυρ28Σεπ Μεθαύριο 24°C
Σποραδικές βροχές το πρωί και ανεμώδης όλη την ημέρα.36% νεφοκάλυψης 0.21 mm Βροχή
Βόρειος σφοδρός / σχεδόν Θυελλώδης - BF
Έρχεται Κακοκαιρία στην Ελλάδα 26-
28/9/2014
Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή στην Ελλάδα και από τα δυτικά με

βροχές ήδη από τις πρωινές ώρες στα νησιά του κεντρικού Ιονίου την Πελοπόννησο αλλά και περιοχές της Κεντρικής Στερεάς μέχρι και την Ήπειρο-Μακεδονία. Τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές δεν θα κρατήσουν πολύ καθώς γρήγορα προς το Σάββατο ο καιρός θα μεταφερθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου εκεί φαίνεται να πέφτει το πολύ νερό.
Από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο Αιγαίο,την Εύβοια-Αττική,τις Κυκλάδες,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή 26/9/2014 η μέρα θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με άστατο καιρό στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο,την δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική και νότια Πελοπόννησο. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν προς το μεσημέρι και το απόγευμα και στην Θεσσαλία,την κεντρική και ανατολική Μακεδονία(συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής) ενώ σταδιακά θα επηρεάζουν και την ανατολική βορειοανατολική Στερεά,την Εύβοια αλλά και τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου&Σποράδες.

Η Θράκη θα επηρεαστεί από τις βροχές προς το βράδυ της Παρασκευής όπου και εκεί θα έχουμε βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1700-1800 μέτρα στα ορεινά της Ροδόπης.
Την Παρασκευή αρκετό νερό θα πέσει και στην βορειοανατολική Θεσσαλία-Πελλά-Πιερία-Ημαθία μέχρι και την κεντρική&ανατολική Μακεδονία ενώ αργότερα θα επηρεαστεί και η υπόλοιπη ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Το Σάββατο 27/9/2014 ο καιρός θα βελτιωθεί στην δυτική και βόρεια βορειοδυτική Ελλάδα με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο,τις Σποράδες,την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Σε αυτές τις περιοχές θα πέσει πολύ νερό με διάρκεια και ένταση ,δείξτε προσοχή ,ίσως έχουμεπλημμυρικά επεισόδια σε περιοχές του Πηλίου(Ζαγορά),σε περιοχές της Εύβοιας-Σποράδων ,καθώς και της βορειοανατολικής Στερεάς(Φθιώτιδας-Φωκίδας).
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο σχεδόν σε όλο το Αιγαίο,στις Κυκλάδες ,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Καλός ο καιρός στην βορειοδυτική Ελλάδα με λίγες νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές μπόρεςστα νησιά του Ιονίου.Αργά το απόγευμα-βράδυ Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής πολύ νερό θα πέσει σε Σποράδες,Εύβοια,ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Βορειοανατολικής Αττικής),Κυκλάδες,Κρήτη,νησιά ανατολικού Αιγαίου,Δωδεκάνησα.
Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή σε όλη την χώρα εκτός από τις παραπάνω περιοχές,ωστόσο μέχρι το μεσημέρι και σε αυτές τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει-σταματήσει και θα περιοριστούν στην Κρήτη.






Δεν υπάρχουν σχόλια: