Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε το νέο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου


Γυρίζει σελίδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η δεύτερη αιρετή θητεία της ξεκινά την ΔΕΥΤΕΡA1η Σεπτεμβρίου, ενώ η τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής και του περιφερειακού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα το βράδυ της Τετάρτης 27 Αυγούστου στην Σύρο.
Η τελετή έγινε στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη, από τον
Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, παρουσία και του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου.
Ακόμα παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κοςΣπυρίδων Σπυρίδων, ο Βουλευτής Κυκλάδων κύριος Συρμαλένιος, ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κων/νος Ζήκος, ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, πρώην Βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, οι Πρόεδροι της Ένωσης ξενοδόχων Ρόδου και Σύρου εκπρόσωποι όλων των σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων, Οργανώσεων, Σωματείων και Συλλόγων της Σύρου.
Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με το επιτελείο του από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αναλαμβάνουν τις τύχες του Νοτίου Αιγαίου και μετά τον όρκο που έδωσαν, αποτελούν τη νέα περιφερειακή αρχή, κάτι που θα επισημοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος της είναι να οδηγήσει σε αναπτυξιακή τροχιά την Περιφέρεια και να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των νησιών.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, θα βρεθεί στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μαζί με τους συμβούλους του ευελπιστούν να ασκήσουν εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Αυτός είναι ο στόχος και των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας οι οποίες με τη σειρά τους έλαβαν μέρος στην τελετή ορκωμοσίας και επικεφαλής τους είναι οι Μπενέτος Σπύρου, Λίλα Καφαντάρη και Σάββας Σπυρίδης.
Παρότι λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία η ατμόσφαιρα ήταν «ηλεκτρισμένη» λόγω της ματαίωσης του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου που προκλήθηκε από σκόπιμη απουσία μελών, όλοι σεβάστηκαν το τελετουργικό της βραδινής εκδήλωσης και περιορίστηκαν σε ευχές για τη νέα θητεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι σύμβουλοι της νέας περιφερειακής αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, όσοι και αυτοί της μείζονος μειοψηφίας του Γιάννη Μαχαιρίδη, αλλά και οι δύο σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής, ορκίστηκαν θρησκευτικά, σε αντίθεση με την Λίλα Καφαντάρη,Άννα Μαυρουδή και Βαγγέλη Σιγάλα΄που έδωσαν πολιτικό όρκο.
Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θα είναι ο Γιώργος Λεονταρίτης και Δωδεκανήσου ο Χαράλαμπος Κόκκινος. Οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες

  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_1.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_10.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_11.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_12.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_13.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_14.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_15.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_16.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_17.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_18.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_19.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_2.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_20.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_21.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_22.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_23.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_24.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_25.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_26.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_27.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_28.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_29.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_3.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_30.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_31.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_32.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_33.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_34.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_35.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_37.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_4.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_5.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_6.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_7.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_8.jpg
  • Click to enlarge image orkomosia_pereifereiako_9.jpg
  •  
Η σύνθεση του νέου περιφερειακού συμβουλίου:
ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (31 έδρες)
Γιώργος Χατζημάρκος (περιφερειάρχης), Χαράλαμπος Κόκκινος (αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου), Γιώργος Λεονταρίτης (αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων)
*Θωμάς Σωτρίλλης (Ρόδος), Ηλίας Ζωγραφίδης (Ρόδος), Παναγιώτης Κουνάκης (Ρόδος), Νίκος Νικολής (Ρόδος), Άγγελος Ανανίας (Ρόδος), Χρήστος Ευστρατίου (Ρόδος), Κάλλιστος Διακογεωργίου (Ρόδος), Φιλήμων Ζανετίδης (Ρόδος), Μαριέττα Παπαβασιλείου (Ρόδος), Νίκος Καραμαρίτης (Ρόδος), Μιχάλης Μπαριανάκης (Ρόδος), Δημήτρης Τσοπανάκης (Ρόδος), Χρήστος Μπάρδος (Ρόδος), Χαρούλα Γιασιράνη (Ρόδος), Σταματία Φωκιάλη – Ιωαννίδη (Ρόδος)
*Γιώργος Χαλκίδιος (Κως), Νίκος Τσακίρης (Κως), Φρύντη Νάκη (Κως), Δημήτρης Χαματζόγλου (Κως), Γιάννης Θεμελάρος (Κάλυμνος), Γιάννης Μηνάτσης (Κάρπαθος)
*Μάρκος Δαδάος (Σύρος), Χρηστιάννα Πάπιτση (Σύρος), Θεώνη Λειβαδάρου (Σαντορίνη), Γιάννης Γιαγιάς (Τήνος), Δημήτρης Λοτσάρης (Άνδρος), Στέλιος Μπρίγγος (Μύκονος), Κώστας Μπιζάς (Πάρος), Γιάννης Μαργαρίτης (Νάξος), Νίκος Βενάκης (Μήλος), Παναγιώτης Βιτάλης (Κέα – Κύθνος)
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (11 έδρες)
*Γιάννης Μαχαιρίδης (Ρόδος), Μιχάλης Δρακίου (Ρόδος), Ελευθερία Φτακλάκη (Ρόδος), Ειρήνη Σβύνου (Κως), Μηνάς Χατζημιχαήλ (Κως), Κώστας Σταυλάς (Κάλυμνος), Μιχάλης Μπούκης (Κάλυμνος)
*Γιάννης Δεκαβάλλας (Σαντορίνη), Τζώρτζης Μακρυωνίτης (Σύρος), Μαρσούλα Χανιώτη (Μύκονος), Παντελής Τζανακόπουλος (Πάρος)
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (5 έδρες)
*Μπενέτος Σπύρου (Ρόδος), Μιχάλης Κόκκινος (Ρόδος), Αγγέλου Μαρία (Κως) Γιώργος Κορφιάς (Κάρπαθος), Άννα Μαυρουδή (Νάξος)
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ (2 έδρες)
*Λίλα Καφαντάρη (Ρόδος), Βαγγέλης Σιγάλας (Νάξος)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ (2 έδρες)
*Σάββας Σπυρίδης (Ρόδος), Στράτος Μαύρος (Σαντορίνη)

http://cyclades24.gr/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ
Κύριε Περιφερειάρχα,
Ως Υπουργός και βουλευτής του Νομού Κυκλάδων, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη νευραλγική θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Εύχομαι, η θητεία σας να είναι γόνιμη και παραγωγική και οι προσπάθειές που θα καταβάλλετε να είναι ουσιαστικές και να φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τα όμορφα νησιά μας.
Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ και τα νέο-εκλεγέντα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τους ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων που συνεπάγονται τα νέα τους καθήκοντα.
Η 5ετια που ακολουθεί είναι κρίσιμη για τον τόπο μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η ενότητα, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και η εργατικότητα αποτελούν όπλα απαραίτητα που θα λειτουργήσουν αναμφισβήτητα προς όφελος της αποτελεσματικής λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης και κατ’ επέκταση των νησιών μας, συμβάλλοντας περαιτέρω στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Εγώ από την πλευρά μου, θα βρίσκομαι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια, προσφέροντας τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή μου, διατηρώντας πάντοτε ανοιχτή επικοινωνία μαζί σας.
Προσβλέποντας σε μια στενή και εποικοδομητική μεταξύ μας συνεργασία.
Εύχομαι η θητεία σας να είναι καλοτάξιδι.
                                                                                                         Με εκτίμηση  
                                                                                                       Ιωάννης Βρούτσης                                                            
Ο Κ. Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝΟΥ (27-8-2014 και 28-8-2014).

Στις ορκωμοσίες των δημοτικών συμβουλίων της Σύρου και της Τήνου (27/8 και 28/8 ) παρέστη ο κ. Χ. Κόκκινος , ο οποίος χτες στη Σύρο 27/8/2014 ορκίστηκε νέος Χορικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου μαζί με το νέο Περιφερειάρχη και νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαίου. Συνοδεύοντας το νέο Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Γ.Χατζημάρκο και τον Χορικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ.Λιονταρίδη και με στελέχη της νέας Περιφερειακής Αρχής βρέθηκε στην ορκωμοσία αιρετών Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης (Νέος δήμαρχος Σύρου κ. Γ.Μαραγκός και Νέος Δήμαρχος Τήνου κ. Σ. Ορφανός ).
Η καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι κοινωνικές συμμαχίες που πρέπει να αναπτυχθούν σε συνδυασμό με την ενότητα των κατοίκων του Ν.Αιγαίου αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας , την επίτευξη της πολυπόθητης αναβάθμισης της ζωής μας και της ανάπτυξης της περιοχής μας .
Χαράλαμπος Κόκκινος
Χορικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκε το νέο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: