Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα σε κατάστημα που βρίσκεται στη περιοχή "ΚΑΖΑΝΑΚΙΑ"στη Χώρα της Νάξου

ΦΩΤΟ:naxios

Για μια ακόμη φορά τίθεται το ερώτημα αν η Χώρα πρέπει να μένει ακάλυπτη ... απο την πυροσβεστική υπηρεσία και τους πολιτικούς, που επιλεκτικά την έχουν εγκαταλείψει (ανθρώπους, σπίτια και
επιχειρήσεις), στο έλεος του θεού.

Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο και η επιχείρηση που στεγαζόταν σε αυτό 

ΦΩΤΟ: naxios
Στο κατάστημα στεγαζόταν η επιχείρηση εμπορίας χρωμάτων και ειδών κιγκαλερίας, του συμπατριώτη μας κ. Νεκτάριου Κουτελιέρη. Τα εύφλεκτα υλικά του εμπορεύματος γενίκευσαν σε πολύ λίγο χρόνο την φωτιά που προήλθε απο
άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία. Η πυροσβεστική, η οποία ώς γνωστό στεγάζεται στο Χαλκί, ειδοποιήθηκε με μικρή καθυστέρηση, όπως αναφέρει ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου. Με όση ταχύτητα θα μπορούσε να οργανωθεί η μετάβαση των 5 οχημάτων και των 12 άνδρών  απο το Χαλκί στη Χώρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς.
"Ήταν δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής αφενός γιατί ήδη η φωτιά είχε εξαπλωθεί "αλλά και λόγω των συνεχόμενων εκρήξεων των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο κατάστημα» σημείωσε ο κ. Μπόπης (διοικητης του πυροσβεστικου κλιμακίου, στο naxosnow.gr.
Η έκταση και η μανία της φωτιάς δημιούργησε πανικό στους περιοίκους που παρακολουθούσαν έντρομοι απο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά μέχρι και τις πρωινές ώρες που υπήρξε και η οριστική κατάσβεση (γύρω στις 7.00΄π.μ.). Η φωτιά είχε αρχίσει να επεκτείνεται και στα γύρω σπίτια με αποτέλεσμα να καεί μέρος του κουφώματος του πλαϊνού παραθύρου της παρακείμενης οικίας.
ΦΩΤΟ: naxios



φωτο: naxosnow



φωτο: naxosnow


Δεν υπάρχουν σχόλια: