Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Για ...αχρωματοψία, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Εσωτερικών

Εδειχναν μπλε περιοχές του Αιγαίου ενώ κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, για τον Εκλογικό Χάρτη όπως εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών
Προς τον υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Εκλογικός χάρτης της επικράτειας
Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου τελείωσαν και τα αποτελέσματα
ήδη έχουν αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου σας. Πέραν όμως από τους πίνακες με τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κόμμα, στην κεντρική ιστοσελίδα εμφανίζεται και ο εκλογικός χάρτης της επικράτειας, όπου κάθε περιφέρεια χρωματίζεται με το χρώμα του κόμματος που εξασφαλίζει την πρώτη θέση.
Με βάση λοιπόν τα εκλογικά αποτελέσματα, αντί η μέχρι σήμερα χρωματική αποτύπωση του χάρτη, τουλάχιστον στην περιοχή του Αιγαίου, να ανταποκρίνεται στα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία στις εκλογικές περιφέρειες των Κυκλάδων, της Σάμου και της Λέσβου, έδωσαν την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται μια τελείως ψευδής εικόνα, όπου σε ολόκληρο το Αιγαίο υπερτερεί η ΝΔ.
Επειδή παρά τις διαμαρτυρίες μας, οι οποίες είχαν και αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου σας κ. Ιωαννίδη και επειδή η ψευδής αυτή χρωματική αποτύπωση, παραπλανεί και διασύρει την αντικειμενικότητα της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Α) τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική εικόνα του εκλογικού χάρτη της χώρας;
Β) αν θα καταλογισθούν συγκεκριμένες ευθύνες γι΄ αυτή την παραπλανητική εικόνα της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου, που διασύρει τη χώρα, τόσο προς τα μέσα, όσο και διεθνώς;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Νίκος Συρμαλένιος, Κυκλάδων
Αγνή Καλογερή, Σάμου
Γιάννης Ζερδελής, Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: