Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ TOY YUSUF CEPNIOGLU ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


- Όσο οι πάντες καθησυχάζουν, η ΚΕΠΟΜ μαζί με ευαίσθητους για το περιβάλλον ενεργούς πολίτες ερευνά, συγκεντρώνει στοιχεία, απευθύνει ερωτήματα, ζητά απαντήσεις και λύσεις.
- Ο Τούρκος καπετάνιος έχει στο βιογραφικό του 4 ναυάγια και μία πειρατεία.
-Γιατί δεν προχωρήσαμε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας
- Ο κίνδυνος μιας μελλοντικής σοβαρής καταστροφής που μπορεί να αλλάξει άρδην
την ζωή μας στη Μύκονο δεν είναι ένα “Φωσκολικό” σενάριο, αλλά μια πραγματικότητα που επιβάλει την λήψη μέτρων και στρατηγικού σχεδιασμού.
Επιτέλους, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, και κάντε κάτι τώρα!
Στις 08/03 συνέβη το ναυάγιο του Τουρκικού πλοίου Yusuf Cepnioglu στον Αυλέμωνα Μυκόνου. Στις 17/04 ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της άντλησης του πετρελαίου από τις δεξαμενές του καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη. Μετά την αποχώρηση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ν.Ε. που διεκπεραίωσε την επιχείρηση άντλησης του πετρελαίου και της περισυλλογής του μεγαλύτερου αριθμού των κοντέινερ, (την εβδομάδα μετά το Πάσχα) νέα εταιρεία ανέλαβε το έργο της απομάκρυνσης του πλοίου και αναμένεται στο νησί μέσα στον Μάιο. Την απορρύπανση από την αρχή έχει αναλάβει η εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.» ,www.epe.gr, με υπεύθυνο τον Ωκεανογράφο Δρ Βασίλη Μαμαλούκα (αρμόδιο και για την υπόθεση του Sea Diamond) η οποία θα παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της ανέλκυσης του ναυαγίου. Η γενική εντύπωση είναι ότι σταθήκαμε τυχεροί και γλυτώσαμε τα χειρότερα.
Η πραγματικότητα επιτάσσει εγρήγορση και το συμβάν πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Μέχρι το πλοίο να φύγει από την περιοχή ο κίνδυνος διεύρυνσης της μόλυνσης είναι υπαρκτός.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ, η έρυνα και οι προτάσεις της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου , ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: