Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

του Γιάννη Κωνσταντάκη
Αγαπητοί συμπολίτες , θα προσπαθήσω να αναλύσω τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος (18-5-2014 και 25-5-2014) στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Το πρώτο πράγμα που έπαιξε αρνητικά για τον κ. Μαϊτό ήτανε η κομματική του καταγωγή. Συγκεκριμένα η κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ο κ. Μαϊτός μπορεί να σκέπτεται υπεράνω κομμάτων (αυτό δεν το γνωρίζω) αλλά εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι πολίτες, όλους τους συνδυασμούς τους είδαν κομματικά.
Δεύτερον ο κ. Μαϊτός θα μπορούσε να αναδείξει περισσότερο τα αδύναμα σημεία του κ. Μαργαρίτη, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει. Ένας από τους λόγους ήτανε ότι δεν ζούσε τον δήμο από κοντά, αφού ζούσε στην Αθήνα και η συμμετοχή του στα κοινά ήταν από άλλο πόστο.
Κι όσο αφορά τον δεύτερο γύρω, τα όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα ότι ο κ. Μαϊτός <<ζήτησε τις παραιτήσεις των δημοτικών του συμβούλων και πως εκείνος θα επιλέξει.>> Προσωπικά δεν γνωρίζω αν έγινε έτσι, όμως έχω την γνώμη αρκετοί συμπολίτες μας τον καταψήφισαν για τον παραπάνω λόγο. Όμως το ότι είναι πρόεδρος στην Ο.ΝΑ.Σ. αλλά και πετυχημένος στην δουλειά του επηρέασαν θετικά για εκείνο και τον συνδυασμό του.
Όσο για τον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη, ο λαός της Νάξου αρκέστηκε σε κάποια θέματα που έλυσε και που προχώρησε αυτός και η παράταξη του και δεν τον χρέωσαν (τουλάχιστον όσο θα έπρεπε) για πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει, γιατί είχαν και κυβέρνηση και Ναξιώτη υπουργό!
Επίσης ανέβηκαν πολύ τα ποσοστά του, επειδή όπως το αναμέναμε τ' Απεράθου, ψήφισε Απεραθίτη δήμαρχο.
Το υπόλοιπο της ορεινής Νάξου που ήταν και το πιο παραμελημένο τον καταψήφισε.
Όμως το ήπιο του χαρακτήρα του κ. Μαργαρίτη πιστεύω πως προσέλκυσε αρκετούς προς τον συνδυασμό του.
Όσο για τον άλλο υποψήφιο δήμαρχο κ. Βρούτση, μπορούμε να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ριζώσει ακόμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσοι όσοι θα έπρεπε στο ψηφοδέλτιο του και γι' αυτό παρά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν δυνατό εκ των πραγμάτων να έχει μεγαλύτερο ποσοστό.
Τέλος για την υποψήφια δήμαρχο κ. Ψαρρά, έχω να 'πω ότι παρά τις εμπειρίες της, τον εμπεριστατωμένο της λόγο και την μαχητικότητά της, το Κ.Κ.Ε. λειτουργεί για εκείνη ως ένα βαρίδι που δεν της επιτρέπει να ανεβεί ακόμη περισσότερο.
Μετά από όλα αυτά, για όλους έμεινε ανοιχτός ο στίβος που λέγεται: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και εκεί πρέπει να ριχτούν στην μάχη καλοπροαίρετα χωρίς παραταξιακές, είτε κομματικές προκαταλήψεις και τότε θα έχουμε εκείνα τα θετικά αποτελέσματα, που γι' αυτά ψήφισαν οι πολίτες των νησιών μας.
Γιάννης Κωνσταντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: