Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι βασίλισσες των Κυκλάδων

http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Κώστας Χολίδης     Δημοσίευση: 27 Φεβ. 2014 09:10
Από το βράδυ της Τετάρτης ο Πανναξιακός έχει γράψει μία ακόμα μεγάλη σελίδα στην ιστορία του φτάνοντας μέσα σε οκτώ χρόνια από τα τοπικά των Κυκλάδων μέχρι τον Φάιναλ 4 του Κυπέλλου. Το Sport24.gr κάνει μικρή αναδρομή στα κορίτσια της Νάξου.
Υπάρχουν ομάδες οι οποίες μοιάζουν να έρχονται από το πουθενά,
κάνουν μια επιτυχία και ύστερα εξαφανίζονται. Αυτό δεν ταιριάζει στον Πανναξιακό ο οποίος με μεθοδικότητα και μπόλικη δουλειά κατάφερε να φτάσει από τα τοπικά των Κυκλάδων στο Φάιναλ 4 του Κυπέλλου.
Η πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης αποτελεί ίσως την πιο λαμπρή σελίδα του συλλόγου αμέσως μετά από εκείνη της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία το περασμένο καλοκαίρι.
Μία πορεία η οποία δεν έγινε τυχαία αλλά με μεγάλη δουλειά και με μεθοδικότητα. Σίγουρα σημαντικό κομμάτι έπαιξαν και τα χρήματα τα οποία έχουν δώσει οι άνθρωποι του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και που έπιασαν τελικά τόπο.
Ας δούμε όμως βήμα βήμα αυτό το ταξίδι

Σε επτά χρόνια στην Α1

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2006. Όπως είναι φυσιολογικό το ταξίδι άρχισε από τα τοπικά με την ομάδα βήμα βήμα να παλεύει για την άνοδό της.
Τελικά τον Μάιο του 2011 ο Πανναξιακός καταφέρνει να ανέβει στην Α2. Από την αρχή οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν ότι είχαν ως στόχο την άνοδο στην Α1. Την πρώτη χρονιά δεν τα κατάφεραν παρά το αξιόλογο ρόστερ που είχε η ομάδα.
Στις 14 Απριλίου του 2013 ο σύλλογος της Νάξου "σφράγισε" την άνοδο του στην Α1 κάτι το οποίο περίμεναν καιρό οι άνθρωποι του.

Η άφιξη του Κόβαζιτς

Δείγμα της διάθεσής τους για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού συνόλου ήταν η επιλογή του "καπετάνιου". Κι επειδή ως γνήσιοι νησιώτες ξέρουν από καπετάνιους επέλεξαν τις τύχες της ομάδας στον Ζόραν Κόβαζιτς.
Έπειτα από μία εξαιρετικά επιτυχημένα συνεργασία με τον Γιώργο Δερμάτη και τον Σούλη Τουρσούγκα στον πάγκο της ομάδας, ο γνώριμος των φίλων του ελληνικού βόλεϊ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Ο Σέρβος είχε αποδείξει τις εξαιρετικές του ικανότητες και το μόνο που ζητούσε ήταν μια ομάδα που να καλύπτει τις απαιτήσεις του.
Ο Πανναξιακός του έδωσε όλα τα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος ξέρει και ήδη το αποτέλεσμα δικαιώνει τόσο το σύλλογο όσο και τον ίδιο τον Κόβαζιτς.

Νέες και με μεγάλο ταλέντο

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ της ομάδας παρέμεινε ένας κορμός επτά αθλητριών από εκείνες που ανέβασαν την ομάδα στην Α1.
Η Ελένη Φάρκωνα είναι η παίκτρια που προέρχεται από τις ακαδημίες του Συλλόγου και στα 31 της χρόνια είναι η μεγαλύτερη. Οι υπόλοιπες που έμειναν ήταν η Άννα Καρπουζά, η Στέλλα Λαγουδάκη, η Δώρα Γκολφινοπούλου, η Μένια Μόρφα και η Ξένια Κακουράτου.
Από την ελληνική αγορά αποκτήθηκε η Αλίκη Κωνσταντινίδου από το Ανατόλια, ενώ στις ξένες ο Ζόραν Κόβαζιτς εμπιστεύτηκε την αγορά της Σερβίας. Μάλιστα, ο τεχνικός του Πανναξιακού απέκτησε τρεις παίκτριες όλες από την Γέντιστβο Ούζιτσε. Ο λόγος για τις Μαριάνα Τριβούνοβιτς, Κριστίνα Τσέσλαρ και Μίλιτσα Ράντοβιτς.
Τέλος, στο ρόστερ υπάρχουν και δύο αθλήτριες από τις ακαδημίες του συλλόγου, η η Ιωάννα Μαυρομάτη και η Κυριακή Βασιλάκη.

Καλοδουλεμένη και σκληρή ομάδα

Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές ο Πανναξιακός έδειξε ότι δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα ανεξάρτητα από την έδρα.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και η ομάδα από τη Νάξο φιγουράρει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πανναξιακός αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη όντας μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη ομάδα. Άλλωστε, αυτό το παραδέχονται όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν το σύλλογο της Νάξου.
Η αναγνώριση από τους αντιπάλους ίσως να είναι και το μεγαλύτερο παράσημο του Πανναξιακού.

Το Κύπελλο και η συνέχεια του ταξιδιού

Από το βράδυ της Τετάρτης η Νάξος ζει σε ρυθμούς Κυπέλλου έπειτα από την ιστορική πρόκριση της ομάδας του νησιού στο Φάιναλ 4 του Κυπέλλου.
Όσα ζουν οι άνθρωποι του Πανναξιακού σίγουρα αποτελούν την υλοποίηση του ονείρου τους ωστόσο με βάση την εικόνα της ομάδας τους είναι κάτι το οποίο δικαιούνται. Σίγουρα, η ομάδα δεν είναι έτοιμη για να χτυπήσει τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, ωστόσο εάν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα μπει σφήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: