Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Πως λειτουργεί στο τόπο μας; ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ ή ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ;

του π. Νομάρχη Κυκλάδων Δημ. Μπάιλα
Στο Πάρκο ΓΚΕΖΙ, και στη πατεία ΤΑΞΙΜ της Κων/πολης, και στην πλατεία ΤΑΧΡΙΡ του Καϊρου, ξεκίνησαν αντιστοιχες επαναστάσεις που συντάραξαν τον κόσμο.
Και οι δύο ξεκίνησαν με ιδεολογικά μηνύματα, που διακινήθηκαν μέσω του διαδικτύου κυρίως μεταξύ των νέων.
Στο τόπο μου, και σε πολλά τοπικά site η χρήση του χώρου έχει αλλάξει, και αντί για νέες ιδέες για διάφορα θέματα, οι οποίες θα βοηθούσαν και σε μια άλλη πορεία και ανάπτυξη, ή και ιδέες για το πώς σαν λαός θα αντιμετωπίσουμε την κρίση, οι χρήστες ξεκατινιάζονται βγάζοντας τα εσωψυχά τους ο ένας για τον άλλο, και μάλιστα τις περισσότερες φορές με απαντήσεις εκτός θέματος , πάντα με κακία και εμπάθεια.
Μου θυμίζουν το ανέκδοτο που ο εμπαθής ΕΛΛΗΝΑΣ αντί να ζητήσει από τον ΧΡΙΣΤΟ , να μεγαλώσει το κοπάδι του, για να βελτιώσει την ζωή του, ΤΟΥ ζήτησε σαν χάρη να ψοφίσουν τα κατσίκια του γείτονα του.
Αυτό γίνεται κυρίως από τους απρόσωπους, που βολεύονται να ρίχνουν λάσπη, καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο.
Διατυπώνεις με θάρρος και επώνυμα μια άποψη, και αντί να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν ή ακόμη και να την απορρίψουν με επιχειρήματα, κάποιοι βγάζουν τα εσωψυχά τους εναντίον σου.
Μου θυμίζουν τον υπουργό των ΗΠΑ που οταν διαπιστώνει, μετά από αντιπαράθεση, ότι το ΜΕΤΡΟ της ΜΟΣΧΑΣ είναι καλύτερο από αυτό της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, αντί να το ψάξει για να βελτιώσει και της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, αντιπαρατέθηκε στο Ρώσο συναδελφό του ότι.......οι Ρώσοι στέλουν τους αντιφρονούντες στην Σιβηρία.
Επιχείρημα τελείως άσχετο με το θέμα που δείχνει μόνο κακότητα και εμπάθεια.
Με άλλα λόγια αυτό που πολύ εύστοχα λέει ο λάός. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
Καμμία φορά χρησιμοποιούσαμε τον όρο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ.
Τώρα τι χρώμα θα χρησιμοποιήσουμε για την φίμωση των ιδεών; Με κατινιές και βρισιές,
ασφαλώς το ΜΑΥΡΟ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ
Π. Νομάρχης Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: