Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Αδιόρθωτο το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης στη πραγματική του διάσταση

Την πολιτική της ισχυρής στήριξης του κάθε κυβερνητικού μέτρου εξακολουθεί να ακολουθεί τυφλά το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων (όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά και
στην περιφέρεια) δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ημίμετρα αλλά με ένα και μοναδικό μέτρο, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων και την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε επίπεδα προσιτά για το βαλάντιο του ταλαιπωρημένου Έλληνα. 
Ομως ο διακαής πόθος του Βενιζέλου και της παρέας του να εφαρμόζει τις εντολές της τρόικα και των ξένων εντολοδόχων τους έχει γίνει πια μια αποκρουστική συνήθεια για όλους (μα όλους!!!) τους Έλληνες.
Συνεχίζουν να στηρίζουν μια κυβέρνηση τόσο πολύ που ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ δεν το κάνουν στον ίδιο βαθμό, αλλά εντελώς υποκριτικά ( άλλοι πάλι αυτοί!!!) στρέφονται κατά του Στουρνάρα και δήθεν κατά του ΠΑΣΟΚ.
Ελεος πιά... Αφήστε τους τουλάχιστον να κυβερνήσουν μόνοι τους ... Άλλωστε τους ταιριάζει ιδεολογικά η κυβερνητική αυτή πολιτική, όπως ταίριαζε και ταιριάζει στους ξένους φίλους τους (Θάτσερ, Μέρκελ, Σαρκοζί κ.λ.π.) και στους "ευγενείς" προκατόχους τους Καραμανλήδες, Ράλληδες κ.ο.κ.
Η αιθαλομίχλη πάντως φαίνεται ότι θα γράψει το τέλος της τελευταίας σελίδας του Βενιζελικού (...) ΠΑΣΟΚ !!!
Το  Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  
Το οξύ πρόβλημα  της αιθαλομίχλης είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.
Το πρώτο μέτρο, είναι η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος τις κρίσιμες ημέρες  σε όσα νοικοκυριά υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ ώστε να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα. Αυτό, ήδη ισχύει όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Το δεύτερο μέτρο, για τις κρίσιμες ημέρες είναι η σοβαρή έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ώστε και αυτά να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα. Η διοίκηση τη ΔΕΗ πρέπει να ανακοινώσει  άμεσα τη ρύθμιση και το Υπουργείο Οικονομικών την κάλυψη του σχετικού κόστους, είτε από το πρωτογενές πλεόνασμα είτε από τυχόν αδιάθετα  κονδύλια επιδόματος θέρμανσης.
Το τρίτο μέτρο, είναι  η άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας» μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ,  αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.
Το τέταρτο μέτρο, η επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος.
Υπάρχει επιπλέον η διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και  ευθύνης για όσους μπορούν. Συνεπώς, όσα σπίτια δεν έχουν οικονομικό λόγο να χρησιμοποιούν ξύλο ή πέλετ για θέρμανση και διαθέτουν θερμαντικά μέσα με ηλεκτρικό ρεύμα ή πετρέλαιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουν τις κρίσιμες ημέρες του φαινομένου της αιθαλομίχλης  τα μέσα αυτά, για λόγους περιβαλλοντικούς που αφορούν όλη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: