Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ -Με βροχές αποχαιρετάει το 2011

Του  Νίκου Α. Δρη  (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Με βροχές, ευτυχώς, μας εγκαταλείπει ο Δεκέμβριος και μας υποδέχεται ο Ιανουάριος, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για αναπλήρωση του πολυπόθητου  νερού, που δυστυχώς μας στέρησε ο Νοέμβριος και επαληθεύοντας την άποψη ότι, η φύση γνωρίζει πολύ καλά σε βάθος χρόνου να κρατεί τις ισορροπίες της ακόμη και στο ετήσιο ύψος βροχής. Όσον αφορά τους ανέμους, ουσιαστικά και τυπικά «στέκονται στο ύψος τους» και οι θερμοκρασίες «διατηρούν το συνηθισμένο, χαμηλό, χειμωνιάτικό τους επίπεδο».
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 08 και 11 β. η ελάχιστη και μεταξύ 12 και 14 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
Συννεφιασμένος ο ουρανός όλες τις ημέρες, εκτός από τη Δευτέρα, με βροχή από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι και την Τετάρτη και καταιγίδες την Παρασκευή και ενδεχομένως το Σάββατο το πρωί.
Μέτριοι αρχικά οι άνεμοι θα γίνουν νοτιοδυτικοί ή βορειοδυτικοί από το Σάββατο και θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς και κατά διαστήματα θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: