Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Γιορτή της αγκινάρας στην Τήνο

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου πραγματοποιείται και φέτος η 6η Γιορτή Αγκινάρας στην Κώμη της Τήνου.
Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η Γιορτή Αγκινάρας στον παραδοσιακό οικισμό της ενδοχώρας μας, την Κώμη της Τήνου, το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 και ώρα 21:00.
 Οι προετοιμασίες για τη γιορτή έχουν ξεκινήσει δέκα μέρες πριν με το καθάρισμα της αγκινάρας και την προετοιμασία των φαγητών. Οι νοικοκυρές του χωριού ετοιμάζουν 10 διαφορετικές παραδοσιακές γεύσεις με βάση την αγκινάρα, ενώ περίπου 10.000 αγκινάρες προσφέρθηκαν ...
φέτος από τους παραγωγούς του χωριού της Κώμης.
Η γιορτή αυτή είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων και γιορτών που αναβιώνουν παλιά έθιμα της ενδοχώρας του νησιού. Ο κ. Πουσσαίος πρόκειται να παραβρεθεί στην 6η Γιορτή Αγκινάρας, η οποία συνδιοργανώνεται από τον δήμο Τήνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η γιορτή πραγματοποιείται εδώ και έξι  χρόνια με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση του συγκεκριμένου τηνιακού προϊόντος, που εξάγεται σε μεγάλες ποσότητες ετησίως από το νησί της Τήνου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει την 6η Γιορτή Αγκινάρας, στοχεύοντας  στην προώθηση και την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας και των τοπικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: