Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Για επιτυχημένη συγκέντρωση - διαδήλωση μιλάει το ΠΑΜΕ
ΝΑΞΟΣ 23-2-2011:

  Πολύ μεγάλα ποσοστά παρουσίασε η συμμετοχή στην απεργία σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων στη Νάξο. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτούργησαν ή υπολειτούργησαν σε όλο το νησί. Επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), στις δημόσιες υπηρεσίες, στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα συμμετείχαν στην Πανελλαδική Απεργία σε πρωτοφανή, για τη Νάξο, ποσοστά συμμετοχής.
Επίσης εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εμπόρων που στην μεγάλη τους πλειοψηφία έκλεισαν τα καταστήματα τους στην πόλη της Νάξου. Δεν ήταν όμως το ίδιο μεγάλη και η συμμετοχή στις δύο συγκεντρώσεις που έγιναν, στην παραλία της Χώρας η μία (κεντρική πλατεία) και έξω από το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας η άλλη. Το ίδιο άτονες ήταν και οι πορείες που έγιναν. Οι δύο συγκεντρώσεις έγιναν σε διαφορετικό  χώρο  αφού το ΠΑΜΕ (κεντρική πλατεία) δεν τα βρήκε με τους άλλους φορείς για κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στην δεύτερη συγκέντρωση (Νοσοκομείο) πήραν μέρος οι εργαζόμενοι στους Δήμους και ο εμπορικός σύλλογος καθώς και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου και ο ΣΥΡΙΖΑ.        Οι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο βαθμό που συμμετείχαν έκαναν την επιλογή τους χωρίς όμως να εμφανιστούν μαζικά και οργανωμένα.  Κάποια στιγμή τα δυο μπλόκ συναντήθηκαν στην πλατεία πρωτοδικείου αλλά μόλις έφτασαν εκεί οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, αποφασίστηκε η αποχώρηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
 Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι καφετέριες της παραλίας ήταν γεμάτες μαθητές και απεργούς. 
Εν τω μεταξύ το ΠΑΜΕ εξέδωσε Δελτίο Τύπου που μιλάει για "επιτυχημένη συγκέντρωση- διαδήλωση". Το Δελτίο Τύπου  έχει ως εξής:
ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 
                                                                                     Νάξος  23  Φεβρουαρίου  2011  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
  Πραγματοποιήθηκε  σήμερα, με μεγάλη επιτυχία, η  συγκέντρωση- διαδήλωση που οργάνωσε  το Π.Α.ΜΕ. στην παραλία Νάξου.
  Οι εργαζόμενοι  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα   του Π.Α.ΜΕ. και συμμετείχαν δυναμικά  για να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα και την πολιτική της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
  Στη συγκέντρωση  μίλησαν:
  • Η κ. Βούλα Βιτζηλαίου πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων τομέα υγείας Κυκλάδων
  • Η κ. Κυριακή Καπούνη πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτισμού Νάξου
  • Ο κ. Πέτρος Μανδηλαράς εκ μέρους των Δικηγόρων Νάξου
  • Ο κ. Νίκος Κορρές μέλος της γραμματείας Νάξου του Π.Α.ΜΕ.
  Ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία Πρωτοδικείου.
  Η μαζική  συμμετοχή, η μαχητικότητα και  ο παλμός της συγκέντρωσης  και της πορείας, απέδειξε περίτρανα  ότι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες,  οι συνταξιούχοι, οι Ε.Β.Ε., τα λαϊκά  στρώματα, συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι η συμμετοχή στον αγώνα μέσα από το Π.Α.ΜΕ. είναι πλέον μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη λύση που έχουν για να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να ανοίξουν το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.     


                                                                                                           Π.Α.ΜΕ.
                                                                                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: