Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή πίτας Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου



Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 το βράδυ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου. στην Αίθουσα του ξενοδοχείου Naxos Resort (πρώην Naxos Royal) στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Χώρας Νάξου. Την πίτα ευλόγησαν οι Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενοι από τους κληρικούς: ιερείς π. Κωνσταντίνο Κύλη και π. Εμμανουήλ Γρυλλάκη και τον διάκονο π. Νικόλαο Βλασερό.
    Παρέστησαν  και απηύθυναν μήνυμα ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γκούφας. Επίσης παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Λιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Μάκης Συμεώνογλου, λοιποί αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου κ. Θεοχάρης Λάμπου και ο Διευθυντής της Υγειονομικής υπηρεσίας ιατρός κ. Βασίλης Ραπτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννης Μαμουζέλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Νάξου κ. Γιάννης Λογαράς και ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Μαργαρίτης, η Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Σοφία Καπηνιάρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Γιώργος Κάβουρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης κ. Γιάννης Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι και άλλων μαζικών φορέων, οι δημοσιογράφοι κ. Ρούλα Μπράουν και κ. Δανάη Μαύρου και μεγάλο πλήθος κόσμου, ενώ τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού «Ζευς» κάλυπτε την εκδήλωση.
    Απευθύνοντας  τις ευχές του ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος πρότεινε στον συλλογικό φορέα των Ξενοδόχων να ενασχοληθούν και με το θέμα του θρησκευτικού Τουρισμού γιατί η Νάξος έχει πολλές δυνατότητες στον τομέα αυτό. Ο κ. Γιώργος Γκούφας ανέφερε ότι θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη των νησιών της ευρύτερης περιοχής της Νάξου. Ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου στην οποία θα μετέχουν όλοι οι φορείς του τουρισμού.
    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου  κ. Λευτέρης Στρατούρης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού την προσεχή θερινή περίοδο.
    Το  πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπληρώθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με νησιώτικη και λοιπή μουσική από το μουσικό συγκρότημα των κ.κ. Κώστα Κορρέ και Νίκου Κάραλλη και με χορό.
    Σημειώνουμε κι εμείς ότι η Ένωση των  ξενοδόχων της Νάξου είναι  ένα σωματείο των ανθρώπων εκείνων που έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Νάξου και ότι μπορεί να συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη πρόοδό του και στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νησιού είτε πιέζοντας για επίλυση βασικών ζητημάτων υποδομής (αεροδρόμιο, λιμάνι κλπ.), δίνοντας βάρος και στον εναλλακτικό τουρισμό, στην προβολή των τοπικών προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση της εμφάνισης της πόλης και του νησιού και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και προς τους επισκέπτες της Νάξου. 
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: