Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου για την επιτυχημένη κινητοποίηση των καταστηματαρχών μαζικής εστίασης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Μαζικης Εστιασης "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" Κ. Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα μας για την επιτυχημένη κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου απο τους καταστηματάρχες μαζικής εστίασης.
"H συμμετοχή στην πορεία άγγιξε τα 500 άτομα. Ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ από επαγγελματικό φορέα στη Νάξο.  Εκείνο όμως που εγώ θεωρώ σημαντικότερο είναι ότι έκλεισαν τα καταστήματα της Εστίασης της Νάξου σε ποσοστό που άγγιξε το 100%. 99% στη Χώρα 297 στα 300 ενώ πήγαμε πολύ καλά σε όλο το Δήμο μας.

-Κανείς δεν έκλεισε το  μαγαζί του χωρίς τη θέληση του. Ενήργησε έτσι γιατί πραγματικά έχει  ανάγκη, έχει προβλήματα που τον πνίγουν. Ένα κατάστημα Εστίασης, όταν κλείνει χάνει. Δεν είναι σαν ένα Εμπορικό, που θέλουμε να πάρουμε  κάτι και θα πάμε μεθαύριο άν το βρούμε κλειστό! Για το κατάστημα της Εστίασης, αν δεν πιούμε καφέ σήμερα δεν θα πιούμε 2 αύριο!
-Τα καταστήματα Εστίασης έχουν δεκάδες σημαντικά προβλήματα αλλά έχουν ένα καλό. Την ρευστότητα. Δηλαδή μπορεί εγώ ας πούμε να μπαίνω μέσα τώρα το χειμώνα αλλά θα εισπράξω 300 ευρώ  να πληρώσω το ρεύμα μου σε 5 μέρες. Θα αφήσω μια άλλη υποχρέωση πίσω. Στοιχίζει δηλαδή το κλείσιμο γιατί στερεί την δυνατότητα του επαγγελματία να κινηθεί. Γιαυτό λοιπόν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι απο τη συμμετοχή γιατί γνωρίζουμε τη συμβαίνει στην αγορά και τι καταστάσεις βιώνουν οι Συνάδελφοι.
-Τι προσδοκάμε με την κινητοποίηση τώρα.
Η κινητοποίηση καταξίωσε ακόμη περισσότερο το Σωματείο στη συνείδηση των μελών του και της κοινωνίας γενικότερα.  Μας αγνοούν και στις αποφάσεις τους και στο σχεδιασμό τους και σε Τοπικό επίπεδο και σε Κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό είναι που μας πονάει περισσότερο. Δεν είναι το ΦΠΑ ή το Ασφαλιστικό ή το Ακτοπλοικό ή το  κάπνισμα ή οι Μισθώσεις ή η ΑΕΠΙ και τόσα άλλα μόνο . Το Βασικότερο είναι η αδιαφορία τους για τον κλάδο. Γιαυτό βγάλαμε τον Κόσμο στο Δρόμο και κλείσαμε τα μαγαζιά. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: